Artikkelit

Soturidieetti

Soturidieetti ottaa palan sieltä, palan täältä, ja muodostaa kokonaisuuden, joka on vapaasti sovellettavissa yksilöllisten tarpeiden mukaan.

Soturidieetti

Niin sanottu Warrior Diet on kasvattanut suosiotaan myös urheilijoiden parissa, erityisesti Yhdysvalloista. Soturidieetti perustuu siihen tosiseikkaan, että ihmiset syövät itsensä sairaiksi. Soturidieetti ottaa palan sieltä, palan täältä, ja muodostaa kokonaisuuden, joka on vapaasti sovellettavissa yksilöllisten tarpeiden mukaan. Ravitsemusterapeuttien on turha vetää tätä dieettiä lokaan, sillä Soturidieetin periaatteet juontavat juurensa tuhansien vuosien takaa.


Nykyinen käytäntö

"Syö monta pientä ateriaa päivässä" kuulostaa tutulta, terveelliseltä ja turvalliselta. Tätä on hoettu jo kyllästymiseen asti, eikä siinä ole enää mitään mielenkiintoista. On tavallista, että syömme 6 tai jopa 10 kertaa päivässä. Tämän pitäisi olla terveellistä. Ehkäpä olisikin, jos nauttimamme ruoka-aineet olisivat terveellisiä, emmekä sortuisi kahviin, pullaan ja kekseihin, välipaloja hamutessamme, mutta...

 • Onko todellisuudessa kyse vain siitä mitä syömme, eikä siitä kuinka usein syömme?
 • Onko oikeasti vaarallista/epäterveellistä syödä paljon kerralla ja mikä on liikaa?
 • Voiko siis huoletta syödä 6 "terveellistä" ateriaa päivässä, ja olettaa, että tämä tapa on elimistölleni se paras, ainoa oikea?
 • Mitkä ruoat ovat oikeasti terveellisiä?
 • Onko meidän todella syötävä säännöllisesti? Joka päivä yhtä monta kertaa, ja suunnilleen sama määrä kaikkea kaloreita, vitamiineja jne.

Vastaukset eivät ole niin yksiselitteisiä kuin usein annetaan ymmärtää. Pitäisi ajatella ravinnon vaikutuksia verensokeriin ja hormooneihin, sekä huomioida kokonaiskalorimäärä ja ravintoarvot. Kaikki tämä ateriaa, päivää ja viikkoa kohden. Tärkeää on myös huomioida yksilölliset ominaisuudet ja vaikutukset.


Yksi ja ainoa totuus?

Vaikka meille hyvin mielellään tuputetaan sitä "yhtä ja ainoaa", ovat kehon reagointitavat hyvinkin yksilöllisiä. Jotkut puhuvat marginaalisista eroista, mutta ne kasaantuvat merkittäviksi eroiksi pitkällä aikavälillä. Pelkästään ihmisiä katsomalla on helppo päätellä, että marginaalisista eroista on turha puhua. Se, millä toinen lihoo ja sairastuu, pitää toisen solakkana ja toimintakykyisenä läpi elämän. Tunnen ihmisiä, jotka syövät suhteellisen vähän ja elävät terveellisesti. Silti he ovat ylipainoisia. He eivät tahdo uskoa, että ns. tavalliset konstit ja suositukset eivät toimi heidän kohdallaan. Toisaalta tunnen myös niitä, jotka litkivät kolaa litroittain ja syövät kaiken mikä on vähänkin syömäkelpoista. Silti nämä onnekkaat, kansankielellä läpipaskot, eivät tunnu lihovan. Kyse on pitkälti perimästä ja siitä, miten yksilöllinen biokemiamme reagoi erilaisiin aineisiin ja asioihin (ravinto, saasteet, henkinen/fyysinen rasitus ja stressi jne.)


