Artikkelit

Miksi liike on tärkeää ja miksi sen toteuttaminen on niin vaikeaa?

Miksi kärsimme kivuista, jumeista ja rasitusvammoista, vaikka tietoa liikkumisen tärkeydestä olisi tarjolla enemmän kuin koskaan? Miksi jatkuva kovaa harjoittelu ei ole ratkaisu ja mikä on riittävästi?

Kärsitkö jatkuvista säryistä ja jumeista? Tiedätkö syyn tilanteeseen? 


Kuvittele itsesi hetkeksi vaeltamaan savanneilla, metsiköissä ja vuoristoissa. Eläen luontevasti vuodenaikojen mukaan, keräten kaudesta riippuen erilaisia kasvikunnan lajikkeita ja metsästäen pienriistaa. Kehosi on ajan saatossa erikoistunut kahden raajan varassa liikkumiseen, mutta olet sen lisäksi melko taitava roikkumaan, kiipeilemään puissa ja kallioilla, sekä käsittelemään erilaisia työkaluja. Jokainen päivä on ollut täynnä monipuolista liikettä ilman erillistä treenaamista. Koko käsite treenaamisesta ja etenkin itsensä tietoisesta rasittamisesta ilman selkeää syytä olisi ollut hullun puuhaa! Syy miksi kehomme kärsii, johtuu yksinkertaisesti siitä, että me elämme nykyään maailmassa, jossa se joutuu aivan erilaisen kuormituksen alle. Tuo kuorma ei suurimmalla osalla ole enää fyysinen, vaan kaikkea muuta. Tarpeemme eivät ole kuitenkaan muuttuneet, vaan me tarvitsemme liikettä - oli se sitten tässä ajassa luotava "keinotekoisesti" eli harjoittelemalla, tai tarkemmin pitämällä huolta siitä, että jokainen päivämme sisältää kehon toimintakykyä lisäävää liikettä. 

Harjoittelun(liikkeen) luonne tulisi tasapainottaa muun kuormituksen kanssa. 

Lopputulos on tekemistä tärkeämpää

Nykyisin taitovalmennuksessa puhutaan paljon ns. non-lineaarisesta oppimisesta, jossa taitoja ei nähdä jonkin tietyn liikkeen identtisenä toistamisena, vaan pikemminkin kykynä ratkoa vastaantulevia haasteita. Lopputulos, eli onnistunut suoritus on tärkeämpää kuin itse tekeminen, jolloin jokainen yksilö oppii itselleen ja omaan kehoon sopivan tyylin toteuttaa tekeminen. Tätä samaa me tarvitsemme arjen liikkeen lisäämiseen. Liian vähän liikettä ja liian paljon liikettä johtavat samaan lopputulokseen = keho kärsii! 

Jatkuva kovaa harjoittelu ei ole ratkaisu sen enempää kuin totaalinen tekemättömyys. Molemmat ovat kuitenkin loppupelissä omia päätöksiä. Syyllistä lienee turha etsiä muualta, vaikka päätöksiimme vaikuttaa suureltakin osin ympäristö, sosiaalinen yhteenkuuluvuuden tunne ja myös muun muassa se, että ihmiset hakeutuvat helposti nautintojen pariin. Toiselle se voi olla suklaata ja sitcomeja, toiselle burpeita ja oksennuksenmakua suussa. 

Olen valmentanut satoja oppilaita saleillani, yksilövalmennuksessa ja verkkovalmennuksissa ja yksi asia jota joudun korostamaan ylitse muiden on harjoittelun määrä. Yleisin kaava kun on se, että ensin täysillä ja hetken päästä ei enää yhtään. Kuulostaako tutulta? Itsekin olen joutunut opettelemaan tämän asian kantapään kautta ja vaikka harjoittelu ei ole itselläni koskaan jäänyt, joskus siitä todellakin puuttui nautinto. 

Vain tavat pitivät minut silloin liikkeellä, mutta lopputulos ei ollut halutun kaltainen, sillä keho oli jatkuvasti jumissa josta tuli hiljalleen pysyvä olotila. 

Kipuun ja jumiin valitettavasti tottuu, mutta se ei tee siitä normaalia! 

