Artikkelit

Jukka Rajala - Käsilläseisonta

Käsilläseisonta - kuinka oppia seisomaan vapaasti?

Käsilläseisonnan jalo taito

Käsilläseisonta osana monipuolista kehonpainoharjoittelua on jo monelle aktiivikuntoilijalle tuttua puuhaa. Aikaisemmin lähinnä sirkustaidoksi mielletty liike on nostanut päätään mm. telinevoimisteluharjoittelun yleistymisen myötä ja käsien varassa tasapainoilua harjoitteleekin nykyään laaja kirjo eri taustan omaavia, oli laji sitten CrossFit, juoksu, tai vaikkapa jooga.

Käsilläseisonnan suosioon on looginen syy. Se on ensinnäkin kaunista katseltavaa, joten moni haluaisi osata seistä käsillään.  Se on myös erittäin haastava taito, joka vaatii riittävästi voimaa ja varsinkin liikkuvuutta, sekä kehonhallintaa. Perustaidon oppiminen viekin helposti vuodesta kahteen ja tavoitetta on loppuelämäksi.  Monipuolisen taustan omaavat liikkujat saattavat oppia kahden käden seisonnan jo puolessa vuodessa, kun taas joskus pelkästään käsilläseisonnassa vaadittavien ominaisuuksien kehittämiseen kuluu vuosi ennen kuin päästään varsinaisesti vauhtiin itse taidon opettelussa.

Käsilläseisonnan fyysiset hyödyt

Käsilläseisonnassa tärkeimmät ominaisuudet ovat riittävä olkanivelen ja rintarangan liikkuvuus, sekä hyvä lapakontrolli. Nämä jos ovat kunnossa, päästään harjoittelu aloittamaan melko vaivatta. Luonnollisesti voimaa tulee olla jonkin verran, mutta harvoin voimanpuute on isoin rajoite, ja toisaalta se kehittyy melko nopeasti kunhan valitaan oikeat työkalut. Keskivartalon kontrolli on tärkeä osa käsilläseisontaa ja usein alussa tehdäänkin paljon erilaisia kuppiharjoitteita, joilla vahvistetaan vatsalihaksia ja totutetaan hermostoa, jotta käsilläseisontaan mentäessä olisi selkeä käsitys siitä, millaisessa asennossa alaselän tulisi olla. Modernissa käsilläseisonnassa pyritään välttämään selän kaarimaista asentoa, joten kuppiasento jossa alaselän luonnollista notkoa ei ole, on tärkeä asia ymmärtää ja hallita. Näistä kaikista on hyötyä myös käsilläseisonnan ulkopuolella, joten fysiikan kehittyessä usein myös yleinen kehon hyvinvointi paranee, puhumattakaan uuden taidon oppimisesta syntyneestä hyvänolontunteesta!

Mistä harjoittelu on hyvä aloittaa?

Alussa painoarvo harjoittelussa on yleisten ominaisuuksien kehittämisessä, jotta itse käsilläseisontaharjoittelu olisi ylipäätään mahdollista. Näitä ovat muun muassa ranteiden ja kyynärvarsien liikkuvuuden kehittäminen ja vahvistaminen, kuppiasentoharjoitteet keskivartalolle, olkapäiden ja yläselän liikkuvuuden kehittäminen, sekä ylävartalon voima. Käsilläseisonta voidaan aloittaa tarvittaessa L-asennosta, jossa jalat ovat korokkeella ja vartalo muodostaa L-asennon. Tässä voidaan rauhassa keskittyä ylävartalon oikeaan asentoon huolehtimatta tasapainon hallintaa juuri lainkaan. Joskus on syytä aloittaa vielä helpommasta variaatiosta, jossa jalat pidetään lattialla (ns. haarataittoasento / eng. Pike). Näillä kahdella variaatiolla on helppo vahvistaa muun muassa lapojen elevaatiota, joka on modernissa käsilläseisonta-asennossa oleellinen osa liikkeen voimantuottoa. Pähkinänkuoressa liike tarkoittaa hartioiden työntämistä kohti korvia, mutta sitä ei tulisi tehdä pelkästään epäkkään yläosilla ja lapaa kohottavilla lihaksilla.

