Artikkelit

kahvakuulan valinta

kahvakuulan valinta

"Jos ostat huonon kuulan, niin voihan olla, että hylkäät hyvän treenimuodon vain siksi, että välineet sattuvat olemaan huonoja".

Kahvakuulan valinta

Vaikka kahvakuulaharjoittelun alkuun pääsee varsin edullisesti, saa parhaimman tehon harjoittelusta hyvillä välineillä ja varusteilla.

Kahvakuulaharjoittelun voi aloittaa heti, kun hankkii itselleen kuulan. Siinä se, ei juuri muuta tarvita. Mutta millainen kahvakuula sitten olisi hyvä hankinta? On kuulia ja sitten on "kuulia" ja sitten on vielä Kuulia.

Nykyään joka marketissa myydään jos jonkinlaisia kahvakuulia, kahvakuulaksi määritellään kaikki, missä on "kuula" ja kahva ja näitä löytyy kaikenlaisia, kaikenkokoisia ja kaikenmuotoisia. Kunhan on joku painava köntti jossa on kahva ja siinä on sulla kahvakuula. On muovisia, on metallisia, vinyylipäällysteisiä, on neliskanttisia, on litteitä ja leveitä, on kankaisia säkkimäisiä ja olenpa nähnyt myös kivestä ja bambusta muotoillun "kahvakuulan".


Tärkein asia kahvakuulan hankinnassa

Tärkein asia kahvakuulan hankinnassa kuitenkin on muistaa, että kuula on aina kuula eli pyöreä! Kuula ei koskaan ole litteä, eikä kantikas eikä kangaspussi täynnä hiekkaa. Niin hyviä kuntoiluvälineitä kuin ne muuten ovat, ei niitä ole tarkoitettu kahvakuulalle ominaiseen liikerataan ja heiluriliikettä hyödyntävään harjoitteluun. Sen lisäksi kantikkailla kuulilla ei saa oikeanlaista otetta, jolloin kuulan kulmat aiheuttavat turhaa kipua ja mustelmia ranteisiin ja olkavarsiin, eikä harjoittelu ole enää mukavaa ja saattaa tyssätä kokonaan vain siksi, että väline on huono.

Toinen hyvä nyrkkisääntö on, että vähintään kuulan kahvan tulisi olla metallia. Niin hurjalta kuin se saattaa kuulostaa, on metallinen kahva hellävaraisempi kämmenille kuin muoviset vastaavat. Muovikahva aiheuttaa kitkaa enemmän, jolloin kämmeneen muodostuu herkemmin rakkoja ja harjoittelu tuntuu taas ikävältä. Monet ratkaisevat hankausongelman hanskoilla, mutta tätäkään en voi suositella, sillä hanskojen kanssa tuntuma kahvasta häviää ja esimerkiksi tempauksessa tai rinnallevedossa saattaa puristaa kahvaa liikaa, jolloin lisäkerros kahvan ja kämmenen välissä aiheuttaa nopeammin sormien ja käsivarren puutumista ja ote lipsuu sitten turhan herkästi. Eli ehdottomasti metallikahva eikä hanskoja.


Miksi sitten kankainen hiekalla täytetty pussi ei käy kahvakuulasta? No ihan siitä yksinkertaisesta syystä, että se ei ole kahvakuula. Ei vaikka miten perusteltaisiin, että ei tule mustelmia. Ei, se ei ole kahvakuula eikä sovellu kahvakuulaharjoitteluun. Sen liikerata on aivan vääränlainen, kankainen kahva aiheuttaa sen, että heilurissa pussiosa heiluu joka suuntaan ja käyttäytyy, no, niinkuin kankainen kassi käyttäytyy. Se on toki hyvä kuntoiluväline jos tarvitaan lisäpainoa ja esimerkiksi heittotreeniin soveltuu mainiosti, mutta kahvakuulan kanssa sillä ei ole mitään tekemistä. Valitettavasti.

Millaisen kuulan harrastajan kannattaisi hankkia?

