Artikkelit

Kahvakuulailu on tehokasta liikuntaa

Olet päässyt käsiksi yhteen kaikkien aikojen parhaimmista harjoitusvälineistä, josta et halua koskaan luopua. Kahvakuula ei ainoastaan korvaa vaan lyö laudalta kaikki tunnetut aerobiset laitteet.

Kahvakuulailu on tehokasta liikuntaa

Bent press, tuulimylly, spinni ja heilautus. Kuulostaa hieman oudommalta kuin jalkakyykky, hauiskääntö ja penkkipunnerrus. Eikä ihme. Kahvakuulilla harjoittelu on toista maata. Sanotaan, että ruoho näyttää aidan takana aina vihreämmältä. En tiedä, onko asia todellisuudessa näin, mutta kun isket kätesi kahvakuulan kahvaan ja teet yhden harjoituksen, tiedät, että missään ei kasva vihreämpää ruohoa kuin jalkojesi alla. Olet päässyt käsiksi yhteen kaikkien aikojen parhaimmista harjoitusvälineistä, josta et halua koskaan luopua. Kahvakuula ei ainoastaan korvaa vaan lyö laudalta kaikki tunnetut aerobiset laitteet. Samalla se kehittää voimaa, lihaskestävyyttä ja nopeutta vähintään yhtä tehokkaasti kuin levytanko ja käsipainot. Ainoa asia, joka saattaa jäädä ihmetyttämään on: miksi en ole kuullut tästä aikaisemmin? Miksi kahvakuulalla harjoittelu on hyödyllistä?


Syy on yhtä yksinkertainen kuin väline itsekin: harjoittelu on todella monipuolista, ja kahvakuulaa voidaan nostaa monella tavalla. Rautakuulaan yhdistetty kahva tarjoaa jopa 5 erilaista nostovaihtoehtoa. Jokainen näistä on vaativampi kuin edellinen, joten harjoittelu on myös motorisesti haastavaa. Juuri tämä seikka tekee kahvakuulasta todellisen toiminnallisen harjoitusvälineen. Kahvakuulaa kahvasta nostettaessa painon massa voidaan sijoittaa keskelle tai kyynärvarren etu- tai takapuolelle. Sen paikkaa voidaan muuttaa myös noston aikana. Painon asettuessa kyynärvarren ulko- tai sisäpuolelle, kättä on vastaavasti kierrettävä ulospäin tai sisään, jotta kyynärvarren asento säilyisi pystysuuntaisena. Painon ylös punnertaminen pohjasta tai pohja edellä kahvasta on motorisesti haastavin nostotapa. Kahvakuulan nostaminen vaatii erityisesti sormilta, ranteilta ja hartioilta enemmän voimaa kuin käsipainon nostaminen.


Ballistinen (vauhdikas) kahvakuulaharjoittelu kehittää vahvat jänteet ja kehon, joka kykenee ottamaan vastaan iskuja ja hallitsemaan raskaita taakkoja kovassakin vauhdissa. Tämän kaltaiseen harjoitteluun liittyy bonusetuna suuri energiankulutus. Harjoittelussa ei ole niinkään kyse puhtaasta voimasta vaan tekniikasta ja lihasten kyvystä työskennellä tehokkaasti yhdessä. Kun harjoittelija oppii käyttämään lihaksiaan oikealla tavalla, tulokset saattavat olla yllättäviä. Tulosta syntyy.


Ehkä mielenkiintoisin piirre harjoittelussa on sen vaikutus lihaskestävyyteen ja hapenottokykyyn. Poikkeuksetta kaikki kahvakuulalla harjoittelevat ovat parantaneet esim. Cooper- testin tulosta merkittävästi. Merkillepantavinta on, että henkilöt, joiden tulokset ovat heikkoja (1800 - 2500m), kohentavat testitulostaan yleensä jopa 500-700m (10-14kk aikana) harjoittelematta lainkaan juoksua! Tuloksiin päästään yksinomaan intervallityyppisellä tempaus-, heilautus-, rinnalleveto- ja työntöharjoittelulla.