Kun totutusvaihe on ohi, voidaan hiljalleen nousta seinälle. Tässä vaiheessa voidaan harjoitteet jakaa karkeasti kahteen eri kategoriaan: asentoharjoitteisiin ja tasapainoharjoitteisiin. Näiden lisäksi voidaan tehdä voimaa, sekä lihaskestävyyttä kehittäviä pitoja, joissa pääfokus on muissa kuin asennon kehittämisessä tai tasapainossa, joskin hyvä asento tulisi pyrkiä pitämään aina riittävällä tasolla. Parhaassa tapauksessa opit ja kehityt samanaikaisesti. Asentoharjoitteet on hyvä tehdä alkuun ensisijaisesti kasvot seinää vasten jolloin kuppiasentoa on helpompi ajaa sisään. Selkä seinää vasten asento vääntyy liian helposti kaarelle, joka opettaa vääriin liikemalleihin, jos tavoitteena on suora asento. Tähänkin löytyy työkaluja, joilla ongelma voidaan korjata, mutta varmin tapa on minimoida väärän asennon mahdollisuus tekemällä alkuun pääsääntöisesti harjoitteet kasvot seinää vasten. Siinä vaiheessa kun ollaan harjoittelussa niin pitkällä, että on aika miettiä tasapainoilua, erilaisia harjoitteita löytyy kasvot seinää vasten ja selkä seinää vasten. Myös itse ponnistaminen käsilläseisontaan astuu isompaan rooliin kun seinällä oleskelu ei tuota enää minkäänmoisia pelkotiloja ja asento pysyy kasassa useamman 30-60 sekunnin pidon ajan. Ponnistamista voidaan kuitenkin tuoda mukaan jo alkuvaiheessa, jotta se ei olisi ongelma myöhemmässä vaiheessa. 

Työkalujen lukumäärä ei ole käsilläseisonnassa oleellista vaan se, että jokainen harjoitus suoritetaan ajatuksella yksityiskohtiin panostaen. Pidot seinällä huonossa asennossa eivät johda kuin turhautumiseen ja rasitusvammoihin. Käsilläseisonnassa on kyse ennen kaikkea taidon kehittämisestä, jonka vuoksi on parempi tehdä vähän laadukkaasti, kuin paljon hutiloiden. Alkuvaiheessa kaksi harjoitusta viikossa riittää ominaisuuksien kehittämiseen. Jos liikkuvuus on erittäin huono, täytyy siihen panostaa aikaa todennäköisesti 3-4 kertaa viikossa. Jos tavoitteet haluaa asettaa itselleen käsilläseisonnan suhteen hieman korkeammalle, harjoittelumäärää on syytä olla valmis nostamaan 4-5 viikoittaiseen harjoitukseen.  Luonnollisesti nämä ovat hyvin yksilöllisiä ja genetiikan ihmelapset ovat usein siunattuja nopean oppimiskyvyn ansiosta.

Yleisimmät sudenkuopat

Käsilläseisonta on hyvä liike myös aikuisille, sillä siinä loukkaantumisriski on melko matala. Luonnollisesti rasitusvammoja syntyy ranteisiin ja olkapäihin jos kehoa kuormitetaan liikaa, tai yritetään tehdä asioita joihin keho ei ole vielä valmis. Yleisen virhe onkin hoppuilu. Halutaan seistä vapaasti, vaikka käsilläseisonta seinää vastenkaan ei ole vielä hallussa.  Liikkuvuuden kehittäminen riittävälle tasolle on useilla aikuisilla oleellinen seikka, eikä sitä voi korostaa liikaa. Usein loukkaantumisista kärsivätkin juuri vahvat yksilöt, jotka kykenevät voimalla kompensoimaan muita heikkouksia. Tämä kuitenkin johtaa jossain vaiheessa rasitusvammoihin, joten suositeltavaa on käyttää tarvittava aika liikkuvuusominaisuuksien kehittämiseen. Ranteet ja olkapäät kiittävät myöhemmin! Käytännössä kaikki perusterveet ihmiset pystyvät aloittamaan käsilläseisonnan opettelun. Mitä enemmän on erilaisia elämäntapasairauksia, tai akuutteja loukkaantumisia taustalla, sen enemmän täytyy alkuvaiheessa panostaa ominaisuuksien kehittämiseen, pyrkimyksenä päästä samalla eroon omista rajoittavista tekijöistä. Käsilläseisonnan systemaattinen harjoittelu tulee tilanteen mukaan harjoitteluun vasta hieman myöhemmässä vaiheessa.