Jatkuva syöminen on sairasta

Käytännössä on rasittavaa ja työlästä huolehtia 6 "täyspainoisen" aterian nauttimisesta työn ja muun elämän ohella. Nestemäisiä maltodekstriinimössöjä käyttämällä voidaan toki muodikkaasti korvata aterioita ja saada "energia" virtaamaan. Elämä menee syömiseksi, paskomiseksi ja treenaamiseksi. Erityisen rasittavaa se on siinä vaiheessa, kun on totuttanut elimistönsä jatkuvaan syömiseen niin perusteellisesti, että kylmä hiki pukkaa otsalle ja päivä menee pilalle, jos joutuu olemaan 6-7 tuntia syömättä. Energia tuntuu olevan täysin lopussa ja treeni ilman energiajuomaa on kuin juoksisi suolla rautakuula jalassa.

Se, että syö periaatteessa terveellisiä, hiilihydraattipitoisia ruokia pitkin päivää, takaa valitettavasti sen, että elimistö tottuu hiljalleen jatkuvaan "letkuruokintaan" . Se pitää verensokerin vakaana ja olon "rautaisena" niin kauan kun "potilas" on ruokinnassa. Kun letku irrotetaan ja kaloreiden sekä hiilihydraattien saanti vähenee tai loppuu, menee potilas puolessa päivässä niin tahdottomaan kuntoon, että tekee paahtoleivän siivusta syntejä arvaamattomia.

Potilaasta on siis kehittynyt "sokerinarkomaani", jonka elimistön erittämän insuliinin teho kohdesoluihin on hiljalleen heikentynyt. Yritys kohti terveyttä on päätynyt riippuvuuteen, joka hallitsee elämää. Tässä on yksi suuri syy länsimaiseen lihavuuteen ja vahvasti yleistyneeseen 2-tyypin diabetekseen. Jatkuva hiilihydraattien syönti tekee sairaaksi (tietysti myös liiallinen/vääränlainen rasva).


Virheellisiä väittämiä

 • Aivot tarvitsevat xx grammaa sokeria toimiakseen
 • Sokeri on aivojen energiaa
 • aivot tarvitsevat hiilihydraatteja
 • Energia loppuu ilman hiilihydraatteja

Aivot käyttävät sokeria, mutta ne toimivat loistavasti, vaikka emme söisi grammaakaan sokereita. Aivot toimivat ketoaineilla paremmin kun hyvin.

Tiheä ateriointi voidaan toteuttaa, mikäli hiilihydraattien määrää rajoitetaan. Hiilihydraatit voidaan syödä vain yhdellä-kahdella aterialla päivässä. Tällöin 3-4 ateriaa koostuu lähes kokonaan proteiineista ja rasvoista.

Miten eroon sokerisairaudesta?

Jos olet aktiivinen kuntoilija, joka on tottunut kuuteen ateriaan, palautumisjuomaan ja yhteen ylimääräiseen energia/proteiinidrinkkiin, kannattaa eteneminen tehdä niin, että massajuomaa tai maltoa on vielä, varmuuden vuoksi, pussillinen kainalossa.

Tiputa aterioiden määrää kuudesta viiteen. Pidä kuitenkin ruokamäärä suunnilleen samana. 2-3 viikon jälkeen neljään ja jälleen 2-3 viikon jälkeen kolmeen. Tunnustele kolmen aterian kokonaisuutta parin viikon verran. Muista, että kolmen aterian aikana tulisi nauttia suunnilleen sama määrä ruokaa kun ennenkin. Anna kuitenkin tunteen viedä sinua oikeaan suuntaan, älä tee mitään väkisin. Jos olo tuntuu hyvältä, siirry kahteen ateriaan päivässä. Kun olet syönyt 2 ateriaa pvä + palautumisjuoma 3-5 päivän ajan, tankkaa. Syö yhtenä päivänä niin usein ja paljon kun haluat. Jatka samaa kiertoa. Tee kierrosta pikemminkin luonnollinen kun pakollinen. Niinä päivinä, kun tunnet, että se sopii aikatauluusi parhaiten, syö useimmin ja enemmän, toisinaan taas harvemmin. Kuuntele kehoasi. Onko sinun oikeasti nyt nälkä vai jano? Syö kuitenkin aina ensin proteiinit (esim. liha), ja vihannekset, ja vasta lopuksi tärkkelys (esim. riisi), jos tilaa on. Riippuen tavoitteistasi ja elämänrytmistä voit muuttaa kiertoa niin, että tankkauspäiviä on useimmin tai harvemmin. Tankkauspäivinä voit lisätä myös hiilihydraattien määrää.