Tässä erään oppilaan kommentti Toimintakykyinen keho -verkkovalmennuksesta, joka mielestäni kertoo hyvin mitä tapahtuu kun alamme lisäämään hyvin yksinkertaisia asioita arkeen: 

"Olen ollut hiljaa, mutta nyt on pakko avautua.  
1. seitsemän kuukautta vaivannut tenniskyynärpää - lähes kivuton/oireeton
2. Jääkiekon lämäriin noin 50% tehonlisäys, luulin olevan Patrik Laine kun menin vastikään jäälle
3. 10 kuukautta vaivannut oikea olkapää - ensimmäistä kertaa täysin kivuton sulkapallossa juuri äsken
4. Horjumatonta sukan jalkaan asentamista joka päivä
5. Vapaan tyylin hiihto - luulin olevani Iivo Niskanen, kunnes ensimmäinen ylämäki tuli vastaan
6. Pyöräily yms. perusjutut letkeämmin päivittäin. Kun käskyttää pakaraa, niin jalkapohja ei kramppaa tuskasta. 
7. Jotenkin tuntuu, että yleinen harmitus on vähentynyt.

Negatiivisia puolia: Harmittaa kun näitä juttuja ei tajunnut 25 vuotta sitten.Yksinkertaisempia ohjelmia tuskin voi olla olemassa, mutta näitä juttuja ei vain tajuta käyttää.


Treenaan monta kertaa viikossa, kyllä sen pitää riittää

Kovaa treeniä, sykkeet ylhäällä, lihaksissa hapottaa ja päässä jyskyttää. Aivan loistava fiilis! Kysymys kuuluu kuinka kauan? Mikä on olosi tunnin, kolmen ja 12 tunnin jälkeen? Auttoiko juuri vetämäsi harjoitus jaksamaan paremmin arjessa, vähensikö se seuraavan päivän jumista oloa, vai tapahtuiko juuri toisin päin? 


Kovaa treenaaminen on nyt in ja korkea intensiteetti on kaiken pelastavaa. Itse katsoisin asiaa hieman eri näkökulmasta. Intensiteetti on kyllä tehokas työkalu, jolla saadaan tulosta, mutta haaste on siinä että kukaan ihminen ei kykene harjoittelemaan maksimi -intensiteetillä pitkään jolloin voidaan hyvin kyseenalaistaa kaikki sellaiset High Intensity -väitteet, jossa kehoa kuormitetaan(rääkätään) joko liian pitkillä harjoituskestoilla ja / tai liian lyhyillä palautusajoilla. Kukaan ei myöskään kykene palautumaan, jos kaikki harjoitukset tai edes puolet niistä tavoittelee korkeaa intensiteettiä. Näille on oma paikkansa ja aikansa, mutta se ei ole 12 kuukautta vuodessa, monta kertaa viikossa. Hyvä valmentaja tietää tämän ja esimerkkejä voi hakea ammattiurheilusta. 


Kaikkea ei voi saada samassa harjoituksessa ja kun niin yritetään tehdä, saadaan todellisuudessa vain keskitasoista suorittamista, jossa väsymisen johdosta myös asento - ja liikemallit kärsivät, joka lisää loukkaantumisriskiä.  


Jos siis harjoittelet usean kerran viikossa ja ne ovat kuormittavia harjoituksia, kuinka paljon niiden lisäksi sinulla tulee kehoa palauttavaa ja toimintakykyä eheyttävää liikettä? Omakohtaisesti tämä suhde on ollut pahasti vinksallaan suurimman osan harjoitteluhistoriastani ja vasta kun havahduin omaan "asennevääristymään", jossa vain kovilla treeneillä on merkitystä, aloin ymmärtämään todellisia syitä jumeille, sekä rasitusvammoille. Tämä vaati paljon omien arvojen uudellenarviointia, sekä tavoitteiden uudelleenasettamista niiden pohjalta. Jos haluan terveen kehon, mutta ainoa mitä sille tarjoilen, on vain kovaa kuormitusta, ei ole ihme jos motivaatio harjoitteluun katoaa jossain vaiheessa! 