Kiinnostuin aikoinaan kehityksestä harjoittelijaryhmien kohdalla siinä määrin, että tein laajempia vertailuja kolmen erilaisen asiakasryhmän välillä. Ensimmäinen ryhmän henkilöt harrastivat lähinnä lenkkeilyä. Toiseen ryhmään kuului kehonrakennustyyppisesti harjoittelevia ja kolmas ryhmä treenasi kuulilla ja voimistellen. Harjoittelutaustaa vertailussa mukana olleilla henkilöillä oli 1-6 vuotta. Mikään yllätys ei ollut se, että kehonrakennustyyppisesti harjoittelevat olivat huomattavasti vahvempia ja monesti vielä notkeampiakin kuin juoksijat. Juoksijoilla hapenottokyky oli puolestaan parempi. Yllätys kuitenkin oli, että kahvakuula-voimistelu ryhmän suhteellinen voima oli suurempi kuin kehonrakentajien. Esim. he pystyivät tekemään enemmän dippipunnerruksia ja leukoja oman kehon painolla sekä lisäpainoilla. Ero kasvoi sitä suuremmaksi, mitä vaikeammin hallittavista liikkeistä oli kyse. Lihaskestävyydeltään ja motorisilta ominaisuuksiltaan kahvakuulalla harjoitteleva ryhmä oli aivan omaa luokkaansa. Lihaskestävyyttä testattiin kahvakuulaa tempaamalla ja juoksemalla. Juoksua harrastavan ryhmän tempaustulokset olivat heikoimpia. Voima ei yksinkertaisesti riittänyt painon käsittelyyn. Juoksussa heidän tuloksensa menivät ristiin kahvakuula-ryhmän kanssa. Kehonrakennus-ryhmä suoriutui juoksutestistä heikoiten ja tempaamisesta suhteellisen hyvin, mutta tulokset olivat hyvin vaihtelevia. Yleinen kommentti oli: ei pysty, happi loppuu. Sepä se. Tässä olisi ehkä ajattelemisen aihetta monelle juoksua ja pomppimista karsastavalle voimailijalle.


Harjoittelemalla kahvakuulilla saavutat huippukunnon juoksematta metriäkään. Samalla vältyt polvien, nilkkojen ja selän rummuttamiselta.

Harjoittelu

Liikkeet suoritetaan useimmiten paikalla seisten tai liikkuen yhtä, kahta tai kolmea tukipistettä käyttäen. Liikkeitä tehdään yleisesti vain yhdellä painolla, vaikkakin monista nostoista voi tehdä myös kahden käden versioita. Kuulien peruspaino määräytyy venäläisen (puta) painoyksikön mukaan. Kevein on 16kg, keskimmäinen 24kg ja raskain 32kg. Painavampiakin valmistetaan aina 60 kg asti. Juniorit käyttävät 16 kg painoa, harrastelijat 24 kg ja edistyneemmät 32 kg. Master of sport- titteliä pääsee koputtelemaan tempaamalla 32kg kuulaa 50 kertaa -90 kg sarjassa (yhden käden tempaus/"snatch" ). Vaikka tulos on jo melkoinen, se on vielä kaukana hurjimmista suorituksista.

Harjoittelun perustan muodostavat rytmikkäät ja vauhdikkaat liikkeet, kuten tempaus ja etuheilautus. Toisaalta taas käytetään hitaampia liikkeitä, jotka kehittävät lihaskoordinaatiota, notkeutta ja tasapainoa. ( kuva 5.6). Osa liikkeistä saattaa alussa tuntua hyvinkin oudoilta, mutta kokeiltuasi niitä muutamia kertoja, huomaat, mistä on kyse. Kyse ei niinkään ole yksittäisten lihasten tai lihasryhmän toiminnasta vaan liikeketjusta, joka vaikuttaa päästä varpaisiin.

Asia tulee selkeimmin lihaksi seuraavanlaisen kokeen avulla:

Tee pystypunnerrus. Ensin harjoituslaitteessa selkä tuettuna ja sitten seisten käsipainoilla. Lopuksi syväkyykystä kahdella tai yhdellä kahvakuulalla. Miltä tuntuu? Voi olla, ettet pysty nostamaan kättä ylös, edes ilman painoa. Toisaalta, jos pystyt tekemään liikkeen puolet kevyemmällä painolla kuin seistessä, voit olla tyytyväinen. Kokeen tarkoitus on havainnollistaa, miten voiman käyttö muuttuu eri asennoissa, ja mitkä ominaisuudet vaikuttavat siihen. Pointti ei ole siinä, että kyykyssä punnertaminen olisi paras tapa punnertaa tai että kaikkien kannattaisi tehdä niin, vaan siinä, että ne jotka kykenevät siihen, ovat harjoittaneet lihaksiaan ja hermostoaan niin, että pystyvät käyttämään kroppaansa tehokkaasti monissa eri asennoissa ja tilanteissa. Harjoitusohjelma, joka vastaa parhaiten lajin vaatimuksia, antaa parhaan tuloksen. Voimailijoille tämä asia on yleensä itsestäänselvyys. Sen sijaan monet muut, esimerkiksi kontaktilajien harrastajat, sortuvat edelleen noudattamaan kehonrakennustyyppisiä ohjelmia, joiden hyöty on minimaalinen.