Voit myös siirtyä heti 2 - 3 x päivässä ateriointiin. Tällöin ilta-aterian tulisi olla ruhtinaallinen. Päivää voi siivittää olemalla seisovan pöydän kauhu, tai parilla pienellä välipalalla. Tapoja on monia. Idea on kuitenkin siinä, että hiilihydraattien määrää rajoitetaan, ja jatkuva syönti lopetetaan. Syödä saa muuten kuinka paljon tahansa.

Rasvan määrästä ei kannata olla huolissaan, pikemminkin laadusta. Suosittelen kylmäpuristettua kookosrasvaa, oliiviöljyä ja kalanmaksaöljyä. Kohtuu kuitenkin kaikessä. Kokonaiskalorimääränä rasvan osuus voi vaihdella 15 - 60% välillä (keskimäärin 30-40% ). Ei siis tarvitse punnita tai miettiä grammoja tai pisteitä, mikä on vapauttavaa.

Välillä on hyvä muistuttaa itseään, että päivittäiset vaihtelut ovat luonnollisia. Ihmisrotua ja jääkaappia ei luotu samaan aikaan. Kuntoilijan/urheilijan tulee lisäksi pitää huoli siitä, että proteiinien saanti on 1,2 - 3,5g/kg päivässä (keskimäärin 2 g/vrk). Tämäkin on sen verran boheemia kurinalaisuutta, että sen ei pitäisi aiheuttaa suorituspaineita, eikä vaivata laskupäätä.


Mitä soturi syö

Paljon vihanneksia. Runsaasti kalaa, lihaa, kanaa, kaikkea mikä vuotaa verta. Soturi syö myös marjoja ja pähkinöitä ja kohtuudella hedelmiä. Maito ja maitotuotteet, erityisesti juustot, sopivat myös ruokavalioon. Maitotuotteiden kanssa kannattaa kuitenkin olla tarkkana. Sokeripitoiset "vellit" kannattaa jättää hyllyyn.

Viljatuotteita ja juureksia syödään vain vähän ja valikoidusti. Valkoisista jauhoista valmistettuja tuotteita, suklaata, jäätelöä, valkoista riisiä ja makeisia syödään vain satunnaisesti, juhlatilaisuuksissa. Soturi ei siis kieltäydy mistään, mutta painottaa ruokavalionsa vahvasti vihanneksien, lihan, pähkinöiden, marjojen ja hedelmien suuntaan.

Soturin ruokavalio sisältää siis paljon sellaisia aineita, jotka suojaavat elimistöä. Parhaimpia ovat parsakaali, sipulit (valko, kelta, puna), tomaatti, mustikka, vehnänoras ja pähkinät.


Lopuksi

Itseltäni homman sisäistäminen vei n. 5-6 kuukautta. Olin tottunut letkuruokintaan, ja sain melkoisia päänsärkyjä. Kun lähdin tätä dieettiä käyttämään, varsinaista Soturidieettiä ei ollut vielä olemassa, mutta samat perusteet löytyivät Intialaisesta versiosta, jota kutsun Veda-dieetiksi. Kokemukseni "soturidieetistä" ovat erittäin positiivisia, en vaihtaisi. Parasta siinä on, että soturin lailla syöminen on mukavaa ja vapauttavaa. Se tarjoaa myös terveyttä ja suorituskykyä sekä syntivapaan tavan nauttia juustoja ja suklaata. Vaikeinta on se, että vie oman aikansa löytää itselleen sopivin tapa. Myöskään usko ei tahtonut aina riittää ja kokeileminen vei veronsa. Tätä dieettiä tekisi mieli todella suitsuttaa, mutta se ei välttämättä sovi kaikille, koska tälle vuorelle kiipeäminen voi olla välillä hankalaa. On kuitenkin todettava: kun huipulle pääsee, ei sieltä enää halua pois.

