Artikkelit

Teetkö riittävästi roikuntaa ja miksi se on niin tärkeää?

Ihmiselle luontaisista perusliikemalleista, roikkuminen nostaa meidät takaisin puuhun. Käsivarret, koko hartiarenkaan alue ja yläselkä tarvitsevat tätä liikettä, eikä pelkästään leuanvetoihin ja kiipeilemiseen, vaan kehon hyvinvoinnin ylläpitämiseksi!

Kun kyseessä on roikkuminen, katse siirtyy helposti leuanvetoihin. Kyseessä on kuitenkin täysin oma liikkeensä ja siinä missä leuanvedot ovat oiva tapa lisätä yläselän voimantuottoa, roikkuminen eri tyylein pitää huolen siitä, että olkanivelet pysyvät terveessä kunnossa, lavan hallinta on hyvä myös vetävissä liikkeissä ja selkäranka saa paljon kaipaamaansa traktiota. 


Se missä simpanssit ovat vielä tänä päivänä ilmiömäisiä, on roikkuminen myös meidän fysiologialle hyvin luonnollinen asia. Peukalo auttaa puristamisessa, olkanivelen pallorakenne pitää huolen ettei liikelaajuudet lopu ihan heti kesken ja myös lavan alue on apinasukulaisiimme verrattuna hyvin samankaltainen. Se että meidän voimatasot ja kudokset ovat paljon heiveröisempiä, asettaa toki tietyt rajoitteet, mutta kyse on enemmänkin kiinni siitä, mihin olemme totuttaneet itsemme.  

Moni kärsii erilaisista hartiarenkaan alueen kivuista ja väitän että tämä johtuu osaksi siitä, ettemme enää roiku riittävästi. Passiivinen roikkuminen, jossa annamme hartioiden valahtaa kohti korvia, on nopein ja yksinkertaisen tapa pitää huolta olkanivelen liikkuvuudesta, sekä vahvistaa koko hartiarenkaan lihaksia.  

Roikkuminen jopa muokkaa olkanivelen rakenteita pitkässä juoksussa. Jos käsiä ei ole nostettu ylös sitten ala-asteen matematiikan tuntien, voi hyvin olla, että jänteisiin ja niveltä tukeviin rakenteisiin on alkanut syntyä kalkkeutumaa. Liike auttaa tämän kalkin hajottamiseen. Liike lisää aineenvaihduntaa nesteyttäen kudoksia ja pitäen huolta myös nivelistä. 

Passiivisessa asennossa roikkuessa keho ei ole täysin rentoutunut. Otevoimaa tarvitaan, jotta pystyisimme roikkua ylipäätään. Tämä on ensimmäisiä asioita jota opimme syntyessämme. Opimme puristamaan ja sen rooli myös muiden lihasten kykyyn tuottaa voimaa on suuri. Mitä enemmän puristamme, sen enemmän aivoissa ja selkäytimessä käy kuhina jonka avulla pystymme tuottamaan enemmän voimaa myös muilta lihaksilta. Sen vuoksi maastavedossa on tärkeää puristaa tankoa, aivan kuten leuanvedoissa ja jopa kyykyissä. 

Roikuntaa vuosikaudet vältelleet saattavat kokea polttavaa kipua kämmenissä vaikka mitään suoranaista kitkan aiheuttamaa ihoon kohdistuvaa hankaumista ei olisi vielä päässyt syntymään. Tämä johtuu ihon tuntoaistien lähettämän tiedon synnyttämästä paniikkitilasta, sillä puristamisesta ja roikkumisesta syntyvistä aistimuksista on tullut täysin vieraita. Ei enää osata puristaa ja roikkua ja jo kymmenen sekuntia saattaa olla monille mahdotonta, vaikka perusterveen ihmisen tulisi voida roikkua vähintään 60, mielellään lähemmäksi 120 sekuntia.

Mistä lähteä liikkeelle? 