Kuvittele, millaisen etulyöntiaseman voit saavuttaa, jos kykenet nousemaan selin makuulta (kts. turkkilainen sit-up) seisomaan 10x pidellen 40 kg kahvakuulaa suoralla kädellä pään päällä. Keskivartalon ja raajojen yhteistyö toimii niin tehokkaasti. että vain norsu saa pideltyä sinut lattiassa. Vatsalihaskoneessa pumppaaminen on tähän verrattuna lähes syntistä ajan tuhlaamista.

Ostoskorisi on tyhjä

Toimitusehdot

Jos valitset maksutavaksi laskun

Huomioithan, että CompactFit ei itse tarjoa laskuvaihtoa verkkokauppatilauksiin. Mikäli valitset Walleyn, tai muun maksutavan laskulle, sinun tulee maksaa lasku heidän ohjeiden mukaan riippumatta siitä, onko kyseessä ennakkotilaustuote. 

Toimitukset

Ostokset postitetaan varastolta tiistaisin ja torstaisin. Lavatoimitukset lähtevät varastolta keskiviikkoisin. Matkahuolto toimittaa lähetykset lähimpään terminaaliin, lähipakettina haluttuun lähikauppaan. 

Noudot

Järjestelmä määrittelee automaattisesti mahdolliset noutotilausvaihtoehdot. Noutotilausten kohdalla olemme yhteydessä asiakkaaseen aina tilauksen jälkeen joko puhelimitse tai sähköpostilla.

Jalasjärven varasto - Hallitie 11, 61600 Jalasjärvi

- kaikki verkkokaupassa tehdyt tilaukset noudettavissa

Mikäli haluat tilauksellesi normaalista poikkeavan toimitustavan, ota meihin erikseen yhteyttä ennen verkkokauppatilauksen tekemistä (jukka@compactfit.com).

Jos jokin tuote on väliaikaisesti loppunut, ilmoitamme siitä asiakkaalle. Ennakkotilatut tuotteet toimitetaan tilausjärjestyksessä heti, kun olemme saaneet ne varastoomme.

Poisto- ja tarjoustuotteissa ei ole vaihto- eikä palautusoikeutta.

Viallinen tuote vaihdetaan ainoastaan samanlaiseen uuteen nimikkeeseen. MBM Training House Oy ei korvaa palautuksesta aiheutuneita kuluja, ellei palautuksesta ole sovittu etukäteen. Emme lunasta postiennakolla/bussiennakolla lähetettyjä palautuksia.

Lunastamattomissa postiennakkotilauksissa laskutetaan asiakkaalta postituskulut.

Tuotetakuut

Kaikilla tuotteillamme on yleinen 6 kk takuu, joka koskee valmistusvirhettä. Mikäli ostopäivästä on kulunut yli 6 kk, tuotetta ei korvata. Asiakas on velvollinen tarkastamaan tuotteen ja ilmoittamaan mahdollisista vioista 6 kk sisällä tuotteen ostopäivästä. Selkeät "piilevät laatuvirheet" käsittelemme tapauskohtaisesti myös takuuajan päätyttyä. 

Kahvakuulissa on normaali 6 kuukauden takuu. Kuulan sisällä olevan massan helinä ei ole varsinainen laatuvirhe, mutta mikäli vastaavaa ilmenee 6 kuukauden sisällä ostohetkestä, kuulan vaihto uuteen kuuluu takuun piiriin. 


Käsittelemme tapauskohtaisesti kaikki alle 12 kuukauden vanhat tilaukset. 