Ostoskorisi on tyhjä

Toimitusehdot

Jos valitset maksutavaksi laskun

Huomioithan, että CompactFit ei itse tarjoa laskuvaihtoa verkkokauppatilauksiin. Mikäli valitset Walleyn, tai muun maksutavan laskulle, sinun tulee maksaa lasku heidän ohjeiden mukaan riippumatta siitä, onko kyseessä ennakkotilaustuote. 

Toimitukset

Ostokset postitetaan varastolta tiistaisin ja torstaisin. Lavatoimitukset lähtevät varastolta keskiviikkoisin. Matkahuolto toimittaa lähetykset lähimpään terminaaliin, lähipakettina haluttuun lähikauppaan. 

Noudot

Järjestelmä määrittelee automaattisesti mahdolliset noutotilausvaihtoehdot. Noutotilausten kohdalla olemme yhteydessä asiakkaaseen aina tilauksen jälkeen joko puhelimitse tai sähköpostilla.

Jalasjärven varasto - Hallitie 11, 61600 Jalasjärvi

- kaikki verkkokaupassa tehdyt tilaukset noudettavissa

Mikäli haluat tilauksellesi normaalista poikkeavan toimitustavan, ota meihin erikseen yhteyttä ennen verkkokauppatilauksen tekemistä (jukka@compactfit.com).

Jos jokin tuote on väliaikaisesti loppunut, ilmoitamme siitä asiakkaalle. Ennakkotilatut tuotteet toimitetaan tilausjärjestyksessä heti, kun olemme saaneet ne varastoomme.

Poisto- ja tarjoustuotteissa ei ole vaihto- eikä palautusoikeutta.

Viallinen tuote vaihdetaan ainoastaan samanlaiseen uuteen nimikkeeseen. MBM Training House Oy ei korvaa palautuksesta aiheutuneita kuluja, ellei palautuksesta ole sovittu etukäteen. Emme lunasta postiennakolla/bussiennakolla lähetettyjä palautuksia.

Lunastamattomissa postiennakkotilauksissa laskutetaan asiakkaalta postituskulut.

Tuotetakuut

Kaikilla tuotteillamme on yleinen 6 kk takuu, joka koskee valmistusvirhettä. Mikäli ostopäivästä on kulunut yli 6 kk, tuotetta ei korvata. Asiakas on velvollinen tarkastamaan tuotteen ja ilmoittamaan mahdollisista vioista 6 kk sisällä tuotteen ostopäivästä. Selkeät "piilevät laatuvirheet" käsittelemme tapauskohtaisesti myös takuuajan päätyttyä. 

Kahvakuulissa on normaali 6 kuukauden takuu. Kuulan sisällä olevan massan helinä ei ole varsinainen laatuvirhe, mutta mikäli vastaavaa ilmenee 6 kuukauden sisällä ostohetkestä, kuulan vaihto uuteen kuuluu takuun piiriin. 


Käsittelemme tapauskohtaisesti kaikki alle 12 kuukauden vanhat tilaukset. 

Erkoispitkän takuun piiriin kuuluvat tuotteet

Pro - painonnostotanko, 2 vuoden takuu. Takuuehdot:
- takuu koskee tangon normaalia käyttöä. Tankoa ei saa heitää tai pudottaa pää edellä maahan. Takuu ei ole voimassa mikäli takoa säilytetään pystyasennossa.
- tankoon ei saa latata maksimikapasiteettia enempää painoa. Tangon jättämineen telineeseen tai penkin päälle, painoilla ladattuna, purkaa takuuehdot.

Mikäli tuotteita on käytetty normaalista käyttötarkoituksesta poikkeavalla tavalla takuut eivat ole voimassa.

Kuljetuksessa vaurioituneet lähetykset

Joskus tavara vaurioituu kuljetuksen aikana. Tämän takia on hyvä lähetystä noudettaessa tarkistaa paketin kunto ja mahdolliset vauriot. Mikäli lähetys on vaurioitunut kuljetuksessa, tee heti vahinkoilmoitus postiin, Transpointiin tai Matkahuoltoon. Ota myös yhteys meihin, niin sovimme mahdollisen uuden tuotteen toimituksesta. Jos tuote on rikottu tahallisesti tai sitä on käytetty ohjesääntöjen vastaisesti, emme katso olevamme korvausvelvollisia.