Mikäli passiivinen roikkuminen ei tunnu hyvältä, on silloin järkevää keventää asentoa pitämällä jalat lattiassa ja tehdä kevyttä dynaamista liikettä passiivisen (hartiat korvissa) ja aktiivisen (hartiat pois korvista) asennon välillä. Kun liike tuntuu hyvältä, voit alkaa lisätä pieniä pitoja molempiin asentoihin. Alkuun muutama sekunti lisäten pitojen kestoa viikkojen edetessä. 

Testaa alkuun mikä on maksimiaika. Sen jälkeen puolita se  ja pyri roikkumaan päivittäin useaan otteeseen tuo aika. Jos maksimiaikasi on 60 sekuntia, sinun työaikasi olisi siinä tapauksessa 30 sekuntia. Tällä tavoin et kuormita pieniä lihaksia liikaa ja vältyt kyynärvarren ja sormien ylirasituksilta, sekä pystyt ylipäätään tekemään päivässä enemmän väsyttämättä itseäsi. Kun et vedä koskaan piippuun, pystyt toistamaan saman seuraavana päivänä!  

Lähde alkuun yhdestä, tai kahdesta sarjasta päivää kohden ja pyri lisäämään päivä -/ viikkotasolla volyymia aina hieman edelliseen verrattuna. Pian huomaat että roikkumista tulee tehtyä päivässä jo viisi minuuttia. Tämä olisi 10 sarjaa 30 sekunnin roikuntoja.

Tee nyt päätös, että et lopeta ennen kuin pystyt roikkumaan päivässä yhteensä 10 minuuttia. Sen jälkeen kun olet saavuttanut sen, sinun ei tarvitse pystyä roikkumaan joka päivä tuota määrää. Todennäköisesti tason ylläpitoon riittää kolmannes siitä, mitä tason saavuttaminen vaati. Lupaan, et tule katumaan tätä! Ole täysin rehellinen itsellesi tämän hetkisestä tasostasi ja vaikka tuon 10 minuutin saavuttaminen veisi puoli vuotta, ei se haittaa!  Valmiissa maailmassa ei ole mihinkään kiire.  

Jos kotona ei ole paikkaa roikkua, tee itsellesi palvelus ja hanki välittömästi leuanvetotanko. Eikö sovi sisustukseen? Pistä prioriteettisi kuntoon ja sen jälkeen osta leuanvetotanko, tai teetä sellainen joka sopii myös sisustuslehtien keskiaukeamalle! ;) Vaihtoehtoja on oikeasti monia ja myös voimistelurenkaat ovat toimiva kapistus tähän. Kun rakennat ensitöiksesi itsellesi paikan roikkua, pidät huolta siitä, että ympäristösi tukee sinua päivittäisten parempien tapojen syntymisessä, jollaiseksi roikkumisen voi hyvin laskea. Pakota myös työnantajasi investoimaan leuanvetotankoon! 

Antamalla riittävästi huomiota pienille tavoillemme, pystymme vaikuttamaan kaikkein parhaiten tulevaisuuteemme. Tekemällä pieniä muutoksia arkeen, kasvatat todennäköisyyksiä terveempään ja siten tyydyttävämpään elämään. Murehtimalla asioita, joihin meillä ei ole mitään vaikutusvaltaa, tai sitä on vain hyvin vähän, ei ole kovinkaan hedelmällistä. Ympäristömme muokkaamiseen ja siihen, että roikunko jatkossa päivittäin, minulla on täysi valta ja vastuu! 


Haluatko oppia leuanvedon? 

Aloita roikkuminen jo tänään ja lisää harjoitteluusi myös nämä vaakatasossa tehtävät harjoitteet: 

Kohti leuanveto -verkkovalmennus
opi leuanveto Jukka Rajalan kehittämän 10 viikkoisen valmennuksen avulla!


Ostoskorisi on tyhjä

Toimitusehdot

Jos valitset maksutavaksi laskun

Huomioithan, että CompactFit ei itse tarjoa laskuvaihtoa verkkokauppatilauksiin. Mikäli valitset Walleyn, tai muun maksutavan laskulle, sinun tulee maksaa lasku heidän ohjeiden mukaan riippumatta siitä, onko kyseessä ennakkotilaustuote. 