Ihan ensialkuun, jos ei ole varma tykkääkö kahvakuulaharjoittelusta, kannattaa lainata kuulaa tuttavalta tai kysyä vaikka ohjaajalta olisiko hänellä lainata testimielessä kuulia. Näin välttyy harhaostokselta, mikäli toteaa, että kahvakuula ei ollutkaan se mun juttu. Koska jos ostat huonon kuulan (kaikki yllämainitut esimerkit), niin voihan olla, että hylkäät hyvän treenimuodon vain siksi, että välineet sattuvat olemaan huonoja.

Kaikkein paras kuulamalli on CompactFit kisamallin kahvakuula. Uskallan väittää parhaimmaksi omalla monen vuoden kokemuksella sekä sen perusteella, miten omat ohjattavani ovat poikkeuksetta vuosien aikana reagoineet, kun ovat kokeilleet kisakuulia.


Ensinnäkin tärkeää on, että kuula on kauttaaltaan metallia, sekä kahva että pallo-osa. Toinen tärkeä ominaisuus on suuri koko. Moni pelästyy kisakuulan suurta kokoa ja kommentit ovat yleensä seuraavanlaisia: "Kauheeta, en varmasti uskalla tuollaisella tehdä!", mutta kun sitten uskaltautuu kokeilemaan, huomaakin sen olevan erittäin miellyttävä käytössä. Kuulaosan suuri koko ja siihen mitoitettu leveä kahvaosa takaavat sen, että kuula on tasapainoisempi ja kevyemmän oloinen kuin vastaava lujateräskuula. Lujateräskuulalla tarkoitan tässä tapauksessa marketeissa myytäviä täysmetallisia valettuja kuulia, joiden kuulaosa on pienehkö ja kahva pallo-osaa leveämpi. Kuulan suuri koko myös takaa sen, että pallo-osa lepää kyynärvarrella suuremmalla aluella, jolloin sen paino jakaantuu laajemmalle alueelle käsivarren päällä eikä se tunnu yhtä epämukavalta rinnalla tai yläasennossa kuin lujateräskuulat.

Joskus tulee vastaan ajatus, että ”en meinaa kilpailla joten minulle kelpaa mikä kuula vaan.” Itse olen sitä mieltä, että ei tarvitse olla kahvakuulaurheilija voidakseen käyttää kisamallin kuulia. Oma johtoajatukseni tässä on, että oikea tekniikka on tärkeää, olipa urheilija tai harrastaja ja kisakuulilla tekniikan oppiminen on helpompaa ja miellyttävämpää.

Kisamallin kahvakuulia on 6-48 kg ja kaikki ovat ulkomitoiltaan samankokoisia. Tämä mahdollistaa sen, että treenatessa eri painoisilla kuulilla ei tarvitse muuttaa tekniikkaa mitenkään. Tekniikka on mahdollista pitää samana tekipä 12 kiloisella tai 28 kg kuulalla. Lujateräskuulien koko ja kahvan paksuus kasvaa sitä mukaa kuin paino nousee.


Tehokas kuulatreeni

Tässä treenissä vaihtelee kuulaliikkeet ja aerobinen osuus ja treeni on helppo toteuttaa ulkona tai salilla. Kuulaliikkeiden välissä on aina aerobinen osuus, joka voi olla juoksua tai salilla vaikka soutua, kuntopyöräilyä tai tai harjoittelua crosstrainerilla. Pääasia, että syke nousee hieman. Jos haluaa pitää pienen juomatauon, voi sen pitää ennen 5 min aerobista osuutta.

1 min aerobinen

1 min kahden käden etuheilautus

2 min aerobinen

2 min rinnalleveto (1 min/käsi)

3 min aerobinen

2 min askelkyykky eteen kuulan kanssa (1 min/puoli)

4 min aerobinen

2 min vauhtipunnerrus (1 min/käsi)

(tauko)

5 min aerobinen

2 min yhden käden työntö (1 min/käsi)

4 min aerobinen

2 min askelkyykky taakse kuulan kanssa (1 min/puoli)

3 min aerobinen

2 min rinnalleveto-työntö (1 min/käsi)

2 min aerobinen

2 min tempaus (1 min/käsi)

1 min aerobinen


Sanna-Maija Loikkanen

Kahvakuulaurheilija ja -ohjaaja

(Varkaus ja lähialueet)


CompactFit tarjoaa Suomen parhaat kahvakuulat niin kisakäyttöön kuin harrastajille. Lippulaivakuulamme on Original Russian -kuula. Kuula on käytössä kaikissa virallisissa kahvakuulaurheilun kisoissa Suomessa. Toinen "kisa"mallimme on Black Russian, joka on hinnaltaan hieman edullisempi valurautakuula. Se on muotoilultaan identtinen Original Russian kisakuulan kanssa. Asiakkaidemme kokemuksia Black Russian -kuulasta löydät täältä.