Kaikkiin tilauksiin pätee kuluttajasuojalain mukainen seitsemän (7) päivän palautusoikeus.


Asiakasrekisteri

Asiakasrekisterin tietosuojaseloste

EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) mukainen rekisteri- ja tietosuojaseloste.

Huom! Mikäli ostat verkkovalmennuksen, sinun tulee hyväksyä Campwiren-verkkovalmennusalustan tietosuojaseloste ensimmäisen rekisteröitymisesi yhteydessä. Tietosuojaselosteen voit lukea tästä.

1. Rekisterin ylläpitäjä

MBN Training House Oy, Savelankuja 2, 61600 Jalasjärvi

Yhteydenotto asiakasrekisteriin liittyen

Jukka Rajala, MBN Training House oy,

040 086 6072

jukka@compactfit.com

Rekisterin nimi

Asiakasrekisteri

Henkilötietojen keräämisen peruste ja käsittely

Henkilötietojen keräämisen perusteena on on yrityksen asiakassuhde tai myynti-/ostosopimus.

Henkilötietojen käsittelyn tarkoituksena on:

 • Käyttää yhteystietojasi tavaran toimittamiseen
 • Tarjota uutiskirjettä (vaatii suostumuksesi)
 • Helpottaa reklamointia tai muuta kauppaan liittyvää asiointia
 • Sopimusten ja velvoitteiden täyttäminen
 • Mainonnan kohdentaminen

Käsiteltävät tiedot asiakasrekisterissä:

 • Tilausta koskevat perustiedot, kuten nimi, osoite, sähköpostisoite, puhelinnumero, jne
 • Tilaushistoria

Tietojen keräys?

Pääsääntöisesti saamme tiedot ostotapahtuman yhteydessä asiakkaalta itseltään. Tietojen antamista edellytetään, jotta tilaukset voidaan toimittaa ja / tai asiakkaaseen voidaan olla yhteydessä tilaukseen liittyvissä asioissa.

Kenelle tiejoa luovutamme tai siirrämme?

Ostotapahtuman yhteydessä tiedot luovutetaan verkkokauppa-alustalle (MyCashFlow Oy). Asiakkaan tilatessa uutiskirjeen, asiakkaan sähköpostiosoite luovutetaan sähköpostijärjestelmällemme. (MailChimp)

Miten suojaamme tiedot?

Henkilötietoihin on oikeus vain MBN Training House Oy:n työtekijöillä, joille oikeus on myönnetty.Tiedot ovat suojattu palomuurein ja valituilla MBN Training Housen työntekijöillä on yksilöllinen salasana tietoihin pääsemiseksi.

Poistamme ja hävitämme tietosi halutessasi viipymättä.

Sinun oikeutesi rekisteriimme?

Sinulla on oikeus tarkastaa itseäsi koskevat henkilörekisteriin tallennetut tiedot ja vaatia tietojen oikaisua tai poistamista.

Keneen voit olla yhteydessä?

Tätä selostetta koskevat yhteydenotot ja pyynnöt tulee esittää kirjallisesti tai henkilökohtaisesti Jukka Rajalalle (jukka@compactfit.com)

Koulutustapahtumat ja leirit

CompactFit:n järjestämien koulutusten suhteen noudatetaan seuraavaa käytäntöä: Mikäli asiakas estyy tulemasta, kurssimaksua ei palauteta tai vaihdeta vastaavanarvoisiin tuotteisiin; kurssin arvo siirtyy tuleville vastaaville koulutuksille ollen voimassa 12 kk alkuperäisen koulutustapahtuman aloituspäivämäärästä (tai tarvittaessa pitempään mikäli korvaavaa koulutusajankohtaa ei ole tulossa 12 kk: n sisällä alkuperäisestä päiväyksestä laskien). Kurssin käyneiden alennus tuotteistamme koskee ainoastaan normihintaisia tuotteita, ei siis alennustuotteita.