Erkoispitkän takuun piiriin kuuluvat tuotteet

Pro - painonnostotanko, 2 vuoden takuu. Takuuehdot:
- takuu koskee tangon normaalia käyttöä. Tankoa ei saa heitää tai pudottaa pää edellä maahan. Takuu ei ole voimassa mikäli takoa säilytetään pystyasennossa.
- tankoon ei saa latata maksimikapasiteettia enempää painoa. Tangon jättämineen telineeseen tai penkin päälle, painoilla ladattuna, purkaa takuuehdot.

Mikäli tuotteita on käytetty normaalista käyttötarkoituksesta poikkeavalla tavalla takuut eivat ole voimassa.

Kuljetuksessa vaurioituneet lähetykset

Joskus tavara vaurioituu kuljetuksen aikana. Tämän takia on hyvä lähetystä noudettaessa tarkistaa paketin kunto ja mahdolliset vauriot. Mikäli lähetys on vaurioitunut kuljetuksessa, tee heti vahinkoilmoitus postiin, Transpointiin tai Matkahuoltoon. Ota myös yhteys meihin, niin sovimme mahdollisen uuden tuotteen toimituksesta. Jos tuote on rikottu tahallisesti tai sitä on käytetty ohjesääntöjen vastaisesti, emme katso olevamme korvausvelvollisia.

Kaikkiin tilauksiin pätee kuluttajasuojalain mukainen seitsemän (7) päivän palautusoikeus.


Asiakasrekisteri

Asiakasrekisterin tietosuojaseloste

EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) mukainen rekisteri- ja tietosuojaseloste.

Huom! Mikäli ostat verkkovalmennuksen, sinun tulee hyväksyä Campwiren-verkkovalmennusalustan tietosuojaseloste ensimmäisen rekisteröitymisesi yhteydessä. Tietosuojaselosteen voit lukea tästä.

1. Rekisterin ylläpitäjä

MBN Training House Oy, Savelankuja 2, 61600 Jalasjärvi

Yhteydenotto asiakasrekisteriin liittyen

Jukka Rajala, MBN Training House oy,

040 086 6072

jukka@compactfit.com

Rekisterin nimi

Asiakasrekisteri

Henkilötietojen keräämisen peruste ja käsittely

Henkilötietojen keräämisen perusteena on on yrityksen asiakassuhde tai myynti-/ostosopimus.

Henkilötietojen käsittelyn tarkoituksena on:

  • Käyttää yhteystietojasi tavaran toimittamiseen
  • Tarjota uutiskirjettä (vaatii suostumuksesi)
  • Helpottaa reklamointia tai muuta kauppaan liittyvää asiointia
  • Sopimusten ja velvoitteiden täyttäminen
  • Mainonnan kohdentaminen

Käsiteltävät tiedot asiakasrekisterissä:

  • Tilausta koskevat perustiedot, kuten nimi, osoite, sähköpostisoite, puhelinnumero, jne
  • Tilaushistoria

Tietojen keräys?

Pääsääntöisesti saamme tiedot ostotapahtuman yhteydessä asiakkaalta itseltään. Tietojen antamista edellytetään, jotta tilaukset voidaan toimittaa ja / tai asiakkaaseen voidaan olla yhteydessä tilaukseen liittyvissä asioissa.

Kenelle tiejoa luovutamme tai siirrämme?

Ostotapahtuman yhteydessä tiedot luovutetaan verkkokauppa-alustalle (MyCashFlow Oy). Asiakkaan tilatessa uutiskirjeen, asiakkaan sähköpostiosoite luovutetaan sähköpostijärjestelmällemme. (MailChimp)

Miten suojaamme tiedot?

Henkilötietoihin on oikeus vain MBN Training House Oy:n työtekijöillä, joille oikeus on myönnetty.Tiedot ovat suojattu palomuurein ja valituilla MBN Training Housen työntekijöillä on yksilöllinen salasana tietoihin pääsemiseksi.

Poistamme ja hävitämme tietosi halutessasi viipymättä.

Sinun oikeutesi rekisteriimme?

Sinulla on oikeus tarkastaa itseäsi koskevat henkilörekisteriin tallennetut tiedot ja vaatia tietojen oikaisua tai poistamista.

Keneen voit olla yhteydessä?