Ostoskorisi on tyhjä

Toimitusehdot

Jos valitset maksutavaksi laskun

Huomioithan, että CompactFit ei itse tarjoa laskuvaihtoa verkkokauppatilauksiin. Mikäli valitset Walleyn, tai muun maksutavan laskulle, sinun tulee maksaa lasku heidän ohjeiden mukaan riippumatta siitä, onko kyseessä ennakkotilaustuote. 

Toimitukset

Ostokset postitetaan varastolta tiistaisin ja torstaisin. Lavatoimitukset lähtevät varastolta keskiviikkoisin. Matkahuolto toimittaa lähetykset lähimpään terminaaliin, lähipakettina haluttuun lähikauppaan. 

Noudot

Järjestelmä määrittelee automaattisesti mahdolliset noutotilausvaihtoehdot. Noutotilausten kohdalla olemme yhteydessä asiakkaaseen aina tilauksen jälkeen joko puhelimitse tai sähköpostilla.

Jalasjärven varasto - Hallitie 11, 61600 Jalasjärvi

- kaikki verkkokaupassa tehdyt tilaukset noudettavissa

Mikäli haluat tilauksellesi normaalista poikkeavan toimitustavan, ota meihin erikseen yhteyttä ennen verkkokauppatilauksen tekemistä (jukka@compactfit.com).

Jos jokin tuote on väliaikaisesti loppunut, ilmoitamme siitä asiakkaalle. Ennakkotilatut tuotteet toimitetaan tilausjärjestyksessä heti, kun olemme saaneet ne varastoomme.

Poisto- ja tarjoustuotteissa ei ole vaihto- eikä palautusoikeutta.

Viallinen tuote vaihdetaan ainoastaan samanlaiseen uuteen nimikkeeseen. MBM Training House Oy ei korvaa palautuksesta aiheutuneita kuluja, ellei palautuksesta ole sovittu etukäteen. Emme lunasta postiennakolla/bussiennakolla lähetettyjä palautuksia.

Lunastamattomissa postiennakkotilauksissa laskutetaan asiakkaalta postituskulut.

Tuotetakuut

Kaikilla tuotteillamme on yleinen 6 kk takuu, joka koskee valmistusvirhettä. Mikäli ostopäivästä on kulunut yli 6 kk, tuotetta ei korvata. Asiakas on velvollinen tarkastamaan tuotteen ja ilmoittamaan mahdollisista vioista 6 kk sisällä tuotteen ostopäivästä. Selkeät "piilevät laatuvirheet" käsittelemme tapauskohtaisesti myös takuuajan päätyttyä. 

Kahvakuulissa on normaali 6 kuukauden takuu. Kuulan sisällä olevan massan helinä ei ole varsinainen laatuvirhe, mutta mikäli vastaavaa ilmenee 6 kuukauden sisällä ostohetkestä, kuulan vaihto uuteen kuuluu takuun piiriin. 


Käsittelemme tapauskohtaisesti kaikki alle 12 kuukauden vanhat tilaukset. 

Erkoispitkän takuun piiriin kuuluvat tuotteet

Pro - painonnostotanko, 2 vuoden takuu. Takuuehdot:
- takuu koskee tangon normaalia käyttöä. Tankoa ei saa heitää tai pudottaa pää edellä maahan. Takuu ei ole voimassa mikäli takoa säilytetään pystyasennossa.
- tankoon ei saa latata maksimikapasiteettia enempää painoa. Tangon jättämineen telineeseen tai penkin päälle, painoilla ladattuna, purkaa takuuehdot.

Mikäli tuotteita on käytetty normaalista käyttötarkoituksesta poikkeavalla tavalla takuut eivat ole voimassa.

