Artikkelit

Kysymyksiä kahvakuulaharjoittelusta

Harjoitusten tarkoitus on kehittää motorisia ominaisuuksia sekä lihaskestävyyttä sekä voimaa yksinkertaisin ja tehokkain liikkein. Kahvakuulan heittäminen sopii myös nopeusvoiman kehittämiseen. Harjoittelun avulla lihakset oppivat työskentelemään tehokkaasti yhdessä.

Kysymyksiä kahvakuulaharjoittelusta

Mikä on Kahvakuula?

Kahvakuula on kahvallinen rautakuula, jota voisi kutsua maailman ensimmäiseksi käsipainoksi.


Miten kahvakuula eroaa käsipainosta?

Kun pyöreään kuulaan yhdistetään kahva, saadaan väline, joka antaa vastusta eri tapaan kun tavanomainen käsipaino. Käsipainon paino jakautuu tasaisesti kummallekin puolelle. Esimerkiksi punnerrusliikettä tehdessä nosto tapahtuu keskeltä, jolloin painon antama vastus suhteessa kyynärvarteen ei aiheuta vääntöä puoleen tai toiseen.

Kahvakuulan kahvasta nostettaessa painon massa voidaan sijoittaa keskelle, kyynärvarren etu- tai takapuolella, tai sen paikkaa voidaan muuttaa noston aikana. Punnerrusliikettä tehdessä saadaan aikaan vähintään neljä (4) erityyppistä rasitusmallia. Painon asettuessa kyynärvarren ulko- tai sisäpuolelle kättä on vastaavasti kierrettävä ulospäin tai sisään, jotta kyynärvarren asento säilyisi pystysuuntaisena. Painon ylöspunnertaminen pohjasta tai pohja edellä kahvasta on motorisesti haastavin nostotapa.

Kahvakuulan nostaminen vaatii erityisesti sormilta, ranteilta ja hartioilta enemmän voimaa kuin käsipainon nostaminen. Koska painon massa sijoittuu "vipuvarren" päähän, se soveltuu erityisen hyvin vauhdikkaisiin harjoituksiin. Ballistinen kahvakuulaharjoittelu kehittää vahvat lihakset ja jänteet. Vartalosi kykenee hallitsemaan raskaita taakkoja kovassakin vauhdissa. Tämänkaltaiseen harjoitteluun liittyy bonusetuna suuri energiankulutus.


Mitä ominaisuuksia kahvakuulilla harjoittelu kehittää?

Harjoitusten tarkoitus on kehittää motorisia ominaisuuksia sekä lihaskestävyyttä sekä voimaa yksinkertaisin ja tehokkain liikkein. Kahvakuulan heittäminen sopii myös nopeusvoiman kehittämiseen. Harjoittelun avulla lihakset oppivat työskentelemään tehokkaasti yhdessä. Näin ollen tulet huomaamaan vaikutukset elävässä elämässä ja harrastuksissasi. Harjoittelun perustan muodostavat rytmikkäät, suuria lihasryhmiä harjoittavat liikkeet kuten tempaus ja etuheilautus.

Tempaus kuulostaa vaikealta liikkeeltä, ja sitä se onkin, kun kyseessä on painonnosto. Kahvakuulan tempaaminen on sitä vastoin niin helppoa, että se onnistuu lähes jokaiselta ensi yrittämällä.

Etuheilautus on tempaustakin helpompi. Siinä painoa yksinkertaisesti heilutetaan yhdellä kädellä jalkojen välissä.

Vaativampia liikkeitä ovat bent press ja tuulimylly, joihin tutustuminen on viisasta aloittaa ilman painoa. Liikkeet voi tehdä yhtä tai kahta tukipistettä käyttäen, seisten, maaten, istuen, roikkuen, liikkuen, tasapainolautojen tai pallojen päällä, puomilla kävellen, vedessä...

Kahvakuulalla harjoittelusta voi kertoa paljonkin hyvää ja kaunista. Siitä huolimatta sanat ovat ainoastaan sanoja. Vain käytännön kautta pääset osalliseksi tunteesta, joka ei jätä pienintäkään epäilystä harjoittelun tehokkuudesta.