Se mikä minut itsenikin yllätti, olivat paremmat tulokset kun harjoittelin vähemmän. Nykyinen ajatukseni on pikemminkin niin, että treenaa mahdollisimman vähän, harjoittele sen verran kuin on oikeasti tarpeen ja leiki niin paljon kuin mahdollista! 


 

Meidän tulisi osata alkaa tehdä terveyden kannalta oikeampia päätöksiä!

Osaammeko automaattisesti tehdä sellaisia päätöksiä, jotka tukisivat hyvinvointimme? 

Se mitä kukaan ei varmastikaan osannut edes kuvitella, on nyt iso osa arkipäiväämme. Olemme unohtaneet miten olla osa ympäristöämme, kuunnella kehon tarpeita ja miten ­­­liikkua monipuolisesti. Jo lyhyt liikkumattomuus vaikuttaa kehoon ja mieleen, mutta se vaihtelee yksilöittäin miten herkistynyt olet tälle. Valitettavan suuri osa meistä on vieraantunut omasta kehostaan siinä määrin, ettemme enää ymmärrä reagoida oman kehon pyyntöihin tai pikemminkin käskyihin liikkua. Mitä kehosi yrittää sinulle kertoa ja osaatko kuunnella sen viestejä? Tätä voisi verrata tilanteeseen, jossa joudut asumaan rakennustyömaan vieressä. Alussa kaikki äänet häiritsevät ja hermo on kireällä. Saatat jopa pelästyä kovia ääniä, jolloin koko keho on jännityksestä jäykkä. Yhtäkkiä jokin muuttuu ja havahdut siihen ettet ole huomioinut katuporan ääntä enää lainkaan. Otit jopa päiväunet kuunnellen noita rauhoittavia sulosointuja. Tätä kutsutaan Neuroseptioksi ja se on käytännössä meidän sisäistä päättelyä siitä, mikä asia on akuutisti terveyttämme ja henkiinjäämistä uhkaavaa. Jos jokin asia koetaan jossain vaiheessa ei-uhkaavaksi, hälytysjärjestelmä lakkaa toimimasta. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö tilanne ylläpitäisi tiettyä valmiustilaa, joka saa pitkässä juoksussa paljon jumeja, kipuja ja kroonisia vaivoja aikaiseksi. 

Myös käskyt liikkua saattavat sammua, mutta se ei tarkoita sitä, etteikö liikkumattomuudesta johtuvat ongelmat olisi yhtä lailla läsnä ja todellisia. 

Terveys on toimintakykyä ja toimintakyky syntyy tasapainosta

Meidän tulee löytää tasapainotila, jossa liikkuvuus, voima, koordinaatio ja peruskestävyys ovat harmoniassa toistensa kanssa. Tämän päälle voimme alkaa rakentamaan halutessamme suorituskykyä(eri lajit triathlonista telinevoimisteluun). Tämän päälle rakennamme myös oman henkisen jaksamisen, kyvyn olla sosiaalinen, nauttia kulttuurista ja tehdä eettisesti parempia päätöksiä. 

Liike on asia, jonka tiedetään auttavan masennukseen. Liike on asia jonka tiedetään auttavan kipuun. Liike on ainoa asia jonka tiedetään kehittävän meidän motorisia kykyjä! Ihminen on aina liikkunut ja jos emme ala vaalia tuota taitoa, jossain vaiheessa me tulemme menettämään sen kokonaan. Vielä ei ole myöhäistä, sillä kehomme on ainutlaatuisen muuntautumiskykyinen ja jokainen pieni päätös vaikuttaa meidän omaan hyvinvointiin. 

Tee siis itsellesi palvelus ja ala arvostamaan enemmän pienten asioiden merkitystä. Yksittäisellä harjoituksella ei ole todellisuudessa mitään merkitystä, joten siitä ei ole silloin tarve pyrkiä ottamaan kaikkea tehoa irti. Tärkeintä on aloittaa ja pitää huolta, että tekemistä tulee päivittäin, mielellään muutaman kerran päivässä. Jo minuutti riittää, kunhan sen tekee riittävän usein ja aina saa toki tehdä hieman enemmän.  

