Jos kaipaat lisää lihaa lapojen väliin, tämä on se liike, johon kannattaa panostaa.
Jos kaipaat lisää lihaa lapojen väliin, tämä on se liike, johon kannattaa panostaa. Itse asiassa liike ei kohdistu vain lapoihin, vaan lähes kaikkiin selän lihaksiin, alaselästä hartioiden takaosiin ja epäkäslihaksiin (Trapetzius) asti. Päätyön tekevät leveät selkälihakset (Latissimus dorsi) ja Teres major, mutta erilaisia liikevariaatioita käyttäen rasitus voidaan kohdentaa hieman eri tavoin. Esimerkiksi kulmasoutu suhteellisen leveällä myötäotteella,(olkavarren ja kyynärvarren kulma 90 astetta ) kyynärpäät "ulkona", tanko rintaan vedettynä, kohdistaa rasituksen painopisteen voimakkaammin olkapäiden takaosalle, epäkäslihaksen keskiosalle ja lapojen lähentäjille (rhomboid).
Seiso tukevassa, jalat enintään hartioiden levyisessä asennossa. Tartu levytankoon hieman hartioita leveämmällä myötäotteella ja nosta tanko ylös maasta. Kun olet päässyt tukevaan pystyasentoon, sisäänhengitä ja taivuta ylävartaloa eteenpäin noin 30 asteen kulmaan, samalla kevyesti polvia koukistaen. Pidä kädet suorina, selkä suorana (selän normaali kaari) ja katse suunnattuna eteen, koko suorituksen ajan. Tämä on liikkeen perusasento, jonka tulisi pysyä lähes muuttumattomana koko suorituksen ajan. Pidättele henkeä ja aloita vetoliike seuraavanlaisesti: 1. Vedä tanko napaa kohti. 2. Pidä kyynärpäät lähellä kylkiä. 3. Vedä kyynärpäät mahdollisimman taakse, työnnä rinta ulos ja uloshengitä
Kiinnitä huomiota hengitystekniikkaan. Hengityksen pidättäminen oikeassa kohdassa ja oikean hengitysrytmin löytäminen stabiloi liikettä, edesauttaa teknistä suoritusta ja lisää voimaa. Hengitys rytmittää koko liikkeen. Keskity jännittämään alavatsaa ja alaselän lihaksia, jotta selkäranka ei joutuisi liian kovalle rasitukselle. Kulmasoudussa voit käyttää kyykystä tuttua alavatsalukkoa. Vedä kyynärpäät mahdollisimman taakse, yli selän tason, mikäli mahdollista. Muista kuitenkin pitää hartiat alhaalla liikkeen aikana. Hartioiden tulisi liikkua eteen ja taakse, ei ylös korvia kohti.
Kulmasoutu on tehty perinteisesti levytangolla, mutta sen tekemiseen voidaan käyttää myös käsipainoja. Kokeile erilaisia otteita ja liikevariaatioita. Näiden variaatioiden avulla pystyy treenaamaan koko selän ja olkapäiden takaosat tehokkaasti. Perinteisen suoritustyylin lisäksi raaka voimasoutu, sekä leveällä otteella rintaan tehty liike, täydentävät perusliikettä. Raaka voimasoutu on kulmasoutumuunnelma, jossa paino vedetään vyön tai pallean korkeudelle, joko myötä tai vastaotteella. Liike tehdään koko selän voimalla, hieman polvien alapuolelta, lähes pystyasentoon. Liike muistuttaa puoliksi suorin jaloin maastanostoa ja kulmasoutua, korkeammalle palleaan vedettynä jossain määrin pystysoutuakin. Vaikka kulmasoutua voidaankin toteuttaa monella eri tavalla, sama perusidea pätee kaikkien liikevariaatioiden suorittamisessa. Vedä kyynärpäät taakse, lavat yhteen ja työnnä rinta ulos.