Mistä saan lisää tietoa harjoittelusta?

Yksityiskohtaisempaa tietoa harjoittelun periaatteista saat harjoittelumanuaalista Girya: nopeutta, voimaa ja kestävyyttä.


Miten valitsen itselleni sopivan painon?

Perinteisemmistä liikkeistä rinnalleveto ja työntö on paras vertailuliike. Harva kuitenkin tietää omaa maksimiaan tässä nostossa joten apuna voidaan käyttää myös kaikille tuttua penkkipunnerrusta (PP). Valitse kahvakuula seuraavan taulukon mukaan.

Girya PP

* 8kg 20 - 60 kg
* 12kg 40 - 70 kg
* 16kg 50 - 100 kg
* 20kg 70 - 120 kg
* 24kg 85 - 160 kg
* 28kg 100 - 180 kg
* 32 kg 115 - 210 kg
* 40 kg 140 - 240 kg
* 50 kg 170 - 300 kg

Jos pystyt nostamaan esim. 100kg penkiltä on 20kg kuula paras vaihtoehto.

Jos kahvakuulalla harjoittelu on sinulle uusi kokemus, valitse mielummin liian kevyt kun painava kuula. Näin voit tutustua suurempaan määrään liikkeitä ja kehittää paremmin motorisia ominaisuuksia. Kotona tapahtuva harjoittelu onnistuu aluksi hyvin yhdelläkin giryalla.

Millainen Kahvakuulan tulee olla?

Kuulia tehdään monia eri malleja. Valitettavasti monet valmistajat eivät ymmärrä harjoittelun luonnetta. Tästä johtuen kahvan malli on usein väärin suunniteltu. Kahvassa ei saa koskaan olla karhennusta sillä se rikkoo kädet. Kahvan on oltava myös riittävän paksu. Paksu kahva on tärkeä otelujuuden kehittymisen ja lihasten aktivoinnin kannalta. Kahvan on oltava myös riittävän pitkä, jotta tarvittavaa vipuvartta syntyisi. Lyhyt kahva on ikävä myös siksi, että tempauksissa kuula hakkaa ikävästi ranteeseen.


Miksi kahvakuulalla harjoitteleminen on parasta aerobista ja anaerobista liikuntaa?

Kestävyys voidaan jakaa eri muotoihin, mutta tässä yhteydessä käsittelen asiaa vain energian tuoton kannalta.

Energian käyttöön/tuottoon perustuva kestävyys on klassisesti ajateltuna joko aerobista tai anaerobista. Aerobisessa rasituksessa hapen saannin ja kulutuksen välillä vallitsee tasapaino (maitohapon muodostus pysyy pienenä). Aerobinen liikunnan tulee olla suhteellisen kevyttä, jotta se pysyisi "puhtaasti" aerobisena. Anaerobinen rasitus/kestävyys on lyhytaikaisempaa ja voimakkaampaa. Siinä hapen kulutus on suurempaa kuin saanti. Tästä seuraa happivaje ja lihaksia polttava tunne (maitohappo kertyy runsaasti harjoittelun kohteena oleviin lihaksiin). Anaerobista kestävyyttä kehittämällä maitohapon sietokyky kasvaa ja elimistö kehittyy niin että kovatehoisia "hapettomia" harjoituksia voidaan jatkaa kauemmin ja tehokkaammin.

Kokeile kahvakuulan tempaamista tai heilauttamista, ne antavat välittömän vastauksen. Puuskutat kun sarvikuono ja keuhkosi huutavat happea. Tämä johtuu siitä, että liikkeet rasittavat lähes kaikkia kehon lihaksia. Selkä, jalat, keskivartalo, kädet ja hartiat kaikki lihaksesi joutuvat työskentelemään samanaikaisesti, joten hapenkulutus on hirmuinen.

Kahvakuulalla harjoittelu kehittää parhaiten anaerobista kestävyyttä. Tempoa säätelemällä voit tehdä harjoittelusta aerobista ja/tai kehittää erilaisia kestävyysominaisuuksia. Tärkein huomioitava seikka on se, että samalla kun hapenottokykysi lisääntyy, kehität päästä varpaisiin ulottuvan lyömättömän lihaskestävyyden.