Alkuhuumaa lukuunottamatta motivaation tiedetään käynnistyvän vasta tekemisen käynnistymisen jälkeen. Älä siis jää odottamaan oikeaa fiilistä. Se odottaa sinua! 


ILMAINEN NELJÄN VIIKON VERKKOVALMENNUS!

Lähde mukaan täysin ilmaiseen neljän viikon Toimivampi keho -verkkovalmennukseen!


Ostoskorisi on tyhjä

Toimitusehdot

Jos valitset maksutavaksi laskun

Huomioithan, että CompactFit ei itse tarjoa laskuvaihtoa verkkokauppatilauksiin. Mikäli valitset Walleyn, tai muun maksutavan laskulle, sinun tulee maksaa lasku heidän ohjeiden mukaan riippumatta siitä, onko kyseessä ennakkotilaustuote. 

Toimitukset

Ostokset postitetaan varastolta tiistaisin ja torstaisin. Lavatoimitukset lähtevät varastolta keskiviikkoisin. Matkahuolto toimittaa lähetykset lähimpään terminaaliin, lähipakettina haluttuun lähikauppaan. 

Noudot

Järjestelmä määrittelee automaattisesti mahdolliset noutotilausvaihtoehdot. Noutotilausten kohdalla olemme yhteydessä asiakkaaseen aina tilauksen jälkeen joko puhelimitse tai sähköpostilla.

Jalasjärven varasto - Hallitie 11, 61600 Jalasjärvi

- kaikki verkkokaupassa tehdyt tilaukset noudettavissa

Mikäli haluat tilauksellesi normaalista poikkeavan toimitustavan, ota meihin erikseen yhteyttä ennen verkkokauppatilauksen tekemistä (jukka@compactfit.com).

Jos jokin tuote on väliaikaisesti loppunut, ilmoitamme siitä asiakkaalle. Ennakkotilatut tuotteet toimitetaan tilausjärjestyksessä heti, kun olemme saaneet ne varastoomme.

Poisto- ja tarjoustuotteissa ei ole vaihto- eikä palautusoikeutta.

Viallinen tuote vaihdetaan ainoastaan samanlaiseen uuteen nimikkeeseen. MBM Training House Oy ei korvaa palautuksesta aiheutuneita kuluja, ellei palautuksesta ole sovittu etukäteen. Emme lunasta postiennakolla/bussiennakolla lähetettyjä palautuksia.

Lunastamattomissa postiennakkotilauksissa laskutetaan asiakkaalta postituskulut.

Tuotetakuut

Kaikilla tuotteillamme on yleinen 6 kk takuu, joka koskee valmistusvirhettä. Mikäli ostopäivästä on kulunut yli 6 kk, tuotetta ei korvata. Asiakas on velvollinen tarkastamaan tuotteen ja ilmoittamaan mahdollisista vioista 6 kk sisällä tuotteen ostopäivästä. Selkeät "piilevät laatuvirheet" käsittelemme tapauskohtaisesti myös takuuajan päätyttyä. 

Kahvakuulissa on normaali 6 kuukauden takuu. Kuulan sisällä olevan massan helinä ei ole varsinainen laatuvirhe, mutta mikäli vastaavaa ilmenee 6 kuukauden sisällä ostohetkestä, kuulan vaihto uuteen kuuluu takuun piiriin. 


Käsittelemme tapauskohtaisesti kaikki alle 12 kuukauden vanhat tilaukset. 

Erkoispitkän takuun piiriin kuuluvat tuotteet

Pro - painonnostotanko, 2 vuoden takuu. Takuuehdot:
- takuu koskee tangon normaalia käyttöä. Tankoa ei saa heitää tai pudottaa pää edellä maahan. Takuu ei ole voimassa mikäli takoa säilytetään pystyasennossa.
- tankoon ei saa latata maksimikapasiteettia enempää painoa. Tangon jättämineen telineeseen tai penkin päälle, painoilla ladattuna, purkaa takuuehdot.

Mikäli tuotteita on käytetty normaalista käyttötarkoituksesta poikkeavalla tavalla takuut eivat ole voimassa.

