Blogi ja kuvat    Yhteydenotto     |   Ostoskorissasi on 0 tuotetta, 0,00 €   |  Yritys    |   Kirjaudu sisään    |   Rekisteröidy    |   Valmennuspalvelut

Käsilläseisonta ja punnerrus

Tätä harjoitusmuotoa sinun ei yksinkertaisesti kannata laiminlyödä, mikäli haluat uljaan yläkropan joka pursuaa toiminnallista voimaa.

Käsilläseisonta ja käsilläseisontapunnerrus

Käsilläseisonta harjoittaa kymmeniä eri lihaksia, mm. hartioita, lapaa tukevia lihaksia, ojentajia ja keskivartaloa. Se vahvistaa ranteita, kehittää tasapainoa, keskittymiskykyä ja kehonhallintaa aina hengittämistä myöten. Sitä ei siltikään tulisi mieltää voimaharjoituksena. Se on hienovarainen taito, joka vaatii tekijältään paljon eri ominaisuuksia!

Miten treenaisin?

Harjoittelu tulee aloittaa riittävän helpoista variaatioista ja alkuun käytä seinää apuna, tai jos seinää vasten tehtävät harjoitteet tuntuvat liian haastavilta, pitäydy alkuun lattialla tehtäviss' valmistavissa harjoitteissa. Kaikki harjoitteet tulee olla turvallisia ja sellaisia, joissa tasapaino on riittävän helppo säilyttää. Valitse siis liikkeet aina siten, että tasapainosta ei muodostu ylitsepääsemätöntä kynnystä itse harjoittelulle.


Aloitus

Valmistavia harjoitteita tulee tehdä alkuun riittävästi, jotta ymmärrys vartalonasennoista ehtii kehittyä ja samalla vahvistat kehoa tuleviin haasteisiin. Katso videolta Jukan vinkit ranteiden vahvistamiseen ja valmistaviin harjoitteisiin lattialla.

Terveet ja vahvat ranteet, sekä kyynärvarren lihakset


Keskivartalokontrolli ja olkapäiden liikkuvuus


Käsilläseisontaharjoitteet

Valitse aina itsellesi sopiva taso, joka käsilläseisonnassa tarkoittaa sitä, että pystyt tekemään 30 - 60 sekunnin suorituksen siten, että pääset asennosta vielä pois omin avuin telomatta itseäsi. Videolla Jukka esittelee toimivat asentoharjoitteet, joilla pääset viemään harjoittelusi seuraavalle tasolle.


ponnistaminen käsilläseisontaan

Ponnistaminen vaatii paljon harjoittelua ja osalle se saattaa olla alkuvaiheessa yksi käsilläseisonnan vaikeimpia vaiheita. Älä tee ponnistamisesta liian isoa stressitekijää, mutta pyri harjoittelemaan sitä jokaisessa käsilläseisontaharjoituksessa edes muutaman sarjan verran. Pidä mielessä, että ponnistaminen ei todellisuudessa vaadi voimaa jaloista. Jos se tuntuu siltä, että kaipaat lisää voimaa koipiin, todennäköisesti tekniikassa ja ponnistusasennossa on kehittämisen varaa!


vapaa käsilläseisonta

Vapaa käsilläseisonta vaatii paljon taustatyötä lattialla, L-asennossa ja seinää vasten. Kun linjaukset ovat kunnossa ja käytännössä nilkat ovat kauniisti sijoittuneina ranteiden päällä, loppu on kiinni luottamuksesta omaan tekemiseen. Kuvittele onnistunut suoritus jo ennen ponnistamista, miltä kehossa tulee tuntua kun vartalo on suorassa linjassa tasapainoalueen päällä. Sen jälkeen toteuta se, jonka mieli on jo tehnyt!


Käsilläseisontapunnerrus

Alkuun on suositeltavaa keskittyä käsilläseisonnan opetteluun, mutta käsilläseisontapunnerrukset on hyvä ottaa mukaan siinä vaiheessa, kun pystyt seinää vasten tekemään luontevasti useamman sarjan ja etenkin, jos tavoitteesi on kehittyä myös punnerruksissa. Taidot kun eivät ihan automaattisesti kehity käsikädessä, mutta varsinkin vapaassa käsilläseisonnassa tehdyt punnerrukset yksinkertaisesti vaativat kyvyn seistä vapaasti. Opettele siis vapaa käsilläseisonta kunnolla, ennen kuin siirryt fokuksen punnerruksiin!
Muista, että artikkelin ohjeet ovat yleisiä ohjeita ja jokaisen oppilaani kohdalla etenen aina yksilöllisesti, vaihdellen variaatioita, niiden painoarvoa ja joskus jopa järjestystä. Tee itsellesi palvelus ja etsi pätevä opettaja, tai harjoittelukumppani, joka osaa antaa sinulle reaaliaikaisia neuvoja. Säästät kuukausia, tai jopa vuosia! Trust me! :)


Tsemppiä harjoitteluun!


Jukka Rajala

Tuoteryhmät

MOVEMENT COACH -KOULUTUSOHJELMA 

www.movementcoach.fi 

Ajankohtaista