Miten vertaisit kahvakuulaharjoittelua esim. juoksemiseen tai pyöräilyyn?

Juokseminen ja pyöräily kehittävät hapenottokykyä, mutta lihaskestävyyden vaikutukset näkyvät lähinnä alaraajoissa. Juoksu on monella tapaa ongelmallinen laji. Toisille, etenkin kevytrakenteisille, se sopii hyvin, toisille taas ei lainkaan. Liikapaino, väärä tekniikka ja juoksuasento/ryhti saattavat tehdä juoksusta "sairaan lajin". Nilkat, polvet, lonkat ja selkä ovat tällöin alttiina rasitusvammoille.

Pyöräily on huomattavasti terveempi vaihtoehto, koska se ei kuormita niveliä juoksun tapaan. Siitä huolimatta pyöräilyn vaikutukset hapenottokykyä ja lihaskestävyyttä ajatellen ovat hyvin samankaltaiset kuin juoksun. Yläkropan työskentely jää vaatimattomaksi. Kahvakuulalla harjoittelu sitä vastoin harjoittaa kaikkia kehon lihaksia. Kuten edellisessä vastauksessa todettiin, sen avulla voidaan kehittää lihaskestävyyttä ja voimaa kaikkiin kehon lihaksiin.


Miten vertaisit kahvakuulalla harjoittelua soutuun? Soutuhan rasittaa suuria lihaksia kuten selkää ja jalkoja?

Totta. Soutaminen on erinomaista aerobista liikuntaa, mutta rajoitettua, koska sen avulla ei sinänsä opi oikeastaan mitään. Koordinaatiovaatimukset ovat vaatimattomat (normaalisti) ja suoritusvaihtoehdot ovat vähissä. Kahvakuulan avulla voidaan tehdä monia erilaisia liikkeitä, jotka rasittavat monipuolisesti kaikkia kehon lihaksia. Sinun ei tarvitse tehdä yhtä ja samaa liikettä vaan voit valita liikkeitä ja liikeyhdistelmiä mielesi mukaan. Soutu on soutamista, yhden ja saman liikkeen loputonta toistamista. Soutamisen hyvä ja samalla terapeuttinen puoli on selkään kohdistuva pumppaava liike. Dynaamisen pumppaavan liikkeen uskotaan parantavan välilevyjen vedensitomiskykyä ja näin ehkäisevän osaltaan selkärangan rappeutumista.

Harjoittelemalla kahvakuulilla saadaan aikaan samantapaista pumppaavaa liikettä. Vuosia selkäkivusta kärsineenä ja kaksi selkäleikkausta läpikäyneenä voin vakuuttaa, että kahvakuulilla harjoitteleminen sopii erinomaisesti selän kuntouttamiseen. Ja mikä parasta, sen avulla voidaan kehittää selkälihaksia ja koko keskivartaloa hyvin toiminnalliseen tapaan.


Kenelle kahvakuulaharjoittelu sopii? Tai jos kysytäänkin niin, että kuka hyötyy kahvakuulaharjoittelusta eniten?

Kaikki hyötyvät, koska harjoittelu voidaan toteuttaa monella eri tavalla.

Voimailijat hyötyvät selkään kohdistuvasta pumppaavista liikkeestä. Kahvakuula-heilautuksia ja -tempauksia voidaan käyttää lämmittelyliikkeinä tai peruskuntoa rakennettaessa. Vaativat punnerrusliikkeet (pohja edellä tai pohjasta) kehittävät päätyötä tekevien lihasten lisäksi voimakkaasti liikettä stabiloivia lihaksia. Koordinaation kehittyessä ja stabiloivien lihasten voimistuessa loukkaantumisriskit pienevät. Kahvakuulan heittäminen on oiva tapa kehittää nopeusvoimaa.

Heittolajien harrastajat voivat tehdä kahvakuulilla pitkälle samoja harjoituksia kun voimailijat. Lisäksi on mahdollisuus tehdä monenlaisia lajinomaisia heittoharjoituksia ja toiminnallisia harjoituksia.