Etusetelit ja muut edut

Mahdolliset etusetelit ovat henkilökohtaisia, niitä ei voi yhdistellä. Koskee aina normaalihintaisia tuotteita, ei jo alennettuja. Etuseteleitä ja muita etuja ei voi myöskään yhdistää.

Maksutavat

Tuotteet ja niiden postikulut maksetaan tilauksen yhteydessä. Verkkokaupassa voidaan maksaa seuraavilla maksutavoilla: Nordea, Osuuspankki, Sampo, Tapiola, Aktia, Nooa, Paikallisosuuspankit, Säästöpankit, Handelsbanken, Ålandsbanken sekä luottokortit. Maksaminen tapahtuu Suomen Verkkomaksut Oy:n sivuston kautta. Maksutapana on myös tilisiirto ennakkomaksuna. Tilisiirrossa ota yhteyttä info@compactfit.com

Maksut Visa, Visa Electron tai MasterCard-korteilla

Mikäli haluat maksaa Visa, Visa Electron tai MasterCard-korteilla, MBN Training House Oy toimii ainoastaan tuotteiden ja palveluiden markkinoijana ja lisäksi toimittaa tuotteet ostajalle. Reklamaatioista vastaa Suomen Verkkomaksut Oy.

Suomen Verkkomaksut Oy toimii Visa, Visa Electron tai MasterCard-korteilla tehtävissä maksuissa tuotteen myyjänä ja kauppa syntyy asiakkaan ja Suomen Verkkomaksut Oy:n välille. Myyjän vastuulla ovat kaikki kauppaan liittyvät velvoitteet. Suomen Verkkomaksut Oy on myös maksun saaja.

Suomen Verkkomaksut Oy
y-tunnus: 2122839-7
Ohjelmakaari 10
40500 JYVÄSKYLÄ
Puhelin: 0207 181830

Verkkopankit

Verkkopankkimaksamiseen liittyvän maksu- ja rahoituspalvelun toteuttaa Suomen Verkkomaksut Oy (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Suomen Verkkomaksut Oy ostaa maksusuorituksen ja tilittää sen kauppiaalle. Käyttäjän kannalta palvelu toimii aivan kuten perinteinen verkkomaksaminenkin.

Ennakkomaksu

Postitamme tuotteet kun maksusuoritus näkyy tilillämme. Emme toimita tuotteita postiennakolla. Maksusuoritukset osoitetaan tilille 660 100-1179 209, tilausvahvistuksen tietojen mukaisesti. Ulkomaantilaukset IBAN: FI 42 6601 0001 1792 09; BIC/SWIFT: AABAFI22

Käsittelemme tilauksen kaupan aukioloaikaan kun maksu on suoritettu. Jos maksuna on tilisiirto ennakkomaksuna, pidämme varausta 5 arkipäivää jonka jälkeen tilaus raukeaa jos maksu on suorittamatta.

Laskutus- ja osamaksupalvelun toteuttaa Collector.

Tarjoamme mahdollisuuden maksaa laskulla tai osamaksulla yhteistyössä Collectorin kanssa, joka on Collector Credit AB:n laskupalvelu. Maksutapa mahdollinen enimmillään 1000€ ostoissa.

Kun valitsette maksutavaksi Collector Lasku/Osamaksun, niin tulette saamaan tilatut tuotteet kotiinne ennen niiden maksamista. Voitte maksaa koko summan kerralla tai jakaa maksunne pienempiin eriin.

Lasku erääntyy tilausta seuraavan kuukauden viimeinen päivä, minkä johdosta Teillä voi olla jopa 60 päivää korotonta maksuaikaa. Laskuun lisätään 2,95 euron laskutusmaksu.

Kun valitsette laskulla tai osamaksulla maksamisen, voitte tilata ainoastaan vakituiseen osoitteeseenne ja Teidän pitää olla täyttänyt 20 vuotta tilauksen yhteydessä.