Palautteen saaminen elinehto kehittymiseen

Oma käsitys asennosta hämärtyy  helposti kun mennään pää alaspäin. Tämän vuoksi on äärimmäisen tärkeää saada reaaliaikaista palautetta asennosta valmentajalta tai treenipartnerilta. Jos harjoittelee yksin, suorituksia on hyvä kuvata riittävän usein ja tarpeen mukaan hankkia itselleen etävalmentaja jos muuhun ei ole mahdollisuutta.  Hyvässä opetuksessa oppimisaika yleensä lyhenee oleellisesti, joten pieni rahallinen panostus maksaa itsensä takaisin nopeasti!

Lisätietoa saa nykyään jo melko hyvin netistä ja erilaisia käsilläseisontakursseja järjestetään sirkuskerhoissa ja käsilläseisontaan erikoistuneilla saleilla.

Lisäoppia käsilläseisonnasta on allekirjoittaneelta on myös kokonaisen kirjan verran. Oppeja voi tulla hakemaan käsilläseisonnan intensiivikursseilta, joita järjestetään tasaisin väliajoin Movement Jalajärven salilla sekä www.kasillaseisonta.fi -verkkovalmennuksen avulla. 


Jukka Rajala on liikunta-alan moniyrittäjä toimien mm. urheiluvälineiden valmistajana ja maahantuojana, liikunta-alan kouluttajana, sekä kuntosaliyrittäjänä. Hän on kirjoittanut kirjan kehonpainoharjoittelusta ja toinen kirja käsilläseisonnasta julkaistaan keväällä 2017. Jukka on erittäin suosittu kouluttaja ja tekee paljon opetustyötä ympäri Suomen.


Jukan yrityksiä ovat:


Movement Stick www.stickevolution.com 

Movement System ja Personal Trainer Akatemia (koulutukset)

CompactFit (välinemyynti)


Movement Jalasjärvi www.movementjalasjarvi.com 

Ostoskorisi on tyhjä

Toimitusehdot

Jos valitset maksutavaksi laskun

Huomioithan, että CompactFit ei itse tarjoa laskuvaihtoa verkkokauppatilauksiin. Mikäli valitset Walleyn, tai muun maksutavan laskulle, sinun tulee maksaa lasku heidän ohjeiden mukaan riippumatta siitä, onko kyseessä ennakkotilaustuote. 

Toimitukset

Ostokset postitetaan varastolta tiistaisin ja torstaisin. Lavatoimitukset lähtevät varastolta keskiviikkoisin. Matkahuolto toimittaa lähetykset lähimpään terminaaliin, lähipakettina haluttuun lähikauppaan. 

Noudot

Järjestelmä määrittelee automaattisesti mahdolliset noutotilausvaihtoehdot. Noutotilausten kohdalla olemme yhteydessä asiakkaaseen aina tilauksen jälkeen joko puhelimitse tai sähköpostilla.

Jalasjärven varasto - Hallitie 11, 61600 Jalasjärvi

- kaikki verkkokaupassa tehdyt tilaukset noudettavissa

Mikäli haluat tilauksellesi normaalista poikkeavan toimitustavan, ota meihin erikseen yhteyttä ennen verkkokauppatilauksen tekemistä (jukka@compactfit.com).

Jos jokin tuote on väliaikaisesti loppunut, ilmoitamme siitä asiakkaalle. Ennakkotilatut tuotteet toimitetaan tilausjärjestyksessä heti, kun olemme saaneet ne varastoomme.

Poisto- ja tarjoustuotteissa ei ole vaihto- eikä palautusoikeutta.

Viallinen tuote vaihdetaan ainoastaan samanlaiseen uuteen nimikkeeseen. MBM Training House Oy ei korvaa palautuksesta aiheutuneita kuluja, ellei palautuksesta ole sovittu etukäteen. Emme lunasta postiennakolla/bussiennakolla lähetettyjä palautuksia.

Lunastamattomissa postiennakkotilauksissa laskutetaan asiakkaalta postituskulut.

Tuotetakuut

Kaikilla tuotteillamme on yleinen 6 kk takuu, joka koskee valmistusvirhettä. Mikäli ostopäivästä on kulunut yli 6 kk, tuotetta ei korvata. Asiakas on velvollinen tarkastamaan tuotteen ja ilmoittamaan mahdollisista vioista 6 kk sisällä tuotteen ostopäivästä. Selkeät "piilevät laatuvirheet" käsittelemme tapauskohtaisesti myös takuuajan päätyttyä. 

Kahvakuulissa on normaali 6 kuukauden takuu. Kuulan sisällä olevan massan helinä ei ole varsinainen laatuvirhe, mutta mikäli vastaavaa ilmenee 6 kuukauden sisällä ostohetkestä, kuulan vaihto uuteen kuuluu takuun piiriin. 