Kamppailulajien ja pelien harrastajille Kahvakuulalla harjoittelu sopii kun nenä päähän. Kehität voimaa, kestävyyttä ja koordinaatiota, eli kaikkia lajin vaatimia ominaisuuksia. Juuri tästähän kahvakuulaharjoittelussa on kyse.

Kestävyyslajien harrastajat, kuten soutajat, pyöräilijät, juoksijat ja hiihtäjät, voivat suorittaa sisätiloissa tehokkaita intervallityyppisiä lihasvoima- ja kestävyys harjoituksia.

Kuntoilijan kannalta kahvakuula on mitä oivallisen harjoitteluväline. Rasva palaa, koordinaatio kehittyy, lihasvoima ja kestävyys paranevat ja tuloksia syntyy nopeasti. Jos haluat lihaksikkaan ja rasvattoman vartalon on kahvakuulaharjoittelu ehdottomasti parasta mitä elämä tarjoaa.


Käyn ahkerasti salilla ja yritän käyttää mahdollisimman puhtaita tekniikoita. Siitä huolimatta hartiat vaivaavat aika ajoin. Voisiko kahvakuulaharjoittelu auttaa tähän vaivaan?

Hartiavaivat ovat melko yleisiä painoharjoittelijoiden keskuudessa. Eikä ihme, sillä hartia on rakenteeltaan sellainen, että raskas harjoittelu synnyttää useimmille jonkinasteisia ongelmia ennemmin tai myöhemmin. Kahvakuulilla harjoittelu saattaa helpottaa hartiavaivoja, mutta vaivan syy tulisi aina selvittää ammattilaisen avulla. Etuheilautukset ovat helpottaneet monen vuosia hartia vaivoista kärsineiden nostajien elämää. Heilautus venyttää kevyesti hartiaa, helpottaa lihasjännitystä ja saa aikaan samanaikaisen dynaamisen pumppaavan liikkeen.


Liikkeet näyttävät aika hurjilta. Onko kahvakuulaharjoittelu turvallista?

Periaatteessa kaikkeen vapailla painoilla harjoitteluun/vapaisiin liikkeisiin liittyy omat riskinsä, kuten myös kävelyyn, juoksuun tai suojatien ylittämiseen. Vapailla painoilla harjoittelu ja oman kehon painolla harjoittelua ei kuitenkaan voi kutsua vaaralliseksi vaan pikemminkin luonnolliseksi. Luonto määrää säännöt joita meidän on noudatettava.

Kehomme on kymmenien tuhansien vuosien "tuotekehittelyn" ja toiminnallisen harjoittelun tulos, joka kyllä tietää miten sitä tulee harjoittaa. Meidän tehtävämme on vain osata lukea käyttöohjeet, tulkita ne ja toteuttaa.


Eikö nykyaikaisilla laitteilla harjoitteleminen ole tehokkaampaa ja turvallisempaa kuin vapaiden painojen käyttö?

Käsitykset laitteilla harjoittelun turvallisuudesta ja vapaiden painojen vaarallisuudesta koskevat ainoastaan tilannetta jossa henkilö ilman minkäänlaista opastusta, taitoa ja kokemusta aloittaa liikkeiden suorittamisen. Laitteiden turvallisuutta puolletaan siis täysin hullunkurisin perustein. Et voi harrastaa karatea, tennistä, uintia, keilaamista, golfia tai mitään muutakaan lajia ilman että perehdyt tekniikkaan.

Miksi voimaharjoittelua pitäisi harrastaa ilman minkään näköistä panostusta tekniikkaan?

Ajatus on täysin älyvapaa, suorastaan vaarallinen. Tekniikka, oikeat nostoasennot, liikeratojen ja liikkeiden hallinta ovat niin voimaharjoittelun kuin kaiken muunkin liikunnan perusta. Kehon hallintaa voi oppia ainoastaan vapaita liikkeitä tehden.

Kaikki on oikeastaan kiinni asenteesta. Haluammeko mennä yli siitä mistä aita on matalin? Valitsemmeko helppouden ja mukavuuden tehokkuuden ja hyödyllisyyden sijaan? Valitsemmeko laiskuuden ahkeruuden sijaan? Kaipaammeko mielenkiintoista ja haasteellista tekemistä, vai tyydymmekö hinaamaan samaa rataa kunnes laakerit savuavat? Tyydymmekö vähempään vaikka voisimme saada enemmän?