Laskun saadessanne voitte valita 24 kuukauden osamaksun maksamalla vähimmäissumman, joka ilmenee laskustanne. Osamaksun korko on 1,6% kuukaudessa, mikä vastaa 19,20% nimellistä vuosikorkoa. Osamaksulla maksettaessa veloitetaan lisäksi tilinhoitomaksu 2,95 euroa kuukaudessa.

Teemme luottotietojen tarkastuksen tilauksen yhteydessä. Myöhästyneistä maksuista ja maksamattomista laskuista veloitetaan 5 euron muistutusmaksu sekä 1,6% kuukausikorko viivästyneeltä ajalta.

Saatte täydelliset ehdot Collector Lasku/Osamaksusta seuraavista linkeistä:

Tarkemman palvelukuvauksen löydät http://commerce.collector.se/fi/YKSITYISILLE-/Maksa-laskulla/
Yleiset lasku- ja tililuottoehdot löydät www.collector.se/upload/Partners/Agreements/SVM/Credit_terms_FI.pdf
Vakiomuotoiset Eurooppalaiset kuluttajaluottoehdot löydätwww.collector.se/upload/Partners/Agreements/SVM/SECCI_FI.pdf

Betalningssätt

Produkterna samt leveranskostnaderna betalas i samband med beställningen. På nätet är betalning möjlig via följande banker: Nordea, Andelsbanken, Sampo, Tapiola, Aktia, Nooa, Lokalandelsbankerna, Sparbankerna, Handelsbanken, Ålandsbanken samt kreditkort. Betalning sker via Suomen Verkkomaksut Oy:s webbplats. Det är även möjligt att göra en förskottsbetalning.

Betalningar med Visa, Visa Electron eller MasterCard-kort

Om du vill betala med Visa, Visa Electron eller MasterCard-kort, är MBN Training House Oy endast marknadsförare av produkterna och tjänsterna och därtill levererar det produkterna till köparen. För reklamationer ansvarar Suomen Verkkomaksut Ab.

Suomen Verkkomaksut Ab är försäljare av produkten vid betalningar som görs med Visa, Visa Electron eller MasterCard-kort och affären uppgörs mellan kunden och Suomen Verkkomaksut Ab. Alla skyldigheter i anslutning till affären är på försäljarens ansvar. Suomen Verkkomaksut Oy är även betalningsmottagare.

Suomen Verkkomaksut Oy
FO-nummer: 2122839-7
Ohjelmakaari 10
40500 JYVÄSKYLÄ

Telefon: 0207 181830

Nätbankerna

Suomen Verkkomaksut Oy (2122839-7) förverkligar nätbetalnings- och finansieringstjänsten tillsammans med finländska banker och kreditinstitut. Suomen Verkkomaksut Oy köper betalningen och redovisar den till försäljaren. För användaren fungerar tjänsten precis som traditionell nätbetalning.

Methods of payment

Products and their postage are paid in conjunction with the order. The following methods of payment are available for the users of the webstore: Nordea, Osuuspankki, Sampo, Tapiola, Aktia, Nooa, Paikallisosuuspankit, Säästöpankit, Handelsbanken, Ålandsbanken and credit cards. Online payments are made by using the website of Suomen Verkkomaksut Oy. Payments can be made also beforehand by bank credit transfer.

Payments by Visa, Visa Electron or MasterCard

If you would like to pay by Visa, Visa Electron or MasterCard, MBN Training House Oy will act solely as the marketer of the respective products and services and will provide the products to the buyer. All complaints and claims for compensation will be handled by Suomen Verkkomaksut Oy.

With regard to payments made by Visa, Visa Electron or MasterCard, Suomen Verkkomaksut Oy acts as the merchant of the product and the trade transaction takes place between the customer and Suomen Verkkomaksut Oy. The seller is liable to meet all the responsibilities related to the trade. Suomen Verkkomaksut Oy is also the recipient of the payment.

Suomen Verkkomaksut Oy
Business ID: 2122839-7
Ohjelmakaari 10
40500 JYVÄSKYLÄ
Phone: 0207 181830

Ostoskoriin käytetyt lahjakortit