Artikkelit

Lämmittelyharjoitus kahvakuulalla

Kahvakuularinki -verkkovalmennuksessa saat valmiit ohjelmat käyttöösi

ARTIKKELI SISÄLTÄÄ ALENNUSKOODIN JOLLA SAAT 20% POIS KAHVAKUULIEN HINNASTA! Lämmittelyn tärkeimmät tehtävät on 1.)tuottaa liikettä kudoksiin, joka saa niissä aikaan välittömiä muutoksia, 2.) aktivoida hermostoa jolloin liikkeen tarkkuus paranee ja 3.) siirtää keskittyminen itse harjoitteluun, jolloin siitä saadaan parhaat hyödyt. Lämmittelyssä tulisi käyttää isoja liikeratoja tukevia harjoitteita ja tarpeen mukaan ottaa mukaan myös spesifiä liikettä.

Lämmittely kahvakuulalla

Lämmittelyssä kuormitustaso tulisi olla aina riittävän kevyt. Yleisesti voisi sanoa, että hyvä taso olisi sellainen, jota jaksaisi toistaa tauotta ilman uupumista 30-45 minuuttia. Lämmittelyn ei siis tarvitse olla raskasta ollakseen toimivaa -päinvastoin! Lämmittelyn loppua kohden voi myös kuormitus kasvaa. 

Yleissääntöjä lämmittelyn koostamisessa: 

- matala intensiteetti (kevyt vastus ja helpot liikeprogressiot)

- riittävä volyymi (toistomäärä 10-30 toistoa / harjoite) 

- haastetason asteittainen nosto helposta vaikeaan (voi tarkoittaa myös liikeratojen asteittaista kasvattamista) 

- rauhallisesta vauhdista kohti nopeampaa liikettä

- hyödynnetään isoja liikeratoja ja pyritään riittävän monipuoliseen kokonaisuuteen

- liikutaan kohti pääharjoituksen luonnetta, joka saattaa vaihdella suuresti sen mukaan mitä olet tekemässä

-  käytetään vain harjoitteita(liikkeitä), jotka ovat itselleen entuudestaan tuttuja, tai helposti opittavissa(kokemusta vastaavasta)

- lämmittelyssä olisi hyvä tehdä myös tasapainoa vaativia harjoitteita, tai muita vastaavia, joissa keskittyminen on edellytys. 

Lämmittelyharjoitus kahvakuulalla

Harjoitus voidaan tehdä osana lämmittelyä, tai se voi olla varsinainen harjoitus. Lämmittelyssä käytä kevyttä kuulaa ja tee 1-2 kierrosta(sarjaa). Lepää tarpeen mukaan, jotta et uuvuta itseäsi. Mikäli teet varsinaisen harjoituksen (kiertoharjoitus), voit käyttää raskaampaa kuulaa ja tarpeen mukaan pitää ylimääräisiä taukoja liikkeiden välissä. Suositeltavaa on pysyä voimakestävyyden ja perusvoiman toistohaarukassa, jolloin harjoitetta kohden toistoja tehtäisiin 8-15 toistoa. Harjoituksen kuormitusta voidaan säädellä vastuksella(kuulan koko), toistomäärillä, liikkeen tempolla, liikevalinnoilla ja palautusajoilla. Sarjoja voidaan varsinaisessa harjoituksessa tehdä 3-6 kierrosta. 


TARVITSETKO KAHVAKUULIA?  

kahvakuulista 20% alennus koodilla OVH20 (tarjous voimassa 21.1. - 26.1.2020) 

KAHVAKUULAOHJAAJAKOULUTUS