Käsittelemme tapauskohtaisesti kaikki alle 12 kuukauden vanhat tilaukset. 

Erkoispitkän takuun piiriin kuuluvat tuotteet

Pro - painonnostotanko, 2 vuoden takuu. Takuuehdot:
- takuu koskee tangon normaalia käyttöä. Tankoa ei saa heitää tai pudottaa pää edellä maahan. Takuu ei ole voimassa mikäli takoa säilytetään pystyasennossa.
- tankoon ei saa latata maksimikapasiteettia enempää painoa. Tangon jättämineen telineeseen tai penkin päälle, painoilla ladattuna, purkaa takuuehdot.

Mikäli tuotteita on käytetty normaalista käyttötarkoituksesta poikkeavalla tavalla takuut eivat ole voimassa.

Kuljetuksessa vaurioituneet lähetykset

Joskus tavara vaurioituu kuljetuksen aikana. Tämän takia on hyvä lähetystä noudettaessa tarkistaa paketin kunto ja mahdolliset vauriot. Mikäli lähetys on vaurioitunut kuljetuksessa, tee heti vahinkoilmoitus postiin, Transpointiin tai Matkahuoltoon. Ota myös yhteys meihin, niin sovimme mahdollisen uuden tuotteen toimituksesta. Jos tuote on rikottu tahallisesti tai sitä on käytetty ohjesääntöjen vastaisesti, emme katso olevamme korvausvelvollisia.

Kaikkiin tilauksiin pätee kuluttajasuojalain mukainen seitsemän (7) päivän palautusoikeus.


Asiakasrekisteri

Asiakasrekisterin tietosuojaseloste

EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) mukainen rekisteri- ja tietosuojaseloste.

Huom! Mikäli ostat verkkovalmennuksen, sinun tulee hyväksyä Campwiren-verkkovalmennusalustan tietosuojaseloste ensimmäisen rekisteröitymisesi yhteydessä. Tietosuojaselosteen voit lukea tästä.

1. Rekisterin ylläpitäjä

MBN Training House Oy, Savelankuja 2, 61600 Jalasjärvi

Yhteydenotto asiakasrekisteriin liittyen

Jukka Rajala, MBN Training House oy,

040 086 6072

jukka@compactfit.com

Rekisterin nimi

Asiakasrekisteri

Henkilötietojen keräämisen peruste ja käsittely

Henkilötietojen keräämisen perusteena on on yrityksen asiakassuhde tai myynti-/ostosopimus.

Henkilötietojen käsittelyn tarkoituksena on:

  • Käyttää yhteystietojasi tavaran toimittamiseen
  • Tarjota uutiskirjettä (vaatii suostumuksesi)
  • Helpottaa reklamointia tai muuta kauppaan liittyvää asiointia
  • Sopimusten ja velvoitteiden täyttäminen
  • Mainonnan kohdentaminen

Käsiteltävät tiedot asiakasrekisterissä:

  • Tilausta koskevat perustiedot, kuten nimi, osoite, sähköpostisoite, puhelinnumero, jne
  • Tilaushistoria

Tietojen keräys?

Pääsääntöisesti saamme tiedot ostotapahtuman yhteydessä asiakkaalta itseltään. Tietojen antamista edellytetään, jotta tilaukset voidaan toimittaa ja / tai asiakkaaseen voidaan olla yhteydessä tilaukseen liittyvissä asioissa.

Kenelle tiejoa luovutamme tai siirrämme?

Ostotapahtuman yhteydessä tiedot luovutetaan verkkokauppa-alustalle (MyCashFlow Oy). Asiakkaan tilatessa uutiskirjeen, asiakkaan sähköpostiosoite luovutetaan sähköpostijärjestelmällemme. (MailChimp)

Miten suojaamme tiedot?

Henkilötietoihin on oikeus vain MBN Training House Oy:n työtekijöillä, joille oikeus on myönnetty.Tiedot ovat suojattu palomuurein ja valituilla MBN Training Housen työntekijöillä on yksilöllinen salasana tietoihin pääsemiseksi.

Poistamme ja hävitämme tietosi halutessasi viipymättä.

Sinun oikeutesi rekisteriimme?

Sinulla on oikeus tarkastaa itseäsi koskevat henkilörekisteriin tallennetut tiedot ja vaatia tietojen oikaisua tai poistamista.

Keneen voit olla yhteydessä?