Sopiiko harjoittelu iäkkäille ihmisille tai nuorille?

Kahvakuulaharjoittelu sopii kaikille etenkin kun valittavana on painoja 4-80 kg väliltä.

-Martti Nappari-

Ostoskorisi on tyhjä

Toimitusehdot

Jos valitset maksutavaksi laskun

Huomioithan, että CompactFit ei itse tarjoa laskuvaihtoa verkkokauppatilauksiin. Mikäli valitset Walleyn, tai muun maksutavan laskulle, sinun tulee maksaa lasku heidän ohjeiden mukaan riippumatta siitä, onko kyseessä ennakkotilaustuote. 

Toimitukset

Ostokset postitetaan varastolta tiistaisin ja torstaisin. Lavatoimitukset lähtevät varastolta keskiviikkoisin. Matkahuolto toimittaa lähetykset lähimpään terminaaliin, lähipakettina haluttuun lähikauppaan. 

Noudot

Järjestelmä määrittelee automaattisesti mahdolliset noutotilausvaihtoehdot. Noutotilausten kohdalla olemme yhteydessä asiakkaaseen aina tilauksen jälkeen joko puhelimitse tai sähköpostilla.

Jalasjärven varasto - Hallitie 11, 61600 Jalasjärvi

- kaikki verkkokaupassa tehdyt tilaukset noudettavissa

Mikäli haluat tilauksellesi normaalista poikkeavan toimitustavan, ota meihin erikseen yhteyttä ennen verkkokauppatilauksen tekemistä (jukka@compactfit.com).

Jos jokin tuote on väliaikaisesti loppunut, ilmoitamme siitä asiakkaalle. Ennakkotilatut tuotteet toimitetaan tilausjärjestyksessä heti, kun olemme saaneet ne varastoomme.

Poisto- ja tarjoustuotteissa ei ole vaihto- eikä palautusoikeutta.

Viallinen tuote vaihdetaan ainoastaan samanlaiseen uuteen nimikkeeseen. MBM Training House Oy ei korvaa palautuksesta aiheutuneita kuluja, ellei palautuksesta ole sovittu etukäteen. Emme lunasta postiennakolla/bussiennakolla lähetettyjä palautuksia.

Lunastamattomissa postiennakkotilauksissa laskutetaan asiakkaalta postituskulut.

Tuotetakuut

Kaikilla tuotteillamme on yleinen 6 kk takuu, joka koskee valmistusvirhettä. Mikäli ostopäivästä on kulunut yli 6 kk, tuotetta ei korvata. Asiakas on velvollinen tarkastamaan tuotteen ja ilmoittamaan mahdollisista vioista 6 kk sisällä tuotteen ostopäivästä. Selkeät "piilevät laatuvirheet" käsittelemme tapauskohtaisesti myös takuuajan päätyttyä. 

Kahvakuulissa on normaali 6 kuukauden takuu. Kuulan sisällä olevan massan helinä ei ole varsinainen laatuvirhe, mutta mikäli vastaavaa ilmenee 6 kuukauden sisällä ostohetkestä, kuulan vaihto uuteen kuuluu takuun piiriin. 


Käsittelemme tapauskohtaisesti kaikki alle 12 kuukauden vanhat tilaukset. 

Erkoispitkän takuun piiriin kuuluvat tuotteet

Pro - painonnostotanko, 2 vuoden takuu. Takuuehdot:
- takuu koskee tangon normaalia käyttöä. Tankoa ei saa heitää tai pudottaa pää edellä maahan. Takuu ei ole voimassa mikäli takoa säilytetään pystyasennossa.
- tankoon ei saa latata maksimikapasiteettia enempää painoa. Tangon jättämineen telineeseen tai penkin päälle, painoilla ladattuna, purkaa takuuehdot.

Mikäli tuotteita on käytetty normaalista käyttötarkoituksesta poikkeavalla tavalla takuut eivat ole voimassa.