Toimitukset

Ostokset postitetaan varastolta tiistaisin ja torstaisin. Lavatoimitukset lähtevät varastolta keskiviikkoisin. Matkahuolto toimittaa lähetykset lähimpään terminaaliin, lähipakettina haluttuun lähikauppaan. 

Noudot

Järjestelmä määrittelee automaattisesti mahdolliset noutotilausvaihtoehdot. Noutotilausten kohdalla olemme yhteydessä asiakkaaseen aina tilauksen jälkeen joko puhelimitse tai sähköpostilla.

Jalasjärven varasto - Hallitie 11, 61600 Jalasjärvi

- kaikki verkkokaupassa tehdyt tilaukset noudettavissa

Mikäli haluat tilauksellesi normaalista poikkeavan toimitustavan, ota meihin erikseen yhteyttä ennen verkkokauppatilauksen tekemistä (jukka@compactfit.com).

Jos jokin tuote on väliaikaisesti loppunut, ilmoitamme siitä asiakkaalle. Ennakkotilatut tuotteet toimitetaan tilausjärjestyksessä heti, kun olemme saaneet ne varastoomme.

Poisto- ja tarjoustuotteissa ei ole vaihto- eikä palautusoikeutta.

Viallinen tuote vaihdetaan ainoastaan samanlaiseen uuteen nimikkeeseen. MBM Training House Oy ei korvaa palautuksesta aiheutuneita kuluja, ellei palautuksesta ole sovittu etukäteen. Emme lunasta postiennakolla/bussiennakolla lähetettyjä palautuksia.

Lunastamattomissa postiennakkotilauksissa laskutetaan asiakkaalta postituskulut.

Tuotetakuut

Kaikilla tuotteillamme on yleinen 6 kk takuu, joka koskee valmistusvirhettä. Mikäli ostopäivästä on kulunut yli 6 kk, tuotetta ei korvata. Asiakas on velvollinen tarkastamaan tuotteen ja ilmoittamaan mahdollisista vioista 6 kk sisällä tuotteen ostopäivästä. Selkeät "piilevät laatuvirheet" käsittelemme tapauskohtaisesti myös takuuajan päätyttyä. 

Kahvakuulissa on normaali 6 kuukauden takuu. Kuulan sisällä olevan massan helinä ei ole varsinainen laatuvirhe, mutta mikäli vastaavaa ilmenee 6 kuukauden sisällä ostohetkestä, kuulan vaihto uuteen kuuluu takuun piiriin. 


Käsittelemme tapauskohtaisesti kaikki alle 12 kuukauden vanhat tilaukset. 

Erkoispitkän takuun piiriin kuuluvat tuotteet

Pro - painonnostotanko, 2 vuoden takuu. Takuuehdot:
- takuu koskee tangon normaalia käyttöä. Tankoa ei saa heitää tai pudottaa pää edellä maahan. Takuu ei ole voimassa mikäli takoa säilytetään pystyasennossa.
- tankoon ei saa latata maksimikapasiteettia enempää painoa. Tangon jättämineen telineeseen tai penkin päälle, painoilla ladattuna, purkaa takuuehdot.

Mikäli tuotteita on käytetty normaalista käyttötarkoituksesta poikkeavalla tavalla takuut eivat ole voimassa.

Kuljetuksessa vaurioituneet lähetykset

Joskus tavara vaurioituu kuljetuksen aikana. Tämän takia on hyvä lähetystä noudettaessa tarkistaa paketin kunto ja mahdolliset vauriot. Mikäli lähetys on vaurioitunut kuljetuksessa, tee heti vahinkoilmoitus postiin, Transpointiin tai Matkahuoltoon. Ota myös yhteys meihin, niin sovimme mahdollisen uuden tuotteen toimituksesta. Jos tuote on rikottu tahallisesti tai sitä on käytetty ohjesääntöjen vastaisesti, emme katso olevamme korvausvelvollisia.