Kuljetuksessa vaurioituneet lähetykset

Joskus tavara vaurioituu kuljetuksen aikana. Tämän takia on hyvä lähetystä noudettaessa tarkistaa paketin kunto ja mahdolliset vauriot. Mikäli lähetys on vaurioitunut kuljetuksessa, tee heti vahinkoilmoitus postiin, Transpointiin tai Matkahuoltoon. Ota myös yhteys meihin, niin sovimme mahdollisen uuden tuotteen toimituksesta. Jos tuote on rikottu tahallisesti tai sitä on käytetty ohjesääntöjen vastaisesti, emme katso olevamme korvausvelvollisia.

Kaikkiin tilauksiin pätee kuluttajasuojalain mukainen seitsemän (7) päivän palautusoikeus.


Asiakasrekisteri

Asiakasrekisterin tietosuojaseloste

EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) mukainen rekisteri- ja tietosuojaseloste.

Huom! Mikäli ostat verkkovalmennuksen, sinun tulee hyväksyä Campwiren-verkkovalmennusalustan tietosuojaseloste ensimmäisen rekisteröitymisesi yhteydessä. Tietosuojaselosteen voit lukea tästä.

1. Rekisterin ylläpitäjä

MBN Training House Oy, Savelankuja 2, 61600 Jalasjärvi

Yhteydenotto asiakasrekisteriin liittyen

Jukka Rajala, MBN Training House oy,

040 086 6072

jukka@compactfit.com

Rekisterin nimi

Asiakasrekisteri

Henkilötietojen keräämisen peruste ja käsittely

Henkilötietojen keräämisen perusteena on on yrityksen asiakassuhde tai myynti-/ostosopimus.

Henkilötietojen käsittelyn tarkoituksena on:

  • Käyttää yhteystietojasi tavaran toimittamiseen
  • Tarjota uutiskirjettä (vaatii suostumuksesi)
  • Helpottaa reklamointia tai muuta kauppaan liittyvää asiointia
  • Sopimusten ja velvoitteiden täyttäminen
  • Mainonnan kohdentaminen

Käsiteltävät tiedot asiakasrekisterissä:

  • Tilausta koskevat perustiedot, kuten nimi, osoite, sähköpostisoite, puhelinnumero, jne
  • Tilaushistoria

Tietojen keräys?

Pääsääntöisesti saamme tiedot ostotapahtuman yhteydessä asiakkaalta itseltään. Tietojen antamista edellytetään, jotta tilaukset voidaan toimittaa ja / tai asiakkaaseen voidaan olla yhteydessä tilaukseen liittyvissä asioissa.

Kenelle tiejoa luovutamme tai siirrämme?

Ostotapahtuman yhteydessä tiedot luovutetaan verkkokauppa-alustalle (MyCashFlow Oy). Asiakkaan tilatessa uutiskirjeen, asiakkaan sähköpostiosoite luovutetaan sähköpostijärjestelmällemme. (MailChimp)

Miten suojaamme tiedot?

Henkilötietoihin on oikeus vain MBN Training House Oy:n työtekijöillä, joille oikeus on myönnetty.Tiedot ovat suojattu palomuurein ja valituilla MBN Training Housen työntekijöillä on yksilöllinen salasana tietoihin pääsemiseksi.

Poistamme ja hävitämme tietosi halutessasi viipymättä.

Sinun oikeutesi rekisteriimme?

Sinulla on oikeus tarkastaa itseäsi koskevat henkilörekisteriin tallennetut tiedot ja vaatia tietojen oikaisua tai poistamista.

Keneen voit olla yhteydessä?

Tätä selostetta koskevat yhteydenotot ja pyynnöt tulee esittää kirjallisesti tai henkilökohtaisesti Jukka Rajalalle (jukka@compactfit.com)

Koulutustapahtumat ja leirit

CompactFit:n järjestämien koulutusten suhteen noudatetaan seuraavaa käytäntöä: Mikäli asiakas estyy tulemasta, kurssimaksua ei palauteta tai vaihdeta vastaavanarvoisiin tuotteisiin; kurssin arvo siirtyy tuleville vastaaville koulutuksille ollen voimassa 12 kk alkuperäisen koulutustapahtuman aloituspäivämäärästä (tai tarvittaessa pitempään mikäli korvaavaa koulutusajankohtaa ei ole tulossa 12 kk: n sisällä alkuperäisestä päiväyksestä laskien). Kurssin käyneiden alennus tuotteistamme koskee ainoastaan normihintaisia tuotteita, ei siis alennustuotteita.