Kuljetuksessa vaurioituneet lähetykset

Joskus tavara vaurioituu kuljetuksen aikana. Tämän takia on hyvä lähetystä noudettaessa tarkistaa paketin kunto ja mahdolliset vauriot. Mikäli lähetys on vaurioitunut kuljetuksessa, tee heti vahinkoilmoitus postiin, Transpointiin tai Matkahuoltoon. Ota myös yhteys meihin, niin sovimme mahdollisen uuden tuotteen toimituksesta. Jos tuote on rikottu tahallisesti tai sitä on käytetty ohjesääntöjen vastaisesti, emme katso olevamme korvausvelvollisia.

Kaikkiin tilauksiin pätee kuluttajasuojalain mukainen seitsemän (7) päivän palautusoikeus.


Asiakasrekisteri

Asiakasrekisterin tietosuojaseloste

EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) mukainen rekisteri- ja tietosuojaseloste.

Huom! Mikäli ostat verkkovalmennuksen, sinun tulee hyväksyä Campwiren-verkkovalmennusalustan tietosuojaseloste ensimmäisen rekisteröitymisesi yhteydessä. Tietosuojaselosteen voit lukea tästä.

1. Rekisterin ylläpitäjä

MBN Training House Oy, Savelankuja 2, 61600 Jalasjärvi

Yhteydenotto asiakasrekisteriin liittyen

Jukka Rajala, MBN Training House oy,

040 086 6072

jukka@compactfit.com

Rekisterin nimi

Asiakasrekisteri

Henkilötietojen keräämisen peruste ja käsittely

Henkilötietojen keräämisen perusteena on on yrityksen asiakassuhde tai myynti-/ostosopimus.

Henkilötietojen käsittelyn tarkoituksena on:

  • Käyttää yhteystietojasi tavaran toimittamiseen
  • Tarjota uutiskirjettä (vaatii suostumuksesi)
  • Helpottaa reklamointia tai muuta kauppaan liittyvää asiointia
  • Sopimusten ja velvoitteiden täyttäminen
  • Mainonnan kohdentaminen

Käsiteltävät tiedot asiakasrekisterissä:

  • Tilausta koskevat perustiedot, kuten nimi, osoite, sähköpostisoite, puhelinnumero, jne
  • Tilaushistoria

Tietojen keräys?

Pääsääntöisesti saamme tiedot ostotapahtuman yhteydessä asiakkaalta itseltään. Tietojen antamista edellytetään, jotta tilaukset voidaan toimittaa ja / tai asiakkaaseen voidaan olla yhteydessä tilaukseen liittyvissä asioissa.

Kenelle tiejoa luovutamme tai siirrämme?

Ostotapahtuman yhteydessä tiedot luovutetaan verkkokauppa-alustalle (MyCashFlow Oy). Asiakkaan tilatessa uutiskirjeen, asiakkaan sähköpostiosoite luovutetaan sähköpostijärjestelmällemme. (MailChimp)

Miten suojaamme tiedot?

Henkilötietoihin on oikeus vain MBN Training House Oy:n työtekijöillä, joille oikeus on myönnetty.Tiedot ovat suojattu palomuurein ja valituilla MBN Training Housen työntekijöillä on yksilöllinen salasana tietoihin pääsemiseksi.

Poistamme ja hävitämme tietosi halutessasi viipymättä.

Sinun oikeutesi rekisteriimme?

Sinulla on oikeus tarkastaa itseäsi koskevat henkilörekisteriin tallennetut tiedot ja vaatia tietojen oikaisua tai poistamista.

Keneen voit olla yhteydessä?

Tätä selostetta koskevat yhteydenotot ja pyynnöt tulee esittää kirjallisesti tai henkilökohtaisesti Jukka Rajalalle (jukka@compactfit.com)

Koulutustapahtumat ja leirit

CompactFit:n järjestämien koulutusten suhteen noudatetaan seuraavaa käytäntöä: Mikäli asiakas estyy tulemasta, kurssimaksua ei palauteta tai vaihdeta vastaavanarvoisiin tuotteisiin; kurssin arvo siirtyy tuleville vastaaville koulutuksille ollen voimassa 12 kk alkuperäisen koulutustapahtuman aloituspäivämäärästä (tai tarvittaessa pitempään mikäli korvaavaa koulutusajankohtaa ei ole tulossa 12 kk: n sisällä alkuperäisestä päiväyksestä laskien). Kurssin käyneiden alennus tuotteistamme koskee ainoastaan normihintaisia tuotteita, ei siis alennustuotteita.