Tätä selostetta koskevat yhteydenotot ja pyynnöt tulee esittää kirjallisesti tai henkilökohtaisesti Jukka Rajalalle (jukka@compactfit.com)

Koulutustapahtumat ja leirit

CompactFit:n järjestämien koulutusten suhteen noudatetaan seuraavaa käytäntöä: Mikäli asiakas estyy tulemasta, kurssimaksua ei palauteta tai vaihdeta vastaavanarvoisiin tuotteisiin; kurssin arvo siirtyy tuleville vastaaville koulutuksille ollen voimassa 12 kk alkuperäisen koulutustapahtuman aloituspäivämäärästä (tai tarvittaessa pitempään mikäli korvaavaa koulutusajankohtaa ei ole tulossa 12 kk: n sisällä alkuperäisestä päiväyksestä laskien). Kurssin käyneiden alennus tuotteistamme koskee ainoastaan normihintaisia tuotteita, ei siis alennustuotteita.

Etusetelit ja muut edut

Mahdolliset etusetelit ovat henkilökohtaisia, niitä ei voi yhdistellä. Koskee aina normaalihintaisia tuotteita, ei jo alennettuja. Etuseteleitä ja muita etuja ei voi myöskään yhdistää.

Maksutavat

Tuotteet ja niiden postikulut maksetaan tilauksen yhteydessä. Verkkokaupassa voidaan maksaa seuraavilla maksutavoilla: Nordea, Osuuspankki, Sampo, Tapiola, Aktia, Nooa, Paikallisosuuspankit, Säästöpankit, Handelsbanken, Ålandsbanken sekä luottokortit. Maksaminen tapahtuu Suomen Verkkomaksut Oy:n sivuston kautta. Maksutapana on myös tilisiirto ennakkomaksuna. Tilisiirrossa ota yhteyttä info@compactfit.com

Maksut Visa, Visa Electron tai MasterCard-korteilla

Mikäli haluat maksaa Visa, Visa Electron tai MasterCard-korteilla, MBN Training House Oy toimii ainoastaan tuotteiden ja palveluiden markkinoijana ja lisäksi toimittaa tuotteet ostajalle. Reklamaatioista vastaa Suomen Verkkomaksut Oy.

Suomen Verkkomaksut Oy toimii Visa, Visa Electron tai MasterCard-korteilla tehtävissä maksuissa tuotteen myyjänä ja kauppa syntyy asiakkaan ja Suomen Verkkomaksut Oy:n välille. Myyjän vastuulla ovat kaikki kauppaan liittyvät velvoitteet. Suomen Verkkomaksut Oy on myös maksun saaja.

Suomen Verkkomaksut Oy
y-tunnus: 2122839-7
Ohjelmakaari 10
40500 JYVÄSKYLÄ
Puhelin: 0207 181830

Verkkopankit

Verkkopankkimaksamiseen liittyvän maksu- ja rahoituspalvelun toteuttaa Suomen Verkkomaksut Oy (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Suomen Verkkomaksut Oy ostaa maksusuorituksen ja tilittää sen kauppiaalle. Käyttäjän kannalta palvelu toimii aivan kuten perinteinen verkkomaksaminenkin.

Ennakkomaksu

Postitamme tuotteet kun maksusuoritus näkyy tilillämme. Emme toimita tuotteita postiennakolla. Maksusuoritukset osoitetaan tilille 660 100-1179 209, tilausvahvistuksen tietojen mukaisesti. Ulkomaantilaukset IBAN: FI 42 6601 0001 1792 09; BIC/SWIFT: AABAFI22

Käsittelemme tilauksen kaupan aukioloaikaan kun maksu on suoritettu. Jos maksuna on tilisiirto ennakkomaksuna, pidämme varausta 5 arkipäivää jonka jälkeen tilaus raukeaa jos maksu on suorittamatta.

Laskutus- ja osamaksupalvelun toteuttaa Collector.

Tarjoamme mahdollisuuden maksaa laskulla tai osamaksulla yhteistyössä Collectorin kanssa, joka on Collector Credit AB:n laskupalvelu. Maksutapa mahdollinen enimmillään 1000€ ostoissa.

Kun valitsette maksutavaksi Collector Lasku/Osamaksun, niin tulette saamaan tilatut tuotteet kotiinne ennen niiden maksamista. Voitte maksaa koko summan kerralla tai jakaa maksunne pienempiin eriin.

Lasku erääntyy tilausta seuraavan kuukauden viimeinen päivä, minkä johdosta Teillä voi olla jopa 60 päivää korotonta maksuaikaa. Laskuun lisätään 2,95 euron laskutusmaksu.

