Blogi ja kuvat    Yhteydenotto     |   Ostoskorissasi on 0 tuotetta, 0,00 €   |  Yritys    |   Kirjaudu sisään    |   Rekisteröidy    |   Valmennuspalvelut

Leuanveto nollasta kymppiin

Ei siitä mihinkään pääse, leukoja on raskas vetää, ellei sitten tyydy alaleukansa vetelyyn.

Leuanveto nollasta kymppiin

Ei siitä mihinkään pääse, leukoja on raskas vetää, ellei sitten tyydy alaleukansa vetelyyn.

Tästä syystä leuanveto ei ole erityisen suosittu liike, vaan ihmiset käyttävät tähän samaan tarkoitukseen ylätaljaa. Taljaa vedetään kapealla-, leveällä-, myötä- ja vastaotteella, eteen ja niskan taakse, variaatioita on monenlaisia.

Käytitpä millaista vetotapaa tahansa, voit olla varma, että sinusta ei koskaan tule hyvää leuanvetäjää taljan avulla. Leuanveto ja taljaveto eroavat kuin yö ja päivä toisistaan, vaikka vaikuttavatkin samanlaisilta. Ero on hyvin helppo havaita käytännössä. Jokainen leuanvetäjä tietää, että taljassa kehitetty voima siirtyy huonosti leuanvetoon.

Vaikka yhdenkin leuan tekeminen tuntuisi työläältä, älä erehdy luulemaan, että taljan vetäminen on hyvä alkuvaiheen ratkaisu, vaan vedä leukoja vaikket pystyisikään ? Saatat ajatella " olipa hölmösti sanottu", mutta kun jatkat lukemista ja ennen kaikkea noudatat alla kuvattua ohjelmaa huomaat, että "hölmöys" tuottaa tulosta.


Alku

Oletetaan siis, että kaikki voimasi äärimmilleen pinnistettyäsi ja potkittuasi ilmaa hullun lailla, pystyt koukistamaan käsiäsi niin, että saat puolikkaan toiston. Vaivut tuskissasi lattialle ja konttaat kohti ylätaljaa, jotta salilla raikaava nauru loppuisi. Jos olisin kanssasi salilla, tarttuisin sinua "takajalasta" ja raahaisin takaisin rekin alle. Sitten aloittaisimme uudelleen ihmisten viihdyttämisen. Emme kuitenkaan tekisi leukoja, vaan aloittaisimme pelkästään roikkumalla. Ensimmäinen harjoitus olisi pelkästään roikkumista ja lapojen aktivointia tangossa roikkuen.

Seuraavan liikkeen tekisimme renkailla, jalat tukevasti lattialla. Vaakasoutu on leuanvedon opettelussa erittäin tärkeä, eikä sitä kannata kokonaan jättää pois senkään jälkeen, kun leuat jo onnistuu! Pidä jalat suorina lattialla ja vedä itsesi niin ylös, että renkaat osuvat rintakehään.


Ennen negatiivisia toistoja, on hyvä tehdä avustettuja leukoja, joko asettamalla jalka renkaaseen, tai jotain muuta tukea vasten. Muista, että avustetuissa leuoissa tarkoitus on vahvistaa yläkroppaa, ei jalkoja tai testata kuminauhan elastisia kykyjä! Näiden jälkeen voi vuorossa olla negatiiviset sarjat, jossa aloitus ylä-asennossa, leuka tangon päällä. Laskeudu alas vain sen verran, että silmät/otsa on tangon tasolla ja pysäytä siihen. Jos pystyt vedä itsesi takaisin ylös. Seuraavaksi laskeudut hieman alemmas, niin että kädet ovat noin 90 asteen kulmassa, pysäytä liike tähän ja pyri liikkumaan ylöspäin vaikket enää pystyisikään. Pyri lopuksi vielä pysäyttämään kerran hieman ennen kuin kädet ojentuvat täysin.