Kaikkiin tilauksiin pätee kuluttajasuojalain mukainen seitsemän (7) päivän palautusoikeus.


Asiakasrekisteri

Asiakasrekisterin tietosuojaseloste

EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) mukainen rekisteri- ja tietosuojaseloste.

Huom! Mikäli ostat verkkovalmennuksen, sinun tulee hyväksyä Campwiren-verkkovalmennusalustan tietosuojaseloste ensimmäisen rekisteröitymisesi yhteydessä. Tietosuojaselosteen voit lukea tästä.

1. Rekisterin ylläpitäjä

MBN Training House Oy, Savelankuja 2, 61600 Jalasjärvi

Yhteydenotto asiakasrekisteriin liittyen

Jukka Rajala, MBN Training House oy,

040 086 6072

jukka@compactfit.com

Rekisterin nimi

Asiakasrekisteri

Henkilötietojen keräämisen peruste ja käsittely

Henkilötietojen keräämisen perusteena on on yrityksen asiakassuhde tai myynti-/ostosopimus.

Henkilötietojen käsittelyn tarkoituksena on:

  • Käyttää yhteystietojasi tavaran toimittamiseen
  • Tarjota uutiskirjettä (vaatii suostumuksesi)
  • Helpottaa reklamointia tai muuta kauppaan liittyvää asiointia
  • Sopimusten ja velvoitteiden täyttäminen
  • Mainonnan kohdentaminen

Käsiteltävät tiedot asiakasrekisterissä:

  • Tilausta koskevat perustiedot, kuten nimi, osoite, sähköpostisoite, puhelinnumero, jne
  • Tilaushistoria

Tietojen keräys?

Pääsääntöisesti saamme tiedot ostotapahtuman yhteydessä asiakkaalta itseltään. Tietojen antamista edellytetään, jotta tilaukset voidaan toimittaa ja / tai asiakkaaseen voidaan olla yhteydessä tilaukseen liittyvissä asioissa.

Kenelle tiejoa luovutamme tai siirrämme?

Ostotapahtuman yhteydessä tiedot luovutetaan verkkokauppa-alustalle (MyCashFlow Oy). Asiakkaan tilatessa uutiskirjeen, asiakkaan sähköpostiosoite luovutetaan sähköpostijärjestelmällemme. (MailChimp)

Miten suojaamme tiedot?

Henkilötietoihin on oikeus vain MBN Training House Oy:n työtekijöillä, joille oikeus on myönnetty.Tiedot ovat suojattu palomuurein ja valituilla MBN Training Housen työntekijöillä on yksilöllinen salasana tietoihin pääsemiseksi.

Poistamme ja hävitämme tietosi halutessasi viipymättä.

Sinun oikeutesi rekisteriimme?

Sinulla on oikeus tarkastaa itseäsi koskevat henkilörekisteriin tallennetut tiedot ja vaatia tietojen oikaisua tai poistamista.

Keneen voit olla yhteydessä?

Tätä selostetta koskevat yhteydenotot ja pyynnöt tulee esittää kirjallisesti tai henkilökohtaisesti Jukka Rajalalle (jukka@compactfit.com)

Koulutustapahtumat ja leirit

CompactFit:n järjestämien koulutusten suhteen noudatetaan seuraavaa käytäntöä: Mikäli asiakas estyy tulemasta, kurssimaksua ei palauteta tai vaihdeta vastaavanarvoisiin tuotteisiin; kurssin arvo siirtyy tuleville vastaaville koulutuksille ollen voimassa 12 kk alkuperäisen koulutustapahtuman aloituspäivämäärästä (tai tarvittaessa pitempään mikäli korvaavaa koulutusajankohtaa ei ole tulossa 12 kk: n sisällä alkuperäisestä päiväyksestä laskien). Kurssin käyneiden alennus tuotteistamme koskee ainoastaan normihintaisia tuotteita, ei siis alennustuotteita.