Kun valitsette laskulla tai osamaksulla maksamisen, voitte tilata ainoastaan vakituiseen osoitteeseenne ja Teidän pitää olla täyttänyt 20 vuotta tilauksen yhteydessä.

Laskun saadessanne voitte valita 24 kuukauden osamaksun maksamalla vähimmäissumman, joka ilmenee laskustanne. Osamaksun korko on 1,6% kuukaudessa, mikä vastaa 19,20% nimellistä vuosikorkoa. Osamaksulla maksettaessa veloitetaan lisäksi tilinhoitomaksu 2,95 euroa kuukaudessa.

Teemme luottotietojen tarkastuksen tilauksen yhteydessä. Myöhästyneistä maksuista ja maksamattomista laskuista veloitetaan 5 euron muistutusmaksu sekä 1,6% kuukausikorko viivästyneeltä ajalta.

Saatte täydelliset ehdot Collector Lasku/Osamaksusta seuraavista linkeistä:

Tarkemman palvelukuvauksen löydät http://commerce.collector.se/fi/YKSITYISILLE-/Maksa-laskulla/
Yleiset lasku- ja tililuottoehdot löydät www.collector.se/upload/Partners/Agreements/SVM/Credit_terms_FI.pdf
Vakiomuotoiset Eurooppalaiset kuluttajaluottoehdot löydätwww.collector.se/upload/Partners/Agreements/SVM/SECCI_FI.pdf

Betalningssätt

Produkterna samt leveranskostnaderna betalas i samband med beställningen. På nätet är betalning möjlig via följande banker: Nordea, Andelsbanken, Sampo, Tapiola, Aktia, Nooa, Lokalandelsbankerna, Sparbankerna, Handelsbanken, Ålandsbanken samt kreditkort. Betalning sker via Suomen Verkkomaksut Oy:s webbplats. Det är även möjligt att göra en förskottsbetalning.

Betalningar med Visa, Visa Electron eller MasterCard-kort

Om du vill betala med Visa, Visa Electron eller MasterCard-kort, är MBN Training House Oy endast marknadsförare av produkterna och tjänsterna och därtill levererar det produkterna till köparen. För reklamationer ansvarar Suomen Verkkomaksut Ab.

Suomen Verkkomaksut Ab är försäljare av produkten vid betalningar som görs med Visa, Visa Electron eller MasterCard-kort och affären uppgörs mellan kunden och Suomen Verkkomaksut Ab. Alla skyldigheter i anslutning till affären är på försäljarens ansvar. Suomen Verkkomaksut Oy är även betalningsmottagare.

Suomen Verkkomaksut Oy
FO-nummer: 2122839-7
Ohjelmakaari 10
40500 JYVÄSKYLÄ

Telefon: 0207 181830

Nätbankerna

Suomen Verkkomaksut Oy (2122839-7) förverkligar nätbetalnings- och finansieringstjänsten tillsammans med finländska banker och kreditinstitut. Suomen Verkkomaksut Oy köper betalningen och redovisar den till försäljaren. För användaren fungerar tjänsten precis som traditionell nätbetalning.

Methods of payment

Products and their postage are paid in conjunction with the order. The following methods of payment are available for the users of the webstore: Nordea, Osuuspankki, Sampo, Tapiola, Aktia, Nooa, Paikallisosuuspankit, Säästöpankit, Handelsbanken, Ålandsbanken and credit cards. Online payments are made by using the website of Suomen Verkkomaksut Oy. Payments can be made also beforehand by bank credit transfer.

Payments by Visa, Visa Electron or MasterCard

If you would like to pay by Visa, Visa Electron or MasterCard, MBN Training House Oy will act solely as the marketer of the respective products and services and will provide the products to the buyer. All complaints and claims for compensation will be handled by Suomen Verkkomaksut Oy.

With regard to payments made by Visa, Visa Electron or MasterCard, Suomen Verkkomaksut Oy acts as the merchant of the product and the trade transaction takes place between the customer and Suomen Verkkomaksut Oy. The seller is liable to meet all the responsibilities related to the trade. Suomen Verkkomaksut Oy is also the recipient of the payment.

Suomen Verkkomaksut Oy
Business ID: 2122839-7
Ohjelmakaari 10
40500 JYVÄSKYLÄ
Phone: 0207 181830

Ostoskoriin käytetyt lahjakortit