Etusetelit ja muut edut

Mahdolliset etusetelit ovat henkilökohtaisia, niitä ei voi yhdistellä. Koskee aina normaalihintaisia tuotteita, ei jo alennettuja. Etuseteleitä ja muita etuja ei voi myöskään yhdistää.

Maksutavat

Tuotteet ja niiden postikulut maksetaan tilauksen yhteydessä. Verkkokaupassa voidaan maksaa seuraavilla maksutavoilla: Nordea, Osuuspankki, Sampo, Tapiola, Aktia, Nooa, Paikallisosuuspankit, Säästöpankit, Handelsbanken, Ålandsbanken sekä luottokortit. Maksaminen tapahtuu Suomen Verkkomaksut Oy:n sivuston kautta. Maksutapana on myös tilisiirto ennakkomaksuna. Tilisiirrossa ota yhteyttä info@compactfit.com

Maksut Visa, Visa Electron tai MasterCard-korteilla

Mikäli haluat maksaa Visa, Visa Electron tai MasterCard-korteilla, MBN Training House Oy toimii ainoastaan tuotteiden ja palveluiden markkinoijana ja lisäksi toimittaa tuotteet ostajalle. Reklamaatioista vastaa Suomen Verkkomaksut Oy.

Suomen Verkkomaksut Oy toimii Visa, Visa Electron tai MasterCard-korteilla tehtävissä maksuissa tuotteen myyjänä ja kauppa syntyy asiakkaan ja Suomen Verkkomaksut Oy:n välille. Myyjän vastuulla ovat kaikki kauppaan liittyvät velvoitteet. Suomen Verkkomaksut Oy on myös maksun saaja.

Suomen Verkkomaksut Oy
y-tunnus: 2122839-7
Ohjelmakaari 10
40500 JYVÄSKYLÄ
Puhelin: 0207 181830

Verkkopankit

Verkkopankkimaksamiseen liittyvän maksu- ja rahoituspalvelun toteuttaa Suomen Verkkomaksut Oy (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Suomen Verkkomaksut Oy ostaa maksusuorituksen ja tilittää sen kauppiaalle. Käyttäjän kannalta palvelu toimii aivan kuten perinteinen verkkomaksaminenkin.

Ennakkomaksu

Postitamme tuotteet kun maksusuoritus näkyy tilillämme. Emme toimita tuotteita postiennakolla. Maksusuoritukset osoitetaan tilille 660 100-1179 209, tilausvahvistuksen tietojen mukaisesti. Ulkomaantilaukset IBAN: FI 42 6601 0001 1792 09; BIC/SWIFT: AABAFI22

Käsittelemme tilauksen kaupan aukioloaikaan kun maksu on suoritettu. Jos maksuna on tilisiirto ennakkomaksuna, pidämme varausta 5 arkipäivää jonka jälkeen tilaus raukeaa jos maksu on suorittamatta.

Laskutus- ja osamaksupalvelun toteuttaa Collector.

Tarjoamme mahdollisuuden maksaa laskulla tai osamaksulla yhteistyössä Collectorin kanssa, joka on Collector Credit AB:n laskupalvelu. Maksutapa mahdollinen enimmillään 1000€ ostoissa.

Kun valitsette maksutavaksi Collector Lasku/Osamaksun, niin tulette saamaan tilatut tuotteet kotiinne ennen niiden maksamista. Voitte maksaa koko summan kerralla tai jakaa maksunne pienempiin eriin.

Lasku erääntyy tilausta seuraavan kuukauden viimeinen päivä, minkä johdosta Teillä voi olla jopa 60 päivää korotonta maksuaikaa. Laskuun lisätään 2,95 euron laskutusmaksu.

Kun valitsette laskulla tai osamaksulla maksamisen, voitte tilata ainoastaan vakituiseen osoitteeseenne ja Teidän pitää olla täyttänyt 20 vuotta tilauksen yhteydessä.

