Artikkelit

Etuheilautus kahvakuulalla

Kahvakuulan heilauttaminen tulee muokkaamaan kehoasi ennennäkemättömällä tavalla ja nostamaan yleiskuntosi uudelle tasolle. Nekin ahkerat salikävijät, jotka luulevat olevansa huippukunnossa, tulevat yllättymään liikkeen kovuudesta.

Etuheilautus kahvakuulalla

Kohde

  • Selkä
  • Keskivartalo
  • Hartiat
  • Jalat
  • Kädet

Painon heiluttaminen

Painon heiluttaminen tai ns. heijaaminen yhdistetään yleisesti holtittomaan suoritustapaan. Eikä ihme, sillä asia on useimmiten juuri näin. Kahvakuulalla tehdyt vauhdikkaat liikkeet ovat kuitenkin täysin toisenlaisia kuin kuntosaleilla näkemäsi kiemurtelut. Oikeaoppinen kahvakuulan heiluttelu on tarkoituksenmukaista ja hallittua vauhdista huolimatta. Harjoittelussa noudatetaan periaatteita, jotka luovat tukevan ja turvallisen pohjan vauhdikkaillekin liikkeille.

Kahvakuulan heilauttaminen tulee muokkaamaan kehoasi ennennäkemättömällä tavalla ja nostamaan yleiskuntosi uudelle tasolle. Nekin ahkerat salikävijät, jotka luulevat olevansa huippukunnossa, tulevat yllättymään liikkeen kovuudesta. Raskaan kahvakuulan vauhdikas heiluttaminen on myös yksi tehokkaimmista tavoista kehittää keskivartalon voimaa.

Yksinkertainen ja tehokas liike, joka muodostaa yhdessä tempauksen, bent pressin ja rinnallevedon kanssa harjoittelun rungon. Sinun kannattaa aloittaa kahvakuula-harjoittelusi heilautuksella. Kahvakuulaa heilutetaan yhdellä tai kahdella kädellä jalkojen välissä. Seiso hartioita leveämmässä asennossa. Notkista polvia, taivuta ylävartaloa eteen ja tartu lattialla, jalkojesi välissä olevaan kahvakuulaan. Muista pitää lavat takana, katse edessä, selkä suorana ja keskivartalo tiukkana. Käytä alavatsalukkoa. Oman valinnan mukaan selkää voi kallistaa enemmän tai vähemmän eteen, mitään erityistä sääntöä ei ole olemassa. Purista kahvaa lujaa. Pidä katse suoraan edessä. Ponkaise leveähköstä asennosta suoraan ylös työntämällä lantiota voimakkaasti eteenpäin. Voit tarvittaessa nousta jopa varpaille. Heilauta käsissäsi oleva paino samanaikaisesti lantion, rinnan tai pään korkeudelle ja anna sen pudota alas. Pudota painoa vapaasti noin kolme neljäsosaa alastulomatkasta ja tee loppuun kevyt jarrutus. Paino päästetään joko jalkojen takapuolelle tai suoraan alas.

Vauhdista huolimatta kahvakuulan tulee aina säilyä hyvässä kontrollissa. Älä missään vaiheessa käytä kättä painon nostamiseen. Koko liikkeen idea on sulavassa ja rytmikkäässä suoritustavassa. Voima lähtee jaloista, lantiosta ja keskivartalosta. Aloita vyötärön korkuisilla heilautuksilla ja siirry hiljalleen ylös asti. Yksi parhaista harjoituksista on eripainoisten kahvakuulien heilautus eri tasoille. Tee ensin kevyitä heilautuksia ylös asti. Tartu seuraavana kuulaan, jonka saat nousemaan rinnan korkeudelle. Siirry vielä raskaampaan välineeseen ja kokeile vyötärön korkeudelle heilauttamista. Palaa lopuksi takaisin kevyimpään painoon. Huomaat sen suorastaan lentävän ilmaan kuin höyhen.

Heilautus ja tempaus kehittävät lihaskestävyyttä ja voimaa koko kehoon paremmin kuin mikään muu liike. Bonusetuna tarjoillaan raudanluja ote. Rasva katoaa vyötäröltäsi ennätysvauhtia.


Muunnelmat

  • Heilauta kahta kahvakuulaa jalkojen välistä tai sivuilta. Käytä normaalia leveämpää asentoa. Pidä polvet hieman koukussa, mutta älä ponnista ylös. Anna selän, pakaroiden ja reiden takaosien tehdä työ.

OSTA KAHVAKUULA