Tässä "aseistus", jonka avulla pääset tavoitteiseesi. Kaikkia liikkeitä ei tosin kannata tehdä kerralla ja videoilta saa vielä lisävinkkejä mm. lapojen välisten lihasten aktivointiin.


Muutama seikka evääksi

Ihan ensimmäisenä on todettava, että jos haluat parantaa leuanvetotulostasi mahdollisimman nopeasti, on suositeltavaa, että harjoittelet leuanvetoa 2-4 kertaa viikossa. Tässä vaiheessa ei kannata muistella lihasryhmä kerran viikossa oppeja, ne eivät yksinkertaisesti päde.

Olet ehkä lukenut myös juttuja, joissa leuanveto kuvataan "selkäliikkeeksi", jossa kädet toimivat vain eräänlaisina passiivisina koukkuina. Tämä kannattaa myös unohtaa. Purista tankoa voimakkaasti ja käytä vetoon sekä käsien että selän lihaksia. Älä tee mitään luonnottomia liikkeitä. Älä koskaan roiku vetelästi tangossa! Passiivinen asento, ei ole synonyymi löysälle. Muista myös ettet , edes vahingossa, saa päähäsi käyttää vetoremmejä (aiheesta lisää artikkelissa, mitä kovempi ote sitä kovempi kundi ) Lihasjännityksen luominen on koko homman idea. Mitä kovempaa puristat tankoa sitä kovemman lihasjännityksen pystyt luomaan. Joissain tapauksissa on käynyt jopa niin, että henkilö, joka ei ole aikaisemmin pystynyt vetämään yhtään leukaa on 5 - 10 minuutin tekniikka- ja jännitysharjoittelun tuloksena, kyennyt yllätyksekseen tekemään 1-2 toistoa.

OhjelmaViikot 1-4.

Nollasta 4-6 toistoon.

Maanantai

1. Alaslaskuja vastaotteella, kahdella pysähdyksellä ( n. 3s.) 2,3,4,4 x 2,3,2,3 n.3 min palautus. 2 pysähdystä = yläasennossa ja 1/2 välissä
2. Leuanveto Compact-renkailla (lattialla istuen) 2,2,3,3 x 3,3,3,4

Keskiviikko

1. Veto yläasennossa, 2,3,4,3 x 4,4,4,5 n.3 min. palautus.
2. Veto ala-asennossa 2,3,4,3 x 4,4,4,5

Perjantai

1. Alaslaskuja, myötäotteella kolmella pysähdyksellä (n. 3 s.) 4,5,6,7 x 1 1 min. palautuksella.
2. Leuanveto vastaotteella, Compact-telineessä keinun avulla 3,3,4,4 x 5 2-3 min. palautus.

Pidä viikon tauko leuanvetoharjoittelusta ja testaa voimasi.

Seuraavat 4 viikkoa

Maanantai

1. Leuanvetoja vastaotteella 4,5,6,4 x 3 3 min palautuksella

Tiistai

1. leuanvetoja myötäotteella 6,8,6,8 x 1. Mahdollisimman suurella nopeudella 1-2 min palautus

Torstai

1. Leuanvetoja Compact-keinulla vastaote 3,4,5,3 x 8 2-3 min. palautus.
2. Alaslaskuja kolmella pysähdyksellä ( n. 3-5 s.) 2 x 3 pidennä pysähdyksien aikaa asteittain.

Perjantai

1. Leuanveto kapealle myötäotteella 4,5,6,4 x 1,1,1,2 30 s palautuksella
2. 3-5 minuutin lepo
3. Leuanvetoja vastaotteella 3,4,6,2 x 1,1,1,2 30 s. palautuksella

Kahdeksan viikon systemaattisen harjoittelun jälkeen pidä 4-6 päivän tauko harjoittelusta ja testaa voimasi. Todennäköisesti pystyt vetämään 8-10 leukaa.
Tuoteryhmät