Kuljetuksessa vaurioituneet lähetykset

Joskus tavara vaurioituu kuljetuksen aikana. Tämän takia on hyvä lähetystä noudettaessa tarkistaa paketin kunto ja mahdolliset vauriot. Mikäli lähetys on vaurioitunut kuljetuksessa, tee heti vahinkoilmoitus postiin, Transpointiin tai Matkahuoltoon. Ota myös yhteys meihin, niin sovimme mahdollisen uuden tuotteen toimituksesta. Jos tuote on rikottu tahallisesti tai sitä on käytetty ohjesääntöjen vastaisesti, emme katso olevamme korvausvelvollisia.

Kaikkiin tilauksiin pätee kuluttajasuojalain mukainen seitsemän (7) päivän palautusoikeus.


Asiakasrekisteri

Asiakasrekisterin tietosuojaseloste

EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) mukainen rekisteri- ja tietosuojaseloste.

Huom! Mikäli ostat verkkovalmennuksen, sinun tulee hyväksyä Campwiren-verkkovalmennusalustan tietosuojaseloste ensimmäisen rekisteröitymisesi yhteydessä. Tietosuojaselosteen voit lukea tästä.

1. Rekisterin ylläpitäjä

MBN Training House Oy, Savelankuja 2, 61600 Jalasjärvi

Yhteydenotto asiakasrekisteriin liittyen

Jukka Rajala, MBN Training House oy,

040 086 6072

jukka@compactfit.com

Rekisterin nimi

Asiakasrekisteri

Henkilötietojen keräämisen peruste ja käsittely

Henkilötietojen keräämisen perusteena on on yrityksen asiakassuhde tai myynti-/ostosopimus.

Henkilötietojen käsittelyn tarkoituksena on:

  • Käyttää yhteystietojasi tavaran toimittamiseen
  • Tarjota uutiskirjettä (vaatii suostumuksesi)
  • Helpottaa reklamointia tai muuta kauppaan liittyvää asiointia
  • Sopimusten ja velvoitteiden täyttäminen
  • Mainonnan kohdentaminen

Käsiteltävät tiedot asiakasrekisterissä:

  • Tilausta koskevat perustiedot, kuten nimi, osoite, sähköpostisoite, puhelinnumero, jne
  • Tilaushistoria

Tietojen keräys?

Pääsääntöisesti saamme tiedot ostotapahtuman yhteydessä asiakkaalta itseltään. Tietojen antamista edellytetään, jotta tilaukset voidaan toimittaa ja / tai asiakkaaseen voidaan olla yhteydessä tilaukseen liittyvissä asioissa.

Kenelle tiejoa luovutamme tai siirrämme?

Ostotapahtuman yhteydessä tiedot luovutetaan verkkokauppa-alustalle (MyCashFlow Oy). Asiakkaan tilatessa uutiskirjeen, asiakkaan sähköpostiosoite luovutetaan sähköpostijärjestelmällemme. (MailChimp)

Miten suojaamme tiedot?

Henkilötietoihin on oikeus vain MBN Training House Oy:n työtekijöillä, joille oikeus on myönnetty.Tiedot ovat suojattu palomuurein ja valituilla MBN Training Housen työntekijöillä on yksilöllinen salasana tietoihin pääsemiseksi.

Poistamme ja hävitämme tietosi halutessasi viipymättä.

Sinun oikeutesi rekisteriimme?

Sinulla on oikeus tarkastaa itseäsi koskevat henkilörekisteriin tallennetut tiedot ja vaatia tietojen oikaisua tai poistamista.

Keneen voit olla yhteydessä?

Tätä selostetta koskevat yhteydenotot ja pyynnöt tulee esittää kirjallisesti tai henkilökohtaisesti Jukka Rajalalle (jukka@compactfit.com)

Koulutustapahtumat ja leirit

CompactFit:n järjestämien koulutusten suhteen noudatetaan seuraavaa käytäntöä: Mikäli asiakas estyy tulemasta, kurssimaksua ei palauteta tai vaihdeta vastaavanarvoisiin tuotteisiin; kurssin arvo siirtyy tuleville vastaaville koulutuksille ollen voimassa 12 kk alkuperäisen koulutustapahtuman aloituspäivämäärästä (tai tarvittaessa pitempään mikäli korvaavaa koulutusajankohtaa ei ole tulossa 12 kk: n sisällä alkuperäisestä päiväyksestä laskien). Kurssin käyneiden alennus tuotteistamme koskee ainoastaan normihintaisia tuotteita, ei siis alennustuotteita.