Laskun saadessanne voitte valita 24 kuukauden osamaksun maksamalla vähimmäissumman, joka ilmenee laskustanne. Osamaksun korko on 1,6% kuukaudessa, mikä vastaa 19,20% nimellistä vuosikorkoa. Osamaksulla maksettaessa veloitetaan lisäksi tilinhoitomaksu 2,95 euroa kuukaudessa.

Teemme luottotietojen tarkastuksen tilauksen yhteydessä. Myöhästyneistä maksuista ja maksamattomista laskuista veloitetaan 5 euron muistutusmaksu sekä 1,6% kuukausikorko viivästyneeltä ajalta.

Saatte täydelliset ehdot Collector Lasku/Osamaksusta seuraavista linkeistä:

Tarkemman palvelukuvauksen löydät http://commerce.collector.se/fi/YKSITYISILLE-/Maksa-laskulla/
Yleiset lasku- ja tililuottoehdot löydät www.collector.se/upload/Partners/Agreements/SVM/Credit_terms_FI.pdf
Vakiomuotoiset Eurooppalaiset kuluttajaluottoehdot löydätwww.collector.se/upload/Partners/Agreements/SVM/SECCI_FI.pdf

Betalningssätt

Produkterna samt leveranskostnaderna betalas i samband med beställningen. På nätet är betalning möjlig via följande banker: Nordea, Andelsbanken, Sampo, Tapiola, Aktia, Nooa, Lokalandelsbankerna, Sparbankerna, Handelsbanken, Ålandsbanken samt kreditkort. Betalning sker via Suomen Verkkomaksut Oy:s webbplats. Det är även möjligt att göra en förskottsbetalning.

Betalningar med Visa, Visa Electron eller MasterCard-kort

Om du vill betala med Visa, Visa Electron eller MasterCard-kort, är MBN Training House Oy endast marknadsförare av produkterna och tjänsterna och därtill levererar det produkterna till köparen. För reklamationer ansvarar Suomen Verkkomaksut Ab.

Suomen Verkkomaksut Ab är försäljare av produkten vid betalningar som görs med Visa, Visa Electron eller MasterCard-kort och affären uppgörs mellan kunden och Suomen Verkkomaksut Ab. Alla skyldigheter i anslutning till affären är på försäljarens ansvar. Suomen Verkkomaksut Oy är även betalningsmottagare.

Suomen Verkkomaksut Oy
FO-nummer: 2122839-7
Ohjelmakaari 10
40500 JYVÄSKYLÄ

Telefon: 0207 181830

Nätbankerna

Suomen Verkkomaksut Oy (2122839-7) förverkligar nätbetalnings- och finansieringstjänsten tillsammans med finländska banker och kreditinstitut. Suomen Verkkomaksut Oy köper betalningen och redovisar den till försäljaren. För användaren fungerar tjänsten precis som traditionell nätbetalning.

Methods of payment

Products and their postage are paid in conjunction with the order. The following methods of payment are available for the users of the webstore: Nordea, Osuuspankki, Sampo, Tapiola, Aktia, Nooa, Paikallisosuuspankit, Säästöpankit, Handelsbanken, Ålandsbanken and credit cards. Online payments are made by using the website of Suomen Verkkomaksut Oy. Payments can be made also beforehand by bank credit transfer.

Payments by Visa, Visa Electron or MasterCard

If you would like to pay by Visa, Visa Electron or MasterCard, MBN Training House Oy will act solely as the marketer of the respective products and services and will provide the products to the buyer. All complaints and claims for compensation will be handled by Suomen Verkkomaksut Oy.

With regard to payments made by Visa, Visa Electron or MasterCard, Suomen Verkkomaksut Oy acts as the merchant of the product and the trade transaction takes place between the customer and Suomen Verkkomaksut Oy. The seller is liable to meet all the responsibilities related to the trade. Suomen Verkkomaksut Oy is also the recipient of the payment.

Suomen Verkkomaksut Oy
Business ID: 2122839-7
Ohjelmakaari 10
40500 JYVÄSKYLÄ
Phone: 0207 181830

Ostoskoriin käytetyt lahjakortit