Tätä selostetta koskevat yhteydenotot ja pyynnöt tulee esittää kirjallisesti tai henkilökohtaisesti Jukka Rajalalle (jukka@compactfit.com)

Koulutustapahtumat ja leirit

CompactFit:n järjestämien koulutusten suhteen noudatetaan seuraavaa käytäntöä: Mikäli asiakas estyy tulemasta, kurssimaksua ei palauteta tai vaihdeta vastaavanarvoisiin tuotteisiin; kurssin arvo siirtyy tuleville vastaaville koulutuksille ollen voimassa 12 kk alkuperäisen koulutustapahtuman aloituspäivämäärästä (tai tarvittaessa pitempään mikäli korvaavaa koulutusajankohtaa ei ole tulossa 12 kk: n sisällä alkuperäisestä päiväyksestä laskien). Kurssin käyneiden alennus tuotteistamme koskee ainoastaan normihintaisia tuotteita, ei siis alennustuotteita.

Etusetelit ja muut edut

Mahdolliset etusetelit ovat henkilökohtaisia, niitä ei voi yhdistellä. Koskee aina normaalihintaisia tuotteita, ei jo alennettuja. Etuseteleitä ja muita etuja ei voi myöskään yhdistää.

Maksutavat

Tuotteet ja niiden postikulut maksetaan tilauksen yhteydessä. Verkkokaupassa voidaan maksaa seuraavilla maksutavoilla: Nordea, Osuuspankki, Sampo, Tapiola, Aktia, Nooa, Paikallisosuuspankit, Säästöpankit, Handelsbanken, Ålandsbanken sekä luottokortit. Maksaminen tapahtuu Suomen Verkkomaksut Oy:n sivuston kautta. Maksutapana on myös tilisiirto ennakkomaksuna. Tilisiirrossa ota yhteyttä info@compactfit.com

Maksut Visa, Visa Electron tai MasterCard-korteilla

Mikäli haluat maksaa Visa, Visa Electron tai MasterCard-korteilla, MBN Training House Oy toimii ainoastaan tuotteiden ja palveluiden markkinoijana ja lisäksi toimittaa tuotteet ostajalle. Reklamaatioista vastaa Suomen Verkkomaksut Oy.

Suomen Verkkomaksut Oy toimii Visa, Visa Electron tai MasterCard-korteilla tehtävissä maksuissa tuotteen myyjänä ja kauppa syntyy asiakkaan ja Suomen Verkkomaksut Oy:n välille. Myyjän vastuulla ovat kaikki kauppaan liittyvät velvoitteet. Suomen Verkkomaksut Oy on myös maksun saaja.

Suomen Verkkomaksut Oy
y-tunnus: 2122839-7
Ohjelmakaari 10
40500 JYVÄSKYLÄ
Puhelin: 0207 181830

Verkkopankit

Verkkopankkimaksamiseen liittyvän maksu- ja rahoituspalvelun toteuttaa Suomen Verkkomaksut Oy (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Suomen Verkkomaksut Oy ostaa maksusuorituksen ja tilittää sen kauppiaalle. Käyttäjän kannalta palvelu toimii aivan kuten perinteinen verkkomaksaminenkin.

Ennakkomaksu

Postitamme tuotteet kun maksusuoritus näkyy tilillämme. Emme toimita tuotteita postiennakolla. Maksusuoritukset osoitetaan tilille 660 100-1179 209, tilausvahvistuksen tietojen mukaisesti. Ulkomaantilaukset IBAN: FI 42 6601 0001 1792 09; BIC/SWIFT: AABAFI22

Käsittelemme tilauksen kaupan aukioloaikaan kun maksu on suoritettu. Jos maksuna on tilisiirto ennakkomaksuna, pidämme varausta 5 arkipäivää jonka jälkeen tilaus raukeaa jos maksu on suorittamatta.

Laskutus- ja osamaksupalvelun toteuttaa Collector.

Tarjoamme mahdollisuuden maksaa laskulla tai osamaksulla yhteistyössä Collectorin kanssa, joka on Collector Credit AB:n laskupalvelu. Maksutapa mahdollinen enimmillään 1000€ ostoissa.

Kun valitsette maksutavaksi Collector Lasku/Osamaksun, niin tulette saamaan tilatut tuotteet kotiinne ennen niiden maksamista. Voitte maksaa koko summan kerralla tai jakaa maksunne pienempiin eriin.