Etusetelit ja muut edut

Mahdolliset etusetelit ovat henkilökohtaisia, niitä ei voi yhdistellä. Koskee aina normaalihintaisia tuotteita, ei jo alennettuja. Etuseteleitä ja muita etuja ei voi myöskään yhdistää.

Maksutavat

Tuotteet ja niiden postikulut maksetaan tilauksen yhteydessä. Verkkokaupassa voidaan maksaa seuraavilla maksutavoilla: Nordea, Osuuspankki, Sampo, Tapiola, Aktia, Nooa, Paikallisosuuspankit, Säästöpankit, Handelsbanken, Ålandsbanken sekä luottokortit. Maksaminen tapahtuu Suomen Verkkomaksut Oy:n sivuston kautta. Maksutapana on myös tilisiirto ennakkomaksuna. Tilisiirrossa ota yhteyttä info@compactfit.com

Maksut Visa, Visa Electron tai MasterCard-korteilla

Mikäli haluat maksaa Visa, Visa Electron tai MasterCard-korteilla, MBN Training House Oy toimii ainoastaan tuotteiden ja palveluiden markkinoijana ja lisäksi toimittaa tuotteet ostajalle. Reklamaatioista vastaa Suomen Verkkomaksut Oy.

Suomen Verkkomaksut Oy toimii Visa, Visa Electron tai MasterCard-korteilla tehtävissä maksuissa tuotteen myyjänä ja kauppa syntyy asiakkaan ja Suomen Verkkomaksut Oy:n välille. Myyjän vastuulla ovat kaikki kauppaan liittyvät velvoitteet. Suomen Verkkomaksut Oy on myös maksun saaja.

Suomen Verkkomaksut Oy
y-tunnus: 2122839-7
Ohjelmakaari 10
40500 JYVÄSKYLÄ
Puhelin: 0207 181830

Verkkopankit

Verkkopankkimaksamiseen liittyvän maksu- ja rahoituspalvelun toteuttaa Suomen Verkkomaksut Oy (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Suomen Verkkomaksut Oy ostaa maksusuorituksen ja tilittää sen kauppiaalle. Käyttäjän kannalta palvelu toimii aivan kuten perinteinen verkkomaksaminenkin.

Ennakkomaksu

Postitamme tuotteet kun maksusuoritus näkyy tilillämme. Emme toimita tuotteita postiennakolla. Maksusuoritukset osoitetaan tilille 660 100-1179 209, tilausvahvistuksen tietojen mukaisesti. Ulkomaantilaukset IBAN: FI 42 6601 0001 1792 09; BIC/SWIFT: AABAFI22

Käsittelemme tilauksen kaupan aukioloaikaan kun maksu on suoritettu. Jos maksuna on tilisiirto ennakkomaksuna, pidämme varausta 5 arkipäivää jonka jälkeen tilaus raukeaa jos maksu on suorittamatta.

Laskutus- ja osamaksupalvelun toteuttaa Collector.

Tarjoamme mahdollisuuden maksaa laskulla tai osamaksulla yhteistyössä Collectorin kanssa, joka on Collector Credit AB:n laskupalvelu. Maksutapa mahdollinen enimmillään 1000€ ostoissa.

Kun valitsette maksutavaksi Collector Lasku/Osamaksun, niin tulette saamaan tilatut tuotteet kotiinne ennen niiden maksamista. Voitte maksaa koko summan kerralla tai jakaa maksunne pienempiin eriin.

Lasku erääntyy tilausta seuraavan kuukauden viimeinen päivä, minkä johdosta Teillä voi olla jopa 60 päivää korotonta maksuaikaa. Laskuun lisätään 2,95 euron laskutusmaksu.

Kun valitsette laskulla tai osamaksulla maksamisen, voitte tilata ainoastaan vakituiseen osoitteeseenne ja Teidän pitää olla täyttänyt 20 vuotta tilauksen yhteydessä.