Etusetelit ja muut edut

Mahdolliset etusetelit ovat henkilökohtaisia, niitä ei voi yhdistellä. Koskee aina normaalihintaisia tuotteita, ei jo alennettuja. Etuseteleitä ja muita etuja ei voi myöskään yhdistää.

Maksutavat

Tuotteet ja niiden postikulut maksetaan tilauksen yhteydessä. Verkkokaupassa voidaan maksaa seuraavilla maksutavoilla: Nordea, Osuuspankki, Sampo, Tapiola, Aktia, Nooa, Paikallisosuuspankit, Säästöpankit, Handelsbanken, Ålandsbanken sekä luottokortit. Maksaminen tapahtuu Suomen Verkkomaksut Oy:n sivuston kautta. Maksutapana on myös tilisiirto ennakkomaksuna. Tilisiirrossa ota yhteyttä info@compactfit.com

Maksut Visa, Visa Electron tai MasterCard-korteilla

Mikäli haluat maksaa Visa, Visa Electron tai MasterCard-korteilla, MBN Training House Oy toimii ainoastaan tuotteiden ja palveluiden markkinoijana ja lisäksi toimittaa tuotteet ostajalle. Reklamaatioista vastaa Suomen Verkkomaksut Oy.

Suomen Verkkomaksut Oy toimii Visa, Visa Electron tai MasterCard-korteilla tehtävissä maksuissa tuotteen myyjänä ja kauppa syntyy asiakkaan ja Suomen Verkkomaksut Oy:n välille. Myyjän vastuulla ovat kaikki kauppaan liittyvät velvoitteet. Suomen Verkkomaksut Oy on myös maksun saaja.

Suomen Verkkomaksut Oy
y-tunnus: 2122839-7
Ohjelmakaari 10
40500 JYVÄSKYLÄ
Puhelin: 0207 181830

Verkkopankit

Verkkopankkimaksamiseen liittyvän maksu- ja rahoituspalvelun toteuttaa Suomen Verkkomaksut Oy (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Suomen Verkkomaksut Oy ostaa maksusuorituksen ja tilittää sen kauppiaalle. Käyttäjän kannalta palvelu toimii aivan kuten perinteinen verkkomaksaminenkin.

Ennakkomaksu

Postitamme tuotteet kun maksusuoritus näkyy tilillämme. Emme toimita tuotteita postiennakolla. Maksusuoritukset osoitetaan tilille 660 100-1179 209, tilausvahvistuksen tietojen mukaisesti. Ulkomaantilaukset IBAN: FI 42 6601 0001 1792 09; BIC/SWIFT: AABAFI22

Käsittelemme tilauksen kaupan aukioloaikaan kun maksu on suoritettu. Jos maksuna on tilisiirto ennakkomaksuna, pidämme varausta 5 arkipäivää jonka jälkeen tilaus raukeaa jos maksu on suorittamatta.

Laskutus- ja osamaksupalvelun toteuttaa Collector.

Tarjoamme mahdollisuuden maksaa laskulla tai osamaksulla yhteistyössä Collectorin kanssa, joka on Collector Credit AB:n laskupalvelu. Maksutapa mahdollinen enimmillään 1000€ ostoissa.

Kun valitsette maksutavaksi Collector Lasku/Osamaksun, niin tulette saamaan tilatut tuotteet kotiinne ennen niiden maksamista. Voitte maksaa koko summan kerralla tai jakaa maksunne pienempiin eriin.

Lasku erääntyy tilausta seuraavan kuukauden viimeinen päivä, minkä johdosta Teillä voi olla jopa 60 päivää korotonta maksuaikaa. Laskuun lisätään 2,95 euron laskutusmaksu.

Kun valitsette laskulla tai osamaksulla maksamisen, voitte tilata ainoastaan vakituiseen osoitteeseenne ja Teidän pitää olla täyttänyt 20 vuotta tilauksen yhteydessä.

