Blogi ja kuvat    Yhteydenotto     |   Ostoskorissasi on 0 tuotetta, 0,00 €   |  Yritys    |   Kirjaudu sisään    |   Rekisteröidy    |   Valmennuspalvelut

aloittelijan kahvakuulatreeni

tehokas kahvakuulatreeni aloittelijalle. Harjoituksen kuormitusta on helppo lisätä joko sarjamääriä kasvattamalla, lyhentämällä palautusaikoja, tai ottamalla raskaammat kuulat käyttöön!

CompactFitin kahvakuulaexpertin Jukka Rajalan  tehokas kahvakuulatreeni aloittelijalle. 

Harjoitus koostuu kahvakuulilla tehtävistä perusliikkeistä, joita yhdistelemällä saat tehtyä tehokkaan koko kroppaa kuormittavan kahvakuulatreenin.

RÄKKIASENTO

Kahvakuulalla harjoitellessa räkkiasento on oleellinen osa nostamista, sillä se tekee kuulan kannattelusta taloudellista ja jatkoliikkeistä, kuten työntö, mahdollisimman tehokkaita
Räkkiasento on muun muassa paitsi rinnallevedon loppuasento, myös kahvakuulalla tehtävien ylös suuntautuvien liikkeiden lähtöasento.

ETUHEILAUTUS

Etuheilautus opettaa ns. lannesaranan oikeaoppisen käytön. Etuheilautusta ei tulisi tehdä kyykynomaisesti, jolloin polvet työntyvät eteenpäin, jos tavoitteena on biomekaanisesti optimaalinen liikerata. Tällöin liikkeestä saadaan korkea teho mahdollisimman taloudellisesti! 

Kun mennään kilpanostamiseen ja mietitään mm. tempauksen liikeratoja, liikkeen biomekaniikka vaihtelee yksilöittäin suurestikin! Yhden käden etuheilautuksessa vartalo voi tehdä pienen kierron, mutta se ei ole välttämätöntä ja riippuu pitkälti tekniikasta jota haluaa käyttää. 

Sopiva aloitusvaiheen kahvakuulatreeni sisältää 10-20 toistoa ja 2-5 sarjaa/ liike


RINNALLEVETO

Rinnalleveto on etuheilautuksen tavoin perusliike, joka tulee osata hyvin. Rinnallevedolla kuulat saadaan räkkiin, josta moni liike alkaa.
Tsekkaa myös kahdenkäden rinnalleveto.

PYSTYPUNNERRUS JA VAUHTIPUNNERRUS

Pystypunnerrus on erinomainen yleisliike ylävartalolle. Sitä voi helpottaa ottamalla vauhtia jaloilla eli suorittamalla vauhtipunnerruksen.
Sopiva määrä pystypunnerruksia on 10 toiston paikkeilla, mutta voit hyvin testata välillä hieman raskaampiakin painoja, jolloin toistomäärät tippuvat 3-6 toistoon / käsi
Myös tämän liikkeen voi suorittaa kahdella kuulalla.

ETUKYYKKY

Etukyykky kuormittaa ennenkaikkea alavartaloa, mutta on erinomainen yleisliike, jonka voi suorittaa levytangon sijaan myös kahvakuulilla.
Tee 10-20 etukyykkyä putkeen, alkuun rauhallisella tempolla, joka on noin 4 sekuntia alas ja räjähtävä ( mutta hallittu) ylösnousu. Sarjamääriä voi olla 2-5 riippuen, miten kuormittavan harjoituksen haluat.


 Tsemppiä treeneihin ja jos haluat hioa kahvakuulatekniikat viimeisen päälle kuntoon, ilmoittaudu Kahvakuulakoulutukseen tästä!Tuoteryhmät

MOVEMENT COACH -KOULUTUSOHJELMA 

www.movementcoach.fi 

Ajankohtaista