Laskun saadessanne voitte valita 24 kuukauden osamaksun maksamalla vähimmäissumman, joka ilmenee laskustanne. Osamaksun korko on 1,6% kuukaudessa, mikä vastaa 19,20% nimellistä vuosikorkoa. Osamaksulla maksettaessa veloitetaan lisäksi tilinhoitomaksu 2,95 euroa kuukaudessa.

Teemme luottotietojen tarkastuksen tilauksen yhteydessä. Myöhästyneistä maksuista ja maksamattomista laskuista veloitetaan 5 euron muistutusmaksu sekä 1,6% kuukausikorko viivästyneeltä ajalta.

Saatte täydelliset ehdot Collector Lasku/Osamaksusta seuraavista linkeistä:

Tarkemman palvelukuvauksen löydät http://commerce.collector.se/fi/YKSITYISILLE-/Maksa-laskulla/
Yleiset lasku- ja tililuottoehdot löydät www.collector.se/upload/Partners/Agreements/SVM/Credit_terms_FI.pdf
Vakiomuotoiset Eurooppalaiset kuluttajaluottoehdot löydätwww.collector.se/upload/Partners/Agreements/SVM/SECCI_FI.pdf

Betalningssätt

Produkterna samt leveranskostnaderna betalas i samband med beställningen. På nätet är betalning möjlig via följande banker: Nordea, Andelsbanken, Sampo, Tapiola, Aktia, Nooa, Lokalandelsbankerna, Sparbankerna, Handelsbanken, Ålandsbanken samt kreditkort. Betalning sker via Suomen Verkkomaksut Oy:s webbplats. Det är även möjligt att göra en förskottsbetalning.

Betalningar med Visa, Visa Electron eller MasterCard-kort

Om du vill betala med Visa, Visa Electron eller MasterCard-kort, är MBN Training House Oy endast marknadsförare av produkterna och tjänsterna och därtill levererar det produkterna till köparen. För reklamationer ansvarar Suomen Verkkomaksut Ab.

Suomen Verkkomaksut Ab är försäljare av produkten vid betalningar som görs med Visa, Visa Electron eller MasterCard-kort och affären uppgörs mellan kunden och Suomen Verkkomaksut Ab. Alla skyldigheter i anslutning till affären är på försäljarens ansvar. Suomen Verkkomaksut Oy är även betalningsmottagare.

Suomen Verkkomaksut Oy
FO-nummer: 2122839-7
Ohjelmakaari 10
40500 JYVÄSKYLÄ

Telefon: 0207 181830

Nätbankerna

Suomen Verkkomaksut Oy (2122839-7) förverkligar nätbetalnings- och finansieringstjänsten tillsammans med finländska banker och kreditinstitut. Suomen Verkkomaksut Oy köper betalningen och redovisar den till försäljaren. För användaren fungerar tjänsten precis som traditionell nätbetalning.

Methods of payment

Products and their postage are paid in conjunction with the order. The following methods of payment are available for the users of the webstore: Nordea, Osuuspankki, Sampo, Tapiola, Aktia, Nooa, Paikallisosuuspankit, Säästöpankit, Handelsbanken, Ålandsbanken and credit cards. Online payments are made by using the website of Suomen Verkkomaksut Oy. Payments can be made also beforehand by bank credit transfer.

Payments by Visa, Visa Electron or MasterCard

If you would like to pay by Visa, Visa Electron or MasterCard, MBN Training House Oy will act solely as the marketer of the respective products and services and will provide the products to the buyer. All complaints and claims for compensation will be handled by Suomen Verkkomaksut Oy.

With regard to payments made by Visa, Visa Electron or MasterCard, Suomen Verkkomaksut Oy acts as the merchant of the product and the trade transaction takes place between the customer and Suomen Verkkomaksut Oy. The seller is liable to meet all the responsibilities related to the trade. Suomen Verkkomaksut Oy is also the recipient of the payment.

Suomen Verkkomaksut Oy
Business ID: 2122839-7
Ohjelmakaari 10
40500 JYVÄSKYLÄ
Phone: 0207 181830

Ostoskoriin käytetyt lahjakortit