Artikkelit

Toiminnallinen sali

Toiminnallinen sali toimii! Case Eerikkilä.


Eerikkilä rakensi toiminnallisen salin vuonna 2014 hallin remontin yhteydessä. Toiminnallinen sali rakennettiin, jotta ryhmille, erityisesti urheilujoukkueille, löytyisi paikka, jossa voidaan vetää harjoituksia samaan aikaan joukkueelliselle pelaajia. Toiminnallinen sali tilattiin lähes kokonaan CompactFitiltä.


Ryhmät avainasemassa

toiminnallinen_sali_kahvakuulat.20.jpg

"Perinteisellä salilla laitteiden lukumäärä ja tietynlainen yksipuolisuus tuo haasteita ryhmien kanssa harjoitteluun", toteaa Eerikkilän Laura Sirén. "Perinteisellä laitesalilla olet myös enemmän sidoksissa liikeratoihin, jotka osuvat kyllä lihakseen, mutta eivät välttämättä paranna niin hyvin eri lajien lajiominaisuuksia ja koko kehon toimintaa kokonaisvaltaisessa liikkeessä".

Jalkapalloileva Eerikkiläläinen Antti Hakala korostaa, että "joukkueelle on henkisesti tärkeä juttu, että päästään treenaamaan näitä juttuja yhdessä joukkueen kanssa. Toiminnallisen salin tuomista mahdollisuuksista hyötyvät erityisesti palloilulajien harrastajat, joiden lajiominaisuudet vaalivat monipuolista fysiikkaa", toteaa Hakala.


Salibandymaajoukkue harjoittelee yhdessä

toiminnallinen_sali_renkaat.jpg

Floorball Academyn päällikkö Miikka Lamu ylistää myös toiminnallisen salin mahdollisuuksia. "Toiminnallinen alue sopii erinomaisesti joukkueharjoitteluun. Alueella pystyy tekemään aktivoivia lämmittelyjä, kehonpainoharjoittelua, nopeus- ja kestävyysvoimaa. Harjoitteluun tuo lisätehoa kuminauhat, TRX-välineet, kahvakuulat ja kuntopallot".

Lamu kerttoo, että Salibandymaajoukkue käyttää aluetta erityisesti valmistavaan harjoitteluun. "Nuorten maajoukkueet ovat käyneet läpi nostotekniikoita ja dynaamisen voimaharjoittelun kannalta olennaisia liikkeitä. Kesäleireillä toiminnallisella harjoittelulla keskitytään enemmän myös kehittävään voimaharjoitteluun. FBA ja salibandyliitto hyötyvät alueesta erityisesti koulutusmielessä, kun kaikki koulutettavat pääsevät avarassa tilassa tekemään opetettavia asioita käytännössä".


Perusasiat kuntoon ja kunniaan

toiminnallinen_sali_teline.jpg

Toiminnallinen sali on otettu hyvin vastaan myös muiden kuin palloilulajien harrastajien kesken. Salia käyttää paljon Eerikkilän business-asiakkaat, erilaiset ryhmät, kurssiasiakkaat ja normaalit lomalaiset. "Erilaisissa voimannostoliikkeissä ja kahvakuulatreeneissä olisi hyvä opetella perusasiat kuntoon ennen kuin tulee treenaamaan", kertoo Sirén. "Loukkaantumisriski on aina olemassa, jos minkäänlaista pohjaa ei ole luotu". "Tietyissä tapauksissa kuntoutusasiakkaille saattaa perinteinen laiteharjoittelu toimia turvallisemmin, koska liikeradat ovat rajoitetumpia", jatkaa Hakala.


Mistä sitten johtuu, että toiminnallinen harjoittelu ja "perinteisemmät" harjoittelumetodit ovat tällä hetkellä niin suuressa suosiossa? "On siirrytty asioihin, jotka oikeasti toimii. Et tarvitsee sataa jippoa, kun tietyt perusasiat riittää. Liikkuvuus, elastisuus, voima ja nopeus. Kaikki samasta paketista", tykittää Hakala. Sirén muistuttaa vielä, että ihmisten kiireinen elämäntyyli vaikuttaa varmasti siihen, että treenistä halutaan tehokas ja toimiva. "Ei haluta mennä salille istumaan laitteisiin ja lukemaan lehtiä, halutaan treenata kovaa, tehokkaasti ja monipuolisesti".


Movement Weekend Eerikkilässä 5.-7.8.2016

toiminnallinen_sali_levypaino.26.jpg

Eerikkilä panostaa toiminnalliseen harjoitteluun ja kehonpainoharjoitteluun järjestämällä jo kolmatta vuotta peräkkäin Movement Weekend -tapahtuman, jonka kouluttajana toimii CompactFitin Jukka Rajala. Tapahtuma järjestetään 5.-7.8.2016. "Movement Weekend järjestetään tänäkin vuonna siitä syystä, että siitä saatu palaute on ollut niin hyvää. Jopa liikunta-alan ammattilaiset ovat kertoneet, kuinka silmiäavaava viikonloppu se on ollut", keroo Sirén. "Tänä vuonna kurssi on jaettu kolmeen tasoryhmään, jolloin jokainen liikkuja löytää ryhmänsä. Voit olla vasta-alkaja tai ammattilainen – olet tervetullut kokeilemaan ja inspiroitumaan. On myös kurssi valmentajille, jotka haluavat työkaluja omaan valmennukseensa". "Movement-puolen lisäksi viikonloppuun on sisällytetty luentoja, elämysreissuja, hyvää ruokaa ja retkeilyä. Kyse on kokonaisuudesta", jatkaa Hakala.


Alla olevasta linkistä voit lukea lisää Movement Weekendistä sekä ilmoittaa itsesi mukaan kesän toiminnallisimpaan viikonloppuun!

https://www.eerikkila.fi/verkkokauppa/aikuisten-ha...


Tervetuloa Eerikkilään tutustumaan upeaan toiminnalliseen CompactFit-saliin ja osallistumaan Movement Weekendiin elokuussa!


toiminnallinen_sali_kuntopallo.jpg