Lasku erääntyy tilausta seuraavan kuukauden viimeinen päivä, minkä johdosta Teillä voi olla jopa 60 päivää korotonta maksuaikaa. Laskuun lisätään 2,95 euron laskutusmaksu.

Kun valitsette laskulla tai osamaksulla maksamisen, voitte tilata ainoastaan vakituiseen osoitteeseenne ja Teidän pitää olla täyttänyt 20 vuotta tilauksen yhteydessä.

Laskun saadessanne voitte valita 24 kuukauden osamaksun maksamalla vähimmäissumman, joka ilmenee laskustanne. Osamaksun korko on 1,6% kuukaudessa, mikä vastaa 19,20% nimellistä vuosikorkoa. Osamaksulla maksettaessa veloitetaan lisäksi tilinhoitomaksu 2,95 euroa kuukaudessa.

Teemme luottotietojen tarkastuksen tilauksen yhteydessä. Myöhästyneistä maksuista ja maksamattomista laskuista veloitetaan 5 euron muistutusmaksu sekä 1,6% kuukausikorko viivästyneeltä ajalta.

Saatte täydelliset ehdot Collector Lasku/Osamaksusta seuraavista linkeistä:

Tarkemman palvelukuvauksen löydät http://commerce.collector.se/fi/YKSITYISILLE-/Maksa-laskulla/
Yleiset lasku- ja tililuottoehdot löydät www.collector.se/upload/Partners/Agreements/SVM/Credit_terms_FI.pdf
Vakiomuotoiset Eurooppalaiset kuluttajaluottoehdot löydätwww.collector.se/upload/Partners/Agreements/SVM/SECCI_FI.pdf

Betalningssätt

Produkterna samt leveranskostnaderna betalas i samband med beställningen. På nätet är betalning möjlig via följande banker: Nordea, Andelsbanken, Sampo, Tapiola, Aktia, Nooa, Lokalandelsbankerna, Sparbankerna, Handelsbanken, Ålandsbanken samt kreditkort. Betalning sker via Suomen Verkkomaksut Oy:s webbplats. Det är även möjligt att göra en förskottsbetalning.

Betalningar med Visa, Visa Electron eller MasterCard-kort

Om du vill betala med Visa, Visa Electron eller MasterCard-kort, är MBN Training House Oy endast marknadsförare av produkterna och tjänsterna och därtill levererar det produkterna till köparen. För reklamationer ansvarar Suomen Verkkomaksut Ab.

Suomen Verkkomaksut Ab är försäljare av produkten vid betalningar som görs med Visa, Visa Electron eller MasterCard-kort och affären uppgörs mellan kunden och Suomen Verkkomaksut Ab. Alla skyldigheter i anslutning till affären är på försäljarens ansvar. Suomen Verkkomaksut Oy är även betalningsmottagare.

Suomen Verkkomaksut Oy
FO-nummer: 2122839-7
Ohjelmakaari 10
40500 JYVÄSKYLÄ

Telefon: 0207 181830

Nätbankerna

Suomen Verkkomaksut Oy (2122839-7) förverkligar nätbetalnings- och finansieringstjänsten tillsammans med finländska banker och kreditinstitut. Suomen Verkkomaksut Oy köper betalningen och redovisar den till försäljaren. För användaren fungerar tjänsten precis som traditionell nätbetalning.

Methods of payment

Products and their postage are paid in conjunction with the order. The following methods of payment are available for the users of the webstore: Nordea, Osuuspankki, Sampo, Tapiola, Aktia, Nooa, Paikallisosuuspankit, Säästöpankit, Handelsbanken, Ålandsbanken and credit cards. Online payments are made by using the website of Suomen Verkkomaksut Oy. Payments can be made also beforehand by bank credit transfer.

Payments by Visa, Visa Electron or MasterCard

If you would like to pay by Visa, Visa Electron or MasterCard, MBN Training House Oy will act solely as the marketer of the respective products and services and will provide the products to the buyer. All complaints and claims for compensation will be handled by Suomen Verkkomaksut Oy.

With regard to payments made by Visa, Visa Electron or MasterCard, Suomen Verkkomaksut Oy acts as the merchant of the product and the trade transaction takes place between the customer and Suomen Verkkomaksut Oy. The seller is liable to meet all the responsibilities related to the trade. Suomen Verkkomaksut Oy is also the recipient of the payment.

Suomen Verkkomaksut Oy
Business ID: 2122839-7
Ohjelmakaari 10
40500 JYVÄSKYLÄ
Phone: 0207 181830

Ostoskoriin käytetyt lahjakortit