Laskun saadessanne voitte valita 24 kuukauden osamaksun maksamalla vähimmäissumman, joka ilmenee laskustanne. Osamaksun korko on 1,6% kuukaudessa, mikä vastaa 19,20% nimellistä vuosikorkoa. Osamaksulla maksettaessa veloitetaan lisäksi tilinhoitomaksu 2,95 euroa kuukaudessa.

Teemme luottotietojen tarkastuksen tilauksen yhteydessä. Myöhästyneistä maksuista ja maksamattomista laskuista veloitetaan 5 euron muistutusmaksu sekä 1,6% kuukausikorko viivästyneeltä ajalta.

Saatte täydelliset ehdot Collector Lasku/Osamaksusta seuraavista linkeistä:

Tarkemman palvelukuvauksen löydät http://commerce.collector.se/fi/YKSITYISILLE-/Maksa-laskulla/
Yleiset lasku- ja tililuottoehdot löydät www.collector.se/upload/Partners/Agreements/SVM/Credit_terms_FI.pdf
Vakiomuotoiset Eurooppalaiset kuluttajaluottoehdot löydätwww.collector.se/upload/Partners/Agreements/SVM/SECCI_FI.pdf

Betalningssätt

Produkterna samt leveranskostnaderna betalas i samband med beställningen. På nätet är betalning möjlig via följande banker: Nordea, Andelsbanken, Sampo, Tapiola, Aktia, Nooa, Lokalandelsbankerna, Sparbankerna, Handelsbanken, Ålandsbanken samt kreditkort. Betalning sker via Suomen Verkkomaksut Oy:s webbplats. Det är även möjligt att göra en förskottsbetalning.

Betalningar med Visa, Visa Electron eller MasterCard-kort

Om du vill betala med Visa, Visa Electron eller MasterCard-kort, är MBN Training House Oy endast marknadsförare av produkterna och tjänsterna och därtill levererar det produkterna till köparen. För reklamationer ansvarar Suomen Verkkomaksut Ab.

Suomen Verkkomaksut Ab är försäljare av produkten vid betalningar som görs med Visa, Visa Electron eller MasterCard-kort och affären uppgörs mellan kunden och Suomen Verkkomaksut Ab. Alla skyldigheter i anslutning till affären är på försäljarens ansvar. Suomen Verkkomaksut Oy är även betalningsmottagare.

Suomen Verkkomaksut Oy
FO-nummer: 2122839-7
Ohjelmakaari 10
40500 JYVÄSKYLÄ

Telefon: 0207 181830

Nätbankerna

Suomen Verkkomaksut Oy (2122839-7) förverkligar nätbetalnings- och finansieringstjänsten tillsammans med finländska banker och kreditinstitut. Suomen Verkkomaksut Oy köper betalningen och redovisar den till försäljaren. För användaren fungerar tjänsten precis som traditionell nätbetalning.

Methods of payment

Products and their postage are paid in conjunction with the order. The following methods of payment are available for the users of the webstore: Nordea, Osuuspankki, Sampo, Tapiola, Aktia, Nooa, Paikallisosuuspankit, Säästöpankit, Handelsbanken, Ålandsbanken and credit cards. Online payments are made by using the website of Suomen Verkkomaksut Oy. Payments can be made also beforehand by bank credit transfer.

Payments by Visa, Visa Electron or MasterCard

If you would like to pay by Visa, Visa Electron or MasterCard, MBN Training House Oy will act solely as the marketer of the respective products and services and will provide the products to the buyer. All complaints and claims for compensation will be handled by Suomen Verkkomaksut Oy.

With regard to payments made by Visa, Visa Electron or MasterCard, Suomen Verkkomaksut Oy acts as the merchant of the product and the trade transaction takes place between the customer and Suomen Verkkomaksut Oy. The seller is liable to meet all the responsibilities related to the trade. Suomen Verkkomaksut Oy is also the recipient of the payment.

Suomen Verkkomaksut Oy
Business ID: 2122839-7
Ohjelmakaari 10
40500 JYVÄSKYLÄ
Phone: 0207 181830

Ostoskoriin käytetyt lahjakortit