Etusetelit ja muut edut

Mahdolliset etusetelit ovat henkilökohtaisia, niitä ei voi yhdistellä. Koskee aina normaalihintaisia tuotteita, ei jo alennettuja. Etuseteleitä ja muita etuja ei voi myöskään yhdistää.

Maksutavat

Tuotteet ja niiden postikulut maksetaan tilauksen yhteydessä. Verkkokaupassa voidaan maksaa seuraavilla maksutavoilla: Nordea, Osuuspankki, Sampo, Tapiola, Aktia, Nooa, Paikallisosuuspankit, Säästöpankit, Handelsbanken, Ålandsbanken sekä luottokortit. Maksaminen tapahtuu Suomen Verkkomaksut Oy:n sivuston kautta. Maksutapana on myös tilisiirto ennakkomaksuna. Tilisiirrossa ota yhteyttä info@compactfit.com

Maksut Visa, Visa Electron tai MasterCard-korteilla

Mikäli haluat maksaa Visa, Visa Electron tai MasterCard-korteilla, MBN Training House Oy toimii ainoastaan tuotteiden ja palveluiden markkinoijana ja lisäksi toimittaa tuotteet ostajalle. Reklamaatioista vastaa Suomen Verkkomaksut Oy.

Suomen Verkkomaksut Oy toimii Visa, Visa Electron tai MasterCard-korteilla tehtävissä maksuissa tuotteen myyjänä ja kauppa syntyy asiakkaan ja Suomen Verkkomaksut Oy:n välille. Myyjän vastuulla ovat kaikki kauppaan liittyvät velvoitteet. Suomen Verkkomaksut Oy on myös maksun saaja.

Suomen Verkkomaksut Oy
y-tunnus: 2122839-7
Ohjelmakaari 10
40500 JYVÄSKYLÄ
Puhelin: 0207 181830

Verkkopankit

Verkkopankkimaksamiseen liittyvän maksu- ja rahoituspalvelun toteuttaa Suomen Verkkomaksut Oy (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Suomen Verkkomaksut Oy ostaa maksusuorituksen ja tilittää sen kauppiaalle. Käyttäjän kannalta palvelu toimii aivan kuten perinteinen verkkomaksaminenkin.

Ennakkomaksu

Postitamme tuotteet kun maksusuoritus näkyy tilillämme. Emme toimita tuotteita postiennakolla. Maksusuoritukset osoitetaan tilille 660 100-1179 209, tilausvahvistuksen tietojen mukaisesti. Ulkomaantilaukset IBAN: FI 42 6601 0001 1792 09; BIC/SWIFT: AABAFI22

Käsittelemme tilauksen kaupan aukioloaikaan kun maksu on suoritettu. Jos maksuna on tilisiirto ennakkomaksuna, pidämme varausta 5 arkipäivää jonka jälkeen tilaus raukeaa jos maksu on suorittamatta.

Laskutus- ja osamaksupalvelun toteuttaa Collector.

Tarjoamme mahdollisuuden maksaa laskulla tai osamaksulla yhteistyössä Collectorin kanssa, joka on Collector Credit AB:n laskupalvelu. Maksutapa mahdollinen enimmillään 1000€ ostoissa.

Kun valitsette maksutavaksi Collector Lasku/Osamaksun, niin tulette saamaan tilatut tuotteet kotiinne ennen niiden maksamista. Voitte maksaa koko summan kerralla tai jakaa maksunne pienempiin eriin.

Lasku erääntyy tilausta seuraavan kuukauden viimeinen päivä, minkä johdosta Teillä voi olla jopa 60 päivää korotonta maksuaikaa. Laskuun lisätään 2,95 euron laskutusmaksu.

Kun valitsette laskulla tai osamaksulla maksamisen, voitte tilata ainoastaan vakituiseen osoitteeseenne ja Teidän pitää olla täyttänyt 20 vuotta tilauksen yhteydessä.

Laskun saadessanne voitte valita 24 kuukauden osamaksun maksamalla vähimmäissumman, joka ilmenee laskustanne. Osamaksun korko on 1,6% kuukaudessa, mikä vastaa 19,20% nimellistä vuosikorkoa. Osamaksulla maksettaessa veloitetaan lisäksi tilinhoitomaksu 2,95 euroa kuukaudessa.

Teemme luottotietojen tarkastuksen tilauksen yhteydessä. Myöhästyneistä maksuista ja maksamattomista laskuista veloitetaan 5 euron muistutusmaksu sekä 1,6% kuukausikorko viivästyneeltä ajalta.

Saatte täydelliset ehdot Collector Lasku/Osamaksusta seuraavista linkeistä:

Tarkemman palvelukuvauksen löydät http://commerce.collector.se/fi/YKSITYISILLE-/Maksa-laskulla/
Yleiset lasku- ja tililuottoehdot löydät www.collector.se/upload/Partners/Agreements/SVM/Credit_terms_FI.pdf
Vakiomuotoiset Eurooppalaiset kuluttajaluottoehdot löydätwww.collector.se/upload/Partners/Agreements/SVM/SECCI_FI.pdf

Betalningssätt

Produkterna samt leveranskostnaderna betalas i samband med beställningen. På nätet är betalning möjlig via följande banker: Nordea, Andelsbanken, Sampo, Tapiola, Aktia, Nooa, Lokalandelsbankerna, Sparbankerna, Handelsbanken, Ålandsbanken samt kreditkort. Betalning sker via Suomen Verkkomaksut Oy:s webbplats. Det är även möjligt att göra en förskottsbetalning.

Betalningar med Visa, Visa Electron eller MasterCard-kort

Om du vill betala med Visa, Visa Electron eller MasterCard-kort, är MBN Training House Oy endast marknadsförare av produkterna och tjänsterna och därtill levererar det produkterna till köparen. För reklamationer ansvarar Suomen Verkkomaksut Ab.

Suomen Verkkomaksut Ab är försäljare av produkten vid betalningar som görs med Visa, Visa Electron eller MasterCard-kort och affären uppgörs mellan kunden och Suomen Verkkomaksut Ab. Alla skyldigheter i anslutning till affären är på försäljarens ansvar. Suomen Verkkomaksut Oy är även betalningsmottagare.

Suomen Verkkomaksut Oy
FO-nummer: 2122839-7
Ohjelmakaari 10
40500 JYVÄSKYLÄ

Telefon: 0207 181830

Nätbankerna

Suomen Verkkomaksut Oy (2122839-7) förverkligar nätbetalnings- och finansieringstjänsten tillsammans med finländska banker och kreditinstitut. Suomen Verkkomaksut Oy köper betalningen och redovisar den till försäljaren. För användaren fungerar tjänsten precis som traditionell nätbetalning.

Methods of payment

Products and their postage are paid in conjunction with the order. The following methods of payment are available for the users of the webstore: Nordea, Osuuspankki, Sampo, Tapiola, Aktia, Nooa, Paikallisosuuspankit, Säästöpankit, Handelsbanken, Ålandsbanken and credit cards. Online payments are made by using the website of Suomen Verkkomaksut Oy. Payments can be made also beforehand by bank credit transfer.

Payments by Visa, Visa Electron or MasterCard

If you would like to pay by Visa, Visa Electron or MasterCard, MBN Training House Oy will act solely as the marketer of the respective products and services and will provide the products to the buyer. All complaints and claims for compensation will be handled by Suomen Verkkomaksut Oy.

With regard to payments made by Visa, Visa Electron or MasterCard, Suomen Verkkomaksut Oy acts as the merchant of the product and the trade transaction takes place between the customer and Suomen Verkkomaksut Oy. The seller is liable to meet all the responsibilities related to the trade. Suomen Verkkomaksut Oy is also the recipient of the payment.

Suomen Verkkomaksut Oy
Business ID: 2122839-7
Ohjelmakaari 10
40500 JYVÄSKYLÄ
Phone: 0207 181830

Ostoskoriin